Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Opłaca się kupić gmoda?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Zastanawiam się ostatnio, czy aby nie kupić Gmoda. Jest pewien problem. Brzydzę się ( nawet boję :O ) tych wszystkich dziwnych ryji i powykręcanych ciał ^_^ ( zobaczyłem na YT ). I teraz pytania: moi koledzy nie mają Gmoda i bynajmniej nie zamierzają go mieć. Chciałbym,aby ktoś mi wytłumaczył kwestię: ryji i ciał ( :P ) ,czy możliwości w Gmodzie są zależne od moich gier na Steamie, oraz czy w każdej chwili mogę postawić serwer,aby grać z jakimś gościem prywatnie? I ostatnie - Czy mogę wejść na jakiś inny serwer,co to są te addony i czy np.bronie,pojazdy,npc,przedmioty itp. są w każdej chwili dostępne do stworzenia?

Z góry dzięki ;)

Opublikowano

Wszystkiego nie wiem, ale postaram się napisać co wiem.

Im więcej gier na silniku Source masz na Steamie tym lepiej, bo masz więcej obiektów, które możesz użyć, ale wchodząc na różne serwery gra pobiera brakujące obiekty, które na nim się znajdują.

Co do postawienia serwera to do końca nie wiem, ale chyba da się prosto stworzyć grę, do której mogą dołączyć twoi znajomi.

Jest bardzo dużo serwerów do wyboru, podzielonych również na tryby gry, np. Prop Hunt, czyli krótko mówiąc zabawa w chowanego.

Opublikowano

Wszystkiego nie wiem, ale postaram się napisać co wiem.

Im więcej gier na silniku Source masz na Steamie tym lepiej, bo masz więcej obiektów, które możesz użyć, ale wchodząc na różne serwery gra pobiera brakujące obiekty, które na nim się znajdują.

Co do postawienia serwera to do końca nie wiem, ale chyba da się prosto stworzyć grę, do której mogą dołączyć twoi znajomi.

Jest bardzo dużo serwerów do wyboru, podzielonych również na tryby gry, np. Prop Hunt, czyli krótko mówiąc zabawa w chowanego.

A ryje i ''wygimnastykowane'' ciała? ( z ruskiego cyrku :P )

Opublikowano

Podaj linka do tego filmu z powykręcanymi ciałami i dziwnymi ryjami.

1.Addony to dodatki, instalujesz je in-game(w workshopie znajdziesz większość) i żeby działały musisz włączyć grę jeszcze raz.

2.Jak masz gry : Team Fortress 2, L4D2, CS:GO i inne gry na silniku Source to masz obiekty i mapy z tej gry.

3.Obiekty,pojazdy,NPC możesz w każdej chwili zrespić, ale na serwerach są limity(na singleplayer nie ma limitów).

4.Jest kilka trybów serwerów, ba nawet kilkanaście,podam ci kilka najpopularniejszych trybów:

Sandbox - normalne budowanie

Trouble in Terrorist Town(TTT) - coś podobnego do Cs'a

Role Play,Dark Role Play(RP) - "realne" życie

Pirate Ships Wars - wg. mnie najlepszy tryb, jesteś piratem i walczysz z innymi, drużyna która pierwsza zatopi statek przeciwnika(albo zniszczy zamek, zależy od mapy)  wygrywa

Czyli podsumowując wg. mnie się opłaca kupić

Opublikowano

Podaj linka do tego filmu z powykręcanymi ciałami i dziwnymi ryjami.

1.Addony to dodatki, instalujesz je in-game(w workshopie znajdziesz większość) i żeby działały musisz włączyć grę jeszcze raz.

2.Jak masz gry : Team Fortress 2, L4D2, CS:GO i inne gry na silniku Source to masz obiekty i mapy z tej gry.

3.Obiekty,pojazdy,NPC możesz w każdej chwili zrespić, ale na serwerach są limity(na singleplayer nie ma limitów).

4.Jest kilka trybów serwerów, ba nawet kilkanaście,podam ci kilka najpopularniejszych trybów:

Sandbox - normalne budowanie

Trouble in Terrorist Town(TTT) - coś podobnego do Cs'a

Role Play,Dark Role Play(RP) - "realne" życie

Pirate Ships Wars - wg. mnie najlepszy tryb, jesteś piratem i walczysz z innymi, drużyna która pierwsza zatopi statek przeciwnika(albo zniszczy zamek, zależy od mapy)  wygrywa

Czyli podsumowując wg. mnie się opłaca kupić

Bład z TTT. W tym trybie któryś z graczy jest szpiegiem, kilka osób detektywami, a kilka zwykłymi ludzmi. Detektyw ma za zadanie znaleźć zabójce, a zabójca zabić wszystkich.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Te powykręcane ciała i ryje .. o.0 To pewnie jakiś addon, ale były w takim stanie pewnie przez inwencję gracza ^.^

Jeżeli chodzi o to czy warto kupić tą grę... Oczywiście warto, miliony możliwości, dużo zabawy. Najlepiej moim zdaniem gra się multi ze znajomymi, bo na singlu gra się może znudzić..

A jeżeli chodzi o zakładanie serwera to jest z tym troche problemu. Jeżeli masz zewnętrze IP, otwarte porty i inne pierdoły to możesz założyć serwer dedykowany, poprostu ludzie wpisują IP i cyk już na serwerze.

A jeżeli tego IP itp nie masz, to trzeba już stworzyć serwer Hamachi. O tym poczytasz napewno w internecie = Google :).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...