Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problemik jakie zajecie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich , uzytkowników mam talmki problemik chodzi mi oto kim chciałbym zostac interesuję. Się.

-Grafika

-Komputerami

Ale

tak mysle kim tu zostac grafikiem czy komputerowcem.

Moglibyscie podac dobre programy dla grafiika hmm?

Opublikowano

Na początek:

- Inkscape do wektorów,

- Gimp do grafiki wektorowej,

- Blender do grafiki 3D.

Wszystkie trzy darmowe, a w internecie roi się od poradników na ich temat.

Opublikowano

Blender do grafiki 3D.

tez lepiej nie zaczynaj jak będziesz chciał coś tworzyć w 3d lepiej 3dsmax lub maya na stronie producenta jest licencja studenta na 3lata za free

Opublikowano

Zia'y ja narazie nie chcę robic w trzy d tylko chce się nauczyc robić doskonałe grafiki np dla avatara czy na tło.. Nie musi byc w 3d chciałbym sie dowiedziec w którym progr amie lepiej będzie mi się pracowało..

Opublikowano

Jak minimalnie ogarniesz Ps'a to pójdzie z górki. W szkołach w gimpie nie uczą :P Z reszta Photoshop ma nawet przyjaźniejszy interfejs niż gimp ;)

Opublikowano

@doxxx prawda jest taka, że gimp i photoshop to to samo, różnią się jedynie interfejsem i tym, że w photoshopie masz więcej flirtów.

Jeżeli masz kasę i nie szkoda Ci wyrzucać 3tyś. w błoto to kupuj photoshopa.

Opublikowano

Rzeczą oczywistą jest, że profesjonalne programy bywają lepsze i bogatsze w opcje. Nie wiem jednak, po co ktoś miałby uczyć się ich obsługi na darmowych ograniczonych trialach, jeśli w najbliższym czasie i tak ich nie kupi... w związku z tym naprawdę polecam uczyć się na darmowych odpowiednikach - pewnie długo jeszcze nie będzie Cię stać na profesjonalne oprogramowanie.

A jak już opanujesz te darmowe kombajny, to nawet nie będziesz musiał nic nigdy kupować. Ani tym bardziej kraść.

Ja korzystam z samych darmowych programów i nie czuję się jakoś skrępowany.

Opublikowano

Polecam PhotoShop CS6 . Ktoś już wyżej napisał, żebyś nie zaczynał od Gimpa.

Moje zdanie jest takie, że można zacząc . W Gimpie też łade prace wychodzą.

1377531174-U173186.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...