Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pociski burzące

Aziraal321

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Do uszkodzania modułów, zbijania capa itp. Można z nich strzelać także do słabo uszkodzonych celów - LT albo na przykład wieża WT E-100 :)

76561198001815076.png
Opublikowano

Jeśli chcesz zadać duże obrażenia słabo opancerzonym czołom, szybko zdjąć komuś gąski bądź strzelić w czołg z otwartym kadłubem. Jeśli ktoś ma pancerz znacznie wykraczający poza możliwości ppanc., to też użyj i zadasz jakieś obrażenia.

Opublikowano

dodac musze ze jesli nie mamy wystarczajaca peny mozesz strrzelac z tych pociskow wieksza szansa na dmg

Opublikowano

czyli dajmy na to przeciwko kv-1 w dupeczke walić go HE'kami ?

Kv-1 ma grubą dupe, także lepiej strzelać z normalnych. Do czołgów takich jak hellcat, elc, borsuk, WTF strzelaj z OB

Opublikowano

2x up

tak lepiej strzelac z ob

up

typowy newbie... ob predzej przebije pancerz zadajac dmg... jak ma walnac za full dmg to wtedy

Opublikowano

Nie powiedzieliście najważniejszego.

Każdy tu się uważa za dobrego gracza, a tak naprawdę nie macie głównie pojęcia o HE.

HE używa się głównie do niszczenia wroga podczas gdy robi ,,Side scraning" czy się kątuje.

Najważniejsze zastosowanie HE ma podczas zbijania capa, bo masz pewność, że wejdzie chociaż za jeden dmg, ale cap zbity.

Kolejną rzeczą, że pociski HE używa się na działach wysokich kalibrów, bo na tych mniejszych potrafi wejść za zero...

Nie używaj HE na czołgach lekkich czy artach, bo wiele razy się zawiodłem na obrażeniach (ewentualnie na nowej linii niemieckich chodź gram nimi i każdy przygłupi gracz typu takie Tigery biją mnie po 100 z HE).

Opublikowano

To jeszcze coś, jak strzele z HE to mam większe prawdopodobieństwo że uszkodze moduł i w tym przypadku jak bym strzelał w DOLNĄ PŁYTE lub w SILNIK to mam szanse podpalić czołg ?

Opublikowano

To jeszcze coś, jak strzele z HE to mam większe prawdopodobieństwo że uszkodze moduł i w tym przypadku jak bym strzelał w DOLNĄ PŁYTE lub w SILNIK to mam szanse podpalić czołg ?

Tak, masz większe prawdopodobieństwo, że uszkodzisz moduł, ale nie strzelaj z HE, bo to sensu nie ma.

Musiałbyś oddać trzy takie strzały, aby mu uszkodzić kierowcę...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...