Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Wirus BitCoinMiner

Makyura

Pytanie

Opublikowano

To tak zaraziłem komputer BitCoinMiner Virus podobno działa to tak że gościu wbija mi na kompa i zarabia jakąś tam kase i jest to możliwe bo momentalnie wiesza się komp i mam opuźnienia internetu, mógłby ktoś bardziej wytłumaczyć jak ten virus działa. Zrobiłem nowe konto użytkownika windows bo ten właśnie virus znajdował się C:\Users\Moje imię\AppData\Roaming noi niby teraz go niemam w procesach już ale nie jestem pewien czy napewno go całkiem usunołem bo mam opuźnienia internetu i komputer zaczął się wieszać. Czy móge przeskanować kompa albo jak poradzić sobie z tym virusem.

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ok, wyjasnie, ale ni wiem czy dobrze.

Ten wirus ibciaza caly twoj komp, "kopiac wirtualne pieniadze" (poczytaj o miningu w BC), a hajs wplywa na jego konto. tak mysle.

Opublikowano

Aha ok tak czy siak moim kosztem. Czyli że tym że zrobiłem nowe konto użytkownika windows go nie usunołem ale niemam go w procesach ale mój komp jest przeciążony ponieważ widze jak chodzi teraz a jak chodził wcześniej, niechce robić formatu ale jak będzie trzeba to zrobie. Chodzi o to jak go się pozbyć. A czy ten virus ma wpływ na to np. jak mam na kompie zapisane jakieś ważne dane to może mi je wykraść?

@Edit teraz jestem pewny w 100% że ten wirus jest, net jest tak przeciążony że strony się ledwo ładują

Opublikowano

nie jestem aż tak bardzo za formatem lepiej żeby sie obeszło bez tego bo jeżeli ten gościu nic mi tym programem nie wykradnie to jest niby ok ale obciąża to kompa i dlatego chce się tego pozbyć robiłem loga hijackiem przed i po i teraz w procesach niemam tego bitcoina wcześniej miałem przeskanuje antyvirem może coś wykryje a wątpie bo podobno bitcoinminer nie jest uważany za virusa. Ok wykryło mi jakieś 5 wirusów usunołem i net o dziwo przyśpieszył :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...