Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Hosting, lagi ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Czy będę miał lagi na tej ofercie hostingu lvlup.pro ?

512MB RAM Pig
  • Lokalizacja Niemcy
  • Regulacja slotów 0-10
  • Premium/no premium
  • Itemshop SMS
  • Instalator silników
  • Dostęp do FTP, .jar oraz map
  • Pluginy i mody
  • Adres bez portu nazwa.hostmc.pl
  • Dysk SSD 1GB
Opublikowano

Dobrze byłoby wiedzieć coś więcej, jednak na takiej małej ilości slotów nie powinno być problemów. Chyba, że masz zamiar napchać tam dużo pluginów, wtedy może być gorzej. Ponieważ 512MB to troszkę mało, a wiele jest hostingów, które to oferuje. To jest na prawdę dobre. Chyba, że masz zamiar tam wrzucać dużo pluginów (+ ewentualnie mody). Wtedy polecałbym się zastanowić nad ofertą większej pamięci RAM.

343731479829004887779.png

Opublikowano

25 dobrze dobranych pluginów zabiera w przybliżeniu 550 MB, więc załóżmy że tyle jest wymagane do założenia serwer publicznego.

Jeśli myślisz o prywatnym, dla siebie i dla znajomych - bierz śmiało. Lecz nie przekraczaj magicznej liczby 10 pluginów.

Opublikowano

Pamięć RAM: 700 MB Liczba graczy: 8 slotów Publiczny lub prywatny Dysk SSD (1 GB) Dostępne silniki: Standard, Bukkit, inne Dostępne płatności: Przelew Bankowy, SMS,

Przekaz Pocztowy, PAYPAL Baza danych MySQL Harmonogram zadan Pomoc techniczna Sklep serwera (IS) Konta no-premium: Oczywiście! GIFTCODE Minecraft: Zarobione pieniądze z serwera

możesz przeznaczyć na klucz! Certyfikat SSL: U nas twoje dane są bezpieczne!

Serwer dla osób, które chcą pograć ze znajomymi bez żadnych pluginów. Serwery są stawiane na wydajne maszyny we Francji.

A co o tym sądzicie ?

Opublikowano

Moim zdaniem lepiej na pukawce odpal sam mam server i nie żałuje zapłacisz troszkę więcej ale masz nieograniczoną ilość ramu [1,70zł za slot]

To, że tak jest napisane, nie oznacza, że wcale musi być tak jak ma się wydawać ,gdyż każda maszyna ma swój limit RAM.

@topic

@2up Myślę ,że to oferta z fiberhost ?

Teraz jedno pytanie czy serwer publiczny lub prywatny ?

Generalnie jeśli chodzi o czysty mc lub niedużej ilości pluginów (4-5 pluginów) to może być.

Jednak jeśli chcesz większą ilość to zalecał bym coś większego.

Mogę również polecić silnik (o ile jest dostępny) o nazwie Spigot (jest to opytmalizacja Bukkit) . Pluginy z bukkit działają na nim wrecz rewelacyjnie .

Opublikowano

Największą przeszkodą będzie mała ilość RAMu. Zależy też od typu serwera. Ale tak czy siak polecam zwiększyć RAM.
Na 100% te typy serwerów nie utrzyma hosting:
-SkyBlock
-Survival + Frakcje ( Bedą Lagi)
-MiniGames
-PvP

Myślę, że tylko FreeBuild oraz sam Survival.

Opublikowano

25 dobrze dobranych pluginów zabiera w przybliżeniu 550 MB, więc załóżmy że tyle jest wymagane do założenia serwer publicznego.

Jeśli myślisz o prywatnym, dla siebie i dla znajomych - bierz śmiało. Lecz nie przekraczaj magicznej liczby 10 pluginów.

Jeszcze doliczyć do tego silnik. Spigot/Bukkit/Standard.

Pamięć RAM: 700 MB Liczba graczy: 8 slotów Publiczny lub prywatny Dysk SSD (1 GB) Dostępne silniki: Standard, Bukkit, inne Dostępne płatności: Przelew Bankowy, SMS,

Przekaz Pocztowy, PAYPAL Baza danych MySQL Harmonogram zadan Pomoc techniczna Sklep serwera (IS) Konta no-premium: Oczywiście! GIFTCODE Minecraft: Zarobione pieniądze z serwera

Serwer dla osób, które chcą pograć ze znajomymi bez żadnych pluginów. Serwery są stawiane na wydajne maszyny we Francji.

A co o tym sądzicie ?

Jak chcesz serwer na mniejszą ilość graczy, to spokojnie możesz wybierać między pierwszą, a drugą opcją. Jednak druga ma więcej RAM.

343731479829004887779.png

Opublikowano

NIE DAJCIE SIE NABRAC NA LVLUP!

Moze troche przesadzilem dając na 512mb prawie 30 pluginow, wiec kupilem lepszy - 1024mb, ale i tak sie zacina i wylacza. Ostatnio mi zniknely pliki konfiguracyjne z worldguard i mialem na serwerze demolke calkowita.

A tak w ogole to szukam hostingu ok 2gb ram za ok 15zl.

Moje projekty:

Opublikowano

To serwer prywatny dla dwóch trezch ziomków i tyle :p może będzie jakiś mały plugin ale to tyle :p

Opublikowano

Z tym serwerem nie powinno być problemu. Miałem go miesiąc temu bardzo dobrze się sprawował.

Opublikowano

A co o tym sądzicie ?

Mam ten serwer bardzo dobrze działa i można instalować pluginy. DO ok. 20 pluginów nie powinno być lagów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...