Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Procesor a karta graficzna

Pemospec

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc !

Do dyspozycji mam 450 zl i chce kupic karte graficzna lecz moze w moim przypadku bardziej oplaca sie kupic procesor ?

I czy procesor ogranicza ilosc Fps w grze ?

Opublikowano

Płyta główna ASRock P55M Pro

Procesor Inter Core i3 540

Karta graficzna Nvidia gt 220

Pamięć RAM 4Gb.

Zasilacza nie znam:F

A i jeszcze jedno Fajna karta do 450 zl ? Gtx 650 ?

Opublikowano

Używki mogą być???

GPU: AMD Sapphire HD7770 1GB GDDR5 | CPU: Intel Quad Q6600 @2.4Ghz | RAM: 4GB DDR2 800Mhz | PSU: Thermaltake Smart SE Modular 530W | MOBO: Gigabyte G32M-S2C | Obudowa: Zalman Z3 Plus | Chłodzenie: SilentiumPC Spartan 3 LT

Opublikowano

Hmmm ale zeby zasilacz sprawdzic trzeba kurcze rozkrecac kompa ;F

Wystarczy odkręcić boczny panel obudowy i przeczytać co jest napisane, niekiedy jest napisane z tyłu, bez rozkręcania. Ale to jak kupujesz gotowca.

@up x2, sekundy :-)

Jak masz obudowę z bez narzędziowym montażem, to nawet śrubokręta nie potrzebujesz :-)

A nic nie stwierdzimy bez podanego zasilacza, bo komputer może paść z nową kartą xD

GPU: AMD Sapphire HD7770 1GB GDDR5 | CPU: Intel Quad Q6600 @2.4Ghz | RAM: 4GB DDR2 800Mhz | PSU: Thermaltake Smart SE Modular 530W | MOBO: Gigabyte G32M-S2C | Obudowa: Zalman Z3 Plus | Chłodzenie: SilentiumPC Spartan 3 LT

Opublikowano

Ref (Wiem ze 24H ale zalezy mi na szybka odpowiedz..)

KArte kupuje gtx 650.I ten zasilacz wystarczy ?

Zasilacz jest do wymiany, bo z czarnej listy i nie gtx 650 tylko Radeon r7 260x. Jest o wiele wydajniejszy.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Z tego co widzę to zasilacz ma certyfikat 80+, to może i znowu nie jest taki denny? Nie wiem, bo pierwszy raz widzę tą firmę.

Trafiłem chyba na jakiś oszukany sklep. Zasilacz jednak nie posiada tego certyfikatu i jest do zmiany.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...