Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Laptop - słaba wydajność w grach online

Nukey.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc .. ;(( niedawno kupilem nowego lapka i niby wszystko ok ale np metin sie zacinal a np lol nie nie wiedzialem o co biega wiec zrobilem formata i znowu to samo nw co teraz robic ..

Intel Core i7

4GB RAM

750GB DYSK

Nvidia Geforce 740m 2GB

dodam ze kupilem ostatni egzemplarz w sklepie z wystawy i tutaj jeszcze takie pytanko czy to moze byc przez to ze kupilem z wystawy i np on nie byl czyszczony od kurzu itp ? (nw ile on tam stal na tej wystawie)

Opublikowano

Wydaje mi się że np. metin korzysta ze zintegrowanej grafiki zamiast przełączać się na GT740M, niestety nie znam się na panelu nvdii ani na laptopach za bardzo więc więcej nie pomogę. Z tego co wiem możesz dać ppm i otwórz z kartą GT740M lub coś podobnego.

Opublikowano

Klikasz ppm na pulpicie, później ustawienia graficzne i tam masz do wyboru kartę, masz integre, dedykowana i wybór automatyczny. Weź gt740m.

Opublikowano

Wystarczy, że zmienisz opcje zasilania laptopa na zrównoważone/Wysoka wydajność. (Musi być podłączony do prądu najlepiej)

Opublikowano

Wystarczy, że zmienisz opcje zasilania laptopa na zrównoważone/Wysoka wydajność. (Musi być podłączony do prądu najlepiej)

Jak to zmienic?

Opublikowano

Panel sterowania\System i zabezpieczenia\Opcje zasilania i tam powinieneś mieć opcje.

1391377654-U1100153.png

co mam ustawic?

Opublikowano

Tak to jest jak sie kupuje laptopy :|

ten post nic nie wnosi do tematu kolego.

Opublikowano

1391377654-U1100153.png

co mam ustawic?

zrównoważony (zalecane) masz obok Zmień ustawienia planu -> zmień zaawansowane ustawienia zasilania i z listy wybierz Wysoka Wydajność. Albo wybrać Power4Gear High Performance. Przetestuje obie opcje i powiedz czy coś pomogło.

Opublikowano

zrównoważony (zalecane) masz obok Zmień ustawienia planu -> zmień zaawansowane ustawienia zasilania i z listy wybierz Wysoka Wydajność. Albo wybrać Power4Gear High Performance. Przetestuje obie opcje i powiedz czy coś pomogło.

Troche pomoglo ale nie zbyt do konca ;/ np w miescie jest z 10os to jak wjezdzam mam takie male zaciecie a pozniej normalnie niby ;/

Opublikowano

Tyle się z tym męczyć a nic nie pomaga to ja bym polecił format albo idź do jakiegoś informatyka w mieście i niech Ci zdiagnozuje o co chodzi.

Napisałem ze robilem formata, niestety nie mam budżetu na iście do informatyka.

Opublikowano

Pewnie karta graficzna sama obniża taktowanie, na moim PC jak odpaliłem metka, to też były zcinki, ustaw na sztywno taktowanie grafiki jakimś programem na takie, jakie podaje producent i tyle.

436951440626370320491.png

Opublikowano

Pewnie karta graficzna sama obniża taktowanie, na moim PC jak odpaliłem metka, to też były zcinki, ustaw na sztywno taktowanie grafiki jakimś programem na takie, jakie podaje producent i tyle.

Nie wiem na jakie podaje producent ;/

masz tam  pokaż dodatkowe plany i strzałke i  tam powinieneś mieć wysoka wydajność

Mam to ustawione.

Opublikowano

Laptop asusa pewnie. Ustaw Power4Hear High Performance. Jak nic nie da to może format ?

Ustawilem i nadal to samo, formata robilem 2tyg temu..

Opublikowano

Otwórz plik config z folderu z Metina i zmień renderowanie z GPU na CPU.

Zmieniłem  na CPU bo mialem automatycznie i jak wchodze do miasta to jakbym byl w ziemi i takie paski sie pokazuja wczesniej cos zmienialem w ustawieniach nvidi to moze cos od tego nw co teraz zrobic :[

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...