Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czym się różni DayZ i I:SS

Chatter

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moje pytanie - czym się różnią te 3 gry? Jakie są ich ceny i wady, oraz zalety? Która jest lepsza?

2 pytanko - który z emulatorów jest lepszy?

Opublikowano

WarZ i I:SS to ta sama gra....

WarZ to stara nazwa a I:SS to nowa

A teraz także jest DayZ Standalone

Aktualnie tańsze jest I:SS na steamie 13/15 euro a Dayz 23 euro

A wady i zalety to cieżko powiedzieć. Zależy jaki klimat wolisz. Ogólnie inna grafika i optymalizacja. Dla mnie np. lepsze I:SS aktualnie. Jedynie filmiki na youtube pokażą ci obie gry w dobrym stopniu

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Opublikowano

Iss to nastawiona na pvp napierdzielanka sam w sumie nie rozumiem po co tam sa zombie ale yski urok gry ;)W dayz gram juz drugi rok wczesniej na armie teraz na SA naprawde ta gre polecam jezeli masz ekipe wiele smiechu gwarantowane. Dodam rowniez minus warza to cheaterzy ktorych nie malo.

784091427630431250239.png
Regulamin sygnatur

Opublikowano

Warz --> Infestation Survivor Storeis - Ponieważ przegrali wojnę w sądzie (chodziło chyba o film World War Z)

DayZ - Arma II Mod lub DayZ Standalone.

Jest jedno DayZ które jest modem do Army II

Jest również osobna gra która jest w fazie pre alpha i tworzą ją twórcy moda do Army II

Trochę o grach.

Infestation. Myślę że twórcy chcieli aby była to gra w której możesz zaprosić sobię kolege do gry i zwiedzać świat szukając przedmiotów i je chomikować. Przerodziła się w naprawdę dobrą gre PvP w której Teamwork jest potrzebny ale Solo też można chodzić. PvP jest bardzo dobrze zrobione aczkolwiek patrząc na mechanikę gry (silnik , optymalizacja itd) daje duży minus grze. Potrzeba dosyć mocnego kompa aby grać. Również ludzie którzy mają stałe 60fps mają duuużą przewagę nad ludźmi z 20-25 fps. Ogólnie twórcy lecą na Pay to win. Wszystko co dodają to tylko dla kasy np. Zmiana nicku - 750 GC (GC - Gold Coins waluta w grze którą się kupuje za własne pieniądze). Skiny - Tak na oko chyba z 8 skinów jest. Począwszy od 200-800 GC jeden. Ogólnie jeżeli chcesz kupić ISS nastaw się na długie oczekiwanie na kolejne patche i duuużo ale to bardzu duużo cziterów. Jeżeli lubisz pograć z kolegami to ta gra jest dla ciebię ale czasami potrafi wkurwić mocno.

DayZ - Gra typowo do chodzenia z kumplami , zwiedzania świata oraz ,,chomikowania" rzeczy. Niewiem jakie jest PvP ale wiem ze gra ma dosyć sporo bugów aczkolwiek ma lepszą optymalizację i silnik od ISS. Jeżeli lubisz se pogadać o czymś z kolegami przy tym zwiedzając sę jakieś tam światy to myślę że gra dla cb.

Opublikowano

po prostu

DayZ jest bardziej nastawione na survival chodź zombie są ''Głupie Jak But''  ale jest klimat

w ISS (Infestation) kiedyś (WarZ) - Kiedyś był klimat teraz już go niema teraz jest Samo PvP jeśli szukasz survivala to nie polecam tej gry 

A co do DayZ Standalone będzie  świetne jak( skończą ) na razie jest ukończone w 20 %  i potem będzie droższe

Opublikowano

ISS PvP przeciwko zombie? Mnie częściej zombie zabije niż hacker. Więc wiecie. Zombie są op a PvP jest tyle dlatego że "loot" nie jest rozniesiony na mapie tylko w paru miejscach dobry

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...