Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Potrzebny hosting

mrgrzejkop

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Otóz zakładam prywatny serwer metin2, ale non stop coś się pierniczy na maszynie i, że tak powiem wymiotuje już tym hamachi. I mam do was prośbe. Potrzebuje taniego hostingu z możliwością płatności "sms". Oczywiście priv, który powstanie będzie na dobrym drogim dedyku, ale nie będę przerabiać serwa na maszynie za 300zł :D. Dlatego potrzebuje jakiegoś taniego hostingu. Może być nawet słaba maszyna. To tylko do tworzenia na 4/5osób. Dodatkowo jak mnie nie będzie będą mogły zajmować się serwerem osoby, z którymi to robie. A takto jak mnie nie ma to lipa. + na dydku auto kopie plików się robią i po prostu mam do tego większe zaufanie niż do serwerów hamachi, w których jak coś poważnego zepsuje to musze robić od nowa. A nie mam aż tak mega szerokiej wiedzy, żeby wszystko naprawiać.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

nie chodzi mi o drogą maszyne, o tanią byle jaką do pracy nad serwem. Drogą wykupie dopiero jak zrobie serwa, i na nią wszysko przeniosę

A i mam pytanie. Czym różni się dokładnie VPS od dedyka bo średnio się orientuje ?

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

VPS-

VPS (ang. Virtual Private Server) - Jest to podział maszyny, jaką jest serwer, na kilka mniejszych, wirtualnych. VPS umożliwia pełny dostęp do konta root. Do zarządzania VPS-ami najczęściej wykorzystuje się oprogramowanie Xen, VMware, FreeVPS, Virtuozzo, OpenVZ. Do głównych ograniczeń należy zależność od stanu głównej maszyny (jeśli główna maszyna nie działa, nie działa żaden z VPS-ów). W przypadku niektórych rozwiązań (np. OpenVZ) nie ma się dostępu do kompilacji jądra systemu operacyjnego. Ta funkcja na VPS z rozwiązaniem o nazwie XEN bardzo poszerza możliwości administracyjne VPS'a. U większości firm hostingowych można na tym rodzaju VPX (XEN) ustalić też własną pamięć wymiany (SWAP)

Dedyk-

Serwer dedykowany (wydzielony) - oddzielny komputer pełniący rolę serwera dla jednego, określonego usługobiorcy, oferowany przez firmy hostingowe. Na takim serwerze klient może instalować oprogramowanie oraz dowolnie konfigurować domyślnie zainstalowany i skonfigurowany system operacyjny. Taki typ serwerów wykupują głównie firmy oferujące usługi internetowe, np. poczta, serwery, strony www, radia internetowe, TV internetowe, czat i dowolne inne aplikacje, hosting.

Serwery dedykowane zarządzane są głównie przez klientów firm hostingowych poprzez protokół SSH, jeśli na serwerze zainstalowany jest system Linux lub pulpit zdalny, jeśli zainstalowany jest Windows, pośrednicy dużych serwerowni często dodają w pakiecie monitoring lub zarządzanie serwerem w przypadku awarii systemu w zamian za wyższą cenę usługi.

41814796447993033024.png

Opublikowano

dziena, jeszcze kilka pytań :D

1. Jakbym zakupił vps, z przeciętnymi parametrami ale 512 ramu to by stykło na 4/5 osób ?

2. Serwer VPS jest 24/7 ?

3. Serwer VPS również robi kopie plików (nie pytam o konkretny hosting)

4. Zakupując serwer VPS mam pełny dostęp do edycji serwera mniej więcej w takim zakresie jak na hamachi? I czy ludzie z którymi to robię będą również mogli mieć taki sam dostęp do edycji jak ja ?

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

dobra dziena :D, ale skorzystam raczej z 1 linka bo 11zl na miesiąc z 512ramu i 25 z 1024ramu to tanio. A nie potrzebuje wybitnych parametrów, skoro ptorzeba mi tylko tego vps do edycji.

masz +

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Na exone.pl masz jeszcze system płatności sms, a co do mt2host to stanowczo odradzam, kupiłem od nich serwer i było z tym tyle problemów, że głowa mała przykładowo serwer się zawieszał całkiem i przez putty nie miałem możliwości połączenia się z nim w takim przypadku musiałem napisać do administracji i czekać aż łaskawie ruszą dupę i zresetują serwer rzecz jasna tylko w godzinach pracy.

Opublikowano

Odradzam mt2host jak i exone.pl

Słabe VPS i bardzo wadliwe...

http://ultimahost.pl/

Proszę, , według mnie najlepsza marka, trzymałem na tym serwer SA-MP 150 graczy średnio, oraz serwer MTA i ciągnął, bez najmniejszego laga nawet z osobami ''spowalniającymi''fpsem po 15.

Śmiejecie się ze mnie bo jestem inny,

Ja śmieję się z was bo jesteście tacy sami.

tQjoKpZ.jpg

Opublikowano

Odradzam mt2host jak i exone.pl

Słabe VPS i bardzo wadliwe...

http://ultimahost.pl/

Proszę, , według mnie najlepsza marka, trzymałem na tym serwer SA-MP 150 graczy średnio, oraz serwer MTA i ciągnął, bez najmniejszego laga nawet z osobami ''spowalniającymi''fpsem po 15.

Też polecam, znajomy do tej pory trzyma tam swój serwer i bez szwanku.

¯\_(ツ)_/¯

WROCISZZLAKIEM.gif

HISTORIA SPRZETU

eHealth e-cigarette -> ego ce3 -> ego ce4 -> ego ce5 ->Provog Yago ->Evod MT3 ->KangerTech Protank3 -> Glassomizer BVC -> Glassomizer BVC [2x] -> KangerTech T3S -> ASPIRE CE5 BVC -> Vision Spinner I -> Vision Spinner II -> Mild Master -> Eleaf iStick 20w -> GS Air -> V-Spot -> Anyvape VMW SubOhm -> Smok VCT -> Mutation xv2 -> Evic VTC Mini -> UD Hunter -> Goblin Mini RTA -> Cuboid 200w -> Limitless RDTA

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...