Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lagi/Internet nie utrzymuje minecraft?

Patrix0n

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Serwus, miałem pewien problem z minecraftem otóż po wejściu na serwer wpisywałem /register czy /login i nic się nie działo - cały czas myślałem, że mam coś z czatem, aż pewnego ranka koło 6 wszedłem na komputer i na minecrafta.. O dziwo wszystko śmigało, ucieszony wyłączyłem pc i poszedłem do collegu, po powrocie znów problem występował. Włączyłem serwer i zminimalizowałem minecraft, ponieważ przeglądałem forum, i co? Okazało się, że mam TOTALNE lagi (cały serwer się w końcu załadował, a ja chodziłem jak robot - ścinka za ścinką, poza minecraftem internet działał normalnie) choć jest to nieprawdopodobne mój internet wraz ze skype/youtube/lolem utrzymuje BF4 przy pingu 40-60 na Rosyjskich serwerach, a nie daje rady uciągnąć mc? Ustawiałem priorytet na wysoki, ale nic nie pomaga.. Jakieś pomysły?

Opublikowano

Może to wina przeciążenia sieci internetowej ?

Proszę o cytowanie moich postów jeżeli kierujesz odpowiedź w moją stronę. Dziękuje!

Opublikowano

Możliwe że masz za słabe łącze internetowe ale może być to nie związane z internetem jest szansa że to wina nie zaktualizowanej javy

Opublikowano

1. Podaj Trasfer internetu. <----
2. podaj nazwe dostawcy internetu.<----
Tak ci nie pomoge musisz podać informacje wymienione tu

76561198125279353.png

Opublikowano

Zamknij procesy, zaaktualizuj jave - nie wiem czy pomoże, ale myśle, że tak - lub serwer ma jakieś dziwne problemy.

ezgif.com-resize.gif

Opublikowano

Zamykanie procesów, aktualizacja javy na 100% pomoże z wysokim pingiem.

@top

Prawdopodobnie jest to wina wysokiego pingu, jeżeli masz radiówkę to zwróć uwagę na pogodę bo to od niej dużo zależy( ja mam po +-40 pingu jak jest spokojnie, ale jak zacznie mocno wiać to ping automatycznie skacze w górę) .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...