Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Procesor do 350zł

mitrix179

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam pytanie do Was jaki procesor polecacie na płytę główną MSI 760GM-P21 (FX). Procesor powinien być dobry do renderingu bo na razie mam słabego Athlona II X2 270 3.4Ghz ;/ Zastanawiałem się nad Phenom II X4 955BE ale proszę o pomoc Was w wyborze, bo może jest jakiś lepszy w tej cenie. Chciałbym również żeby nowy procesor był dobry do grania w BF3.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Nie zauważę różnicy jak wymienię na 955BE ?

Zauważysz skok wydajności, to oczywiste, ale czy reszta sobie poradzi z takim prockiem ? i czy twój zasilacz też

Opublikowano

@UP

Ale ja mam więcej pieniędzy, chcę dowiedzieć się czy 955 BE to będzie dobry wybór. Na razie mam Athlona II X2 270 3.4Ghz i GTX 650Ti Boost Palit i mam mało fps podczas nagrywania minecrafta actionem w 1280x720, a frapsem w 120FPS to nawet nie ma mowy ;/ Czy po wymianie procka na 955BE będę mógł jakoś nagrywać tym frapsem? Chcę żeby filmik był jak najbardziej płynny.

Opublikowano

Co z tego, że masz więcej, skoro ten procesor za więcej niż 250 jest nieopłacalny ? Nie szastaj kasą na prawo i lewo, bo pewnie na nią nie nie zapracowałeś.

Szukaj innych Phenomów II x4 np. 945, byle jak najtaniej.

Opublikowano

@UP

Nie szastam kasą, jakoś jeszcze mam z komunii na skuter, więc to świadczy o mnie, że nie wydaję jej na swoje kaprysy. I jaka jest różnica wydajności pomiędzy 955BE a 945 ? I odpowie ktoś na pytanie które zadałem post wcześniej?

Opublikowano

@UP

Nie szastam kasą, jakoś jeszcze mam z komunii na skuter, więc to świadczy o mnie, że nie wydaję jej na swoje kaprysy. I jaka jest różnica wydajności pomiędzy 955BE a 945 ? I odpowie ktoś na pytanie które zadałem post wcześniej?

955BE to skrót od Black Edition, czyli procesorów z odblokowanym mnożnikiem.

Opublikowano

@UP

Wiem co to znaczy. Czyli różnica w wydajności będzie dopiero po OC ?

Człowieku ten obecny procesor co masz ma tylko 2 rdzenie a ten który zamierzasz kupić ma 4, to sobie wyobraź jaki to będzie skok wydajności :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...