Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam sposob\\aplikacja do szybkiego ladowania telefonu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam gt-n7000 bateria w nim jest słabą 2500mah pada po 2 godzinach dokupilem druga 6000mah trzyma 1,5 dnia jak cos robię .ladowała się elegancko 3,5h max a dzisiaj podlaczam i przez pol dnia się ladowalo ... Znacie może jakieś apki przyspieszające ladowanie ? Lub wiecie co to może być android 4.4 KitKat nie oryginalny

Opublikowano

Daj częstotliwość taktowania procesora na najmniejszą podczas ładowania.

graphic.png

RANK - THE GLOBAL ELITE - 1028H

PROFIL STEAM → CLICK

Opublikowano

Lub zakup ladowarke (2A 5V) :) lub zasilacz lab. i ustaw 5.5v max 6v i 2.5A ale uważaj by bateria nie spulchniałą :) Ps : Na moim S4 : 3A 5.5V :D

891211407265765932522.png

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Vergeance 1x8GB DDR3 x2 = 16GB

Cooler Master G650M Modular

Corsair Hydro H110

Asus NVIDIA GeForce GTX 770 DCII OC 2GB GDDR5

Creative Sound Blaster Z

Western digital blue 500gb 3.5'' 7200RPM

Samsung 840 EVO 500GB

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Lub zakup ladowarke (2A 5V) :) lub zasilacz lab. i ustaw 5.5v max 6v i 2.5A ale uważaj by bateria nie spulchniałą :)  Ps : Na moim S4 : 3A 5.5V :D

Nie lepiej miec Samsung Galaxy note 3 z USB 3.0 ktory laduje baterie 3200mAh w 1,5 h :p

Opublikowano

ładowanie nie zależy od telefonu tylko do zasilacza , najlepsze są oryginalne impulsowe dostosowane do konkretnego modelu telefonu czy serii baterii , ze zwykłego zasilacza czy nawet USB 3 będzie nadal wolniejsze ładowanie

zresztą średni czas ładowania baterii to ok 3-4h , przy podłączeniu przez USB do 6h nawet

żadna aplikacja nie potrafi tego przyspieszyć tak samo nie istnieje nawet taka ani możliwość , wyjątkiem są telefony/tablety  w których można sterować procesem ładowania prze własną aplikacje czy w ustawieniach

Samsung Galaxy note 3 ma wbudowany własny przetwornik do ładowania w telefon , wiadomo lepszy sprzęt lepsza technologia

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Jest gdzies w androidzie zakorzeniona opcja ktora pozwala ladowac telefon moca 700mah czy jakas tam jednostka ktora mozna zwiekszyc do 1200,1300 okolo ale takie mozliwosci maja jedynie programisci androida

Opublikowano

nie ma i nie będzie bo to są zabezpieczenia przed przeciążeniem a nie możliwość sterowania prądem zasilania !   

jak sensownie można wytłumaczyć że ładujesz prądem 600mA a nagle ty sobie z głupia zwiększasz programowo ten prąd do 1000mA

ładowanie zależy tylko od ZASILACZA

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Daj częstotliwość taktowania procesora na najmniejszą podczas ładowania.

I później da po ładowaniu na większą i mu bateria tak czy siak padnie jak normalnie czyli w jego przypadku szybko ..

Tryb samolotowy przy ładowaniu.

-||-

Opublikowano

Oryginalna ładowarka? Nie ma co kombinować tylko baterie zepsujesz. Tryb samolotowy, fakt lekko szybiej ładuje bo wyłącza transfer danych sieci i innych.

[center][img]http://oi42.tinypic.com/2evrhgx.jpg[/img][/center]

Opublikowano

Spokojnie mam akumulator 6000mah :p ale zamierzam kupic normalna oryginalna baterie bo mam jakas ruska podrobe, akumulator trzyma zarabiscie ale telefon wyglada jak cegla

Opublikowano

Spokojnie mam akumulator 6000mah :P ale zamierzam kupic normalna oryginalna baterie bo mam jakas ruska podrobe, akumulator trzyma zarabiscie ale telefon wyglada jak cegla

ruską podróba możesz nazwać swój telefon.

2h i te oryginalne 2500 idzie się walić? no nieźle.

czy ja wiem, jak kupisz dobrą baterie 5000-6000 mAH czy jakąś tam jako zamiennik to okej, byle nie jakieś gówno.

najszybciej będzie ładowarką podłączoną do kontaktu, nie przez USB, no i na trybie samolotowym z powyłączanymi wszystkimi apkami dzialajacymi w tle, wifi/bluetooth etc.

Sympatyczny, Kochający, Umiłowany, Romantyczny, Wielki, Inteligentny, Empatyczny, Ludzki - po prostu JA!

Opublikowano

ruską podróba możesz nazwać swój telefon.

2h i te oryginalne 2500 idzie się walić? no nieźle.

czy ja wiem, jak kupisz dobrą baterie 5000-6000 mAH czy jakąś tam jako zamiennik to okej, byle nie jakieś gówno.

najszybciej będzie ładowarką podłączoną do kontaktu, nie przez USB, no i na trybie samolotowym z powyłączanymi wszystkimi apkami dzialajacymi w tle, wifi/bluetooth etc.

stary podroba to ty siebie możesz nazwac po prostu nie mam oryginalnej baterii tej 2500 czy jaka tu jest pojemność tylko chińska jakąś ;) trochę więcej kultury jak juz odpisujesz ;)

Opublikowano

Również polecam tryb samolotowy, zawsze jak muszę szybko gdzieś wyjść i mam wyładowaną baterie to tak robię, lądowanie przebiega znacznie szybciej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...