Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Break Blade

sebastosMC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

2s5xvmq.jpg

Anime przedstawia losy czwórki przyjaciół z dzieciństwa, ukazane na tle wojny pomiędzy Krisną, a Atenami. Główny bohater, Rygart Arrow, jest jednym z niewielu ludzi pozbawionych możliwości korzystania z magii kwarcowych kamieni wytwarzających energię, co czyni go odludkiem. Przybywa na dwór króla Hodra, swego dawnego przyjaciela. Okazuje się, że Rygart jako jedyny jest w stanie pilotować antycznego golema. Bohater decyduje się na udział w wojnie. Argumentem, który go całkowicie przekonuje, jest informacja o egzekucji rodziny królewskiej, do której doszłoby wtedy, gdyby Krisna się poddała. Żoną Hodra jest królowa Sygin, do której nasz bohater ma cieplejsze uczucia. Wszystko dodatkowo komplikuje fakt, iż w oddziale wojsk ateńskich znajduje się przyjaciel całej trójki, Zess - teraz ich wróg.

Rok produkcji : 2010

Typ widowni : shounen

Gatunek : Mecha. Fantasy, Wojskowe

Tematyka : Alchemia, Demony, Przemoc, Super moce, Szkolne życie

Ilość odcinków : 6

Czas trwania odcinka : 50 min

Gdzie obejrzę ? :

http://animeon.pl/anime/break_blade_/

Materiały informacyjne zaciągnięte z animeon.

rmoiyq.png

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

fantasy ? MMOrpg ?? ciekawe gdzie w jakim miejscu się pytam ?

świetne anime z gatunku  mecha z ciekawą fabułą i dobrym wykonaniem

mmorpg rozwaliłeś mnie ...

rmoiyq.png

Opublikowano

Faktycznie świetne filmy z dorosłymi bohaterami. Mimo, że do najlepszych trochę brakuje to i tak jest to anime z górnej półki. Bardzo dobre pod każdym względem. Szczególnie walki świetnie skonstruowane. Fabuła również ciekawa.

Co ciekawe było nawet trochę fanserwisu, a  tego się po takich filmach nie spodziewałem.

Jedyne co mi się nie podobało to sama końcówka. Tamten irytujący dzieciak pojawił się chyba wyłącznie po to, żeby zepsuć nastrój i to zarówno bohaterom anime jak i oglądającym. :)

PS:

Będzie seria TV

http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=10426

Opublikowano

Było świetne, ale miałem wrażenie że poszczególne części różnią się od siebie poziomem. O ostatnim już nie wspomnę, bo strasznie kijowy mi się wydawał, ale jako całokształt-warto

Opublikowano

Było świetne, ale miałem wrażenie że poszczególne części różnią się od siebie poziomem. O ostatnim już nie wspomnę, bo strasznie kijowy mi się wydawał, ale jako całokształt-warto

A w  czym ostatni był gorszy ?

W tym filmie było już ostateczne starcie.

Opublikowano

fantasy ? MMOrpg ?? ciekawe gdzie w jakim miejscu się pytam ?

Chodziło mi że opening można by puścić do gry MMOrpg czy fantasy :), anime z gatunku mecha/wojenne :).

Słuchałem go dość często gdy grałem w lola :), ładnie podnosi morale i uspokaja ;p.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Tylko dopisz że nie jest to kontynuacja tylko podzielenie tych 6 movie na 12 TV ^^ może jakieś nowe sceny dodadzą ale jest to mało prawdopodobne .

Oczywiście i tak zachęcam do obejrzenia nadchodzącej serii TV .

rmoiyq.png

Opublikowano

Dobrze że manga nadal wychodzi i z chęcią ją czytam bo poruszane są w niej losy dalsze bohaterów ( dalej po ostatniej części filmu).

Opublikowano

Opening fajny, kreska ładna. Obejrzałam odcinek 1, na razie zapowiada się bardzo ciekawie. Nawet wydaje mi się, że gdyby nie te Mechy, to Anime byłoby nudne (sama 'magia') :P

Opublikowano

Tylko dopisz że nie jest to kontynuacja tylko podzielenie tych 6 movie na 12 TV ^^

Na pewno ? Z anidb wynika, że to alternatywna wersja.

Zresztą najważniejsze dla mnie jest zakończenie bo w ostatnim filmie zostało totalnie spartolone.

Ciekawi mnie co dalej po wygraniu wojny. Nie lubię jak tak nagle się przerywa anime, czyli akcja się kończy i od razu koniec serii lub filmu.

Renissance, w 02 Kwi 2014 - 13:46, powiedział:

Obejrzałam odcinek 1, na razie zapowiada się bardzo ciekawie.

1 odcinek ? Chyba raczej 1 film. :)

Opublikowano

Na pewno ? Z anidb wynika, że to alternatywna wersja.

Zresztą najważniejsze dla mnie jest zakończenie bo w ostatnim filmie zostało totalnie spartolone.

Ciekawi mnie co dalej po wygraniu wojny. Nie lubię jak tak nagle się przerywa anime, czyli akcja się kończy i od razu koniec serii lub filmu.

1 odcinek ? Chyba raczej 1 film. :)

Szczerze powiedziawszy to nie wiem, gdyż pogubiłam się... Oglądałam na tej stronie, co została podana "animeon". Tam jest chyba 5 odcinków, które trwają po 18 minut (?).

Obejrzałam te sześć odcinków (czy to jeden film podzielony na 6 odcinków?), czy każdy odcinek powinien trwać 50 minut?

W każdym razie, bardzo fajne Anime. Ścieżka dźwiękowa bombowa, kreska i fabuła również. Ocena: 10/10 :)

Każdy film trwa po 50 min około.

Jakiś palant go pociął na mniejsze fragmenty.

Nie wiem może za słabo szukam ale nie widzę tam odcinków ale na pewno widzę całą rozpiskę odcinków i mangi. Można stwierdzić 6 części filmów po 50 min jest.

A co do oglądania radził bym ci poszukać jakiejś strony gdzie film nie jest pocięty na np. 3 kawałki po 18 min bo okropnie się taki ogląda.

Właśnie zauważyłam, jakoś przebrnęłam po różnych stronach :D

Opublikowano

Każdy film trwa po 50 min około.

Jakiś palant go pociął na mniejsze fragmenty.

Nie wiem może za słabo szukam ale nie widzę tam odcinków ale na pewno widzę całą rozpiskę odcinków i mangi. Można stwierdzić 6 części filmów po 50 min jest.

A co do oglądania radził bym ci poszukać jakiejś strony gdzie film nie jest pocięty na np. 3 kawałki po 18 min bo okropnie się taki ogląda.

Opublikowano

A ja radziłbym poszukać torrentów i obejrzeć te filmy z dysku, w wysokiej jakości z polskimi napisami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...