Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mój pierwszy poradnik na yt

Hitmano

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Zrobiłem 1 filmik na YT i mam pare problemów.

Link;

http://www.youtube.com/watch?v=9JmHpRIAjG8

FIlmik kręcony w Camtasia Studio 8 .

1. Dlaczego taka słaba grafika?

2. I czy ja łamie w tym filmiku jakieś prawa autorskie kogoś czy coś ?
Prosze o porady dotyczące nagrywania.

Ps Dlaczego nie mogę dawac innym lapek w góre?

1377531174-U173186.png

Opublikowano

1. Spróbuj jak montujesz film w wiekszej rozdzielności zrobić (wiecej zdejmuje miejsca). Lub spróbuj przy kamerze pogrzebać.

2. Nie łamiesz.. Ewentualnie do muzyki by się mogli przyczepić.

Ps. Nie wiem.

yiWCsl1.png
Opublikowano

Jeżeli nie możesz zrobić lepszej grafiki spróbuj robić zbilżenia na najważniejsze miejsca (np gdy piszesz jakiś tekst.).

yiWCsl1.png
Opublikowano

Gdy już zapisujesz materiał, to masz takie okienko "Ustawienia Filmu", klikasz "Pokaż więcej opcji do wyboru...", klikasz "Inne Ustawienia" i "Wideo o wysokiej jakości (duże)"

Jednakże cały czas zachęcam cię do SV, bo po prostu tylko tam będziesz miał zadowalającą jakość.

Opublikowano

Od strony merytorycznej materiał jest poprawny.

Od strony technicznej mam zaś kilka uwag.

Po pierwsze - w jakim celu tworzysz ten film? Jeśli po prostu chcesz, żeby ktoś, czasem sobie go zobaczył i czegoś się dowiedział, to w zasadzie osiągnąłeś cel. Ktoś, czasem tam zajrzy i czegoś się dowie.

Jeśli jednak chcesz stworzyć fachowy kanał, w którym regularnie udzielasz różnorakich wskazówek, liczysz także na stale poszerzające się audytorium i być może finansowe wpływy z tegoż w przyszłości (wspomniałeś o prawach autorskich) musisz przede wszystkim:

- stosować komentarz głosowy. Dobry mikrofon i odszumienie nagrania, oraz czytanie z wcześniej przygotowanego skryptu to absolutna podstawa.

- zmienić podkład muzyczny. Niech to będą neutralne, spokojne nagrania. Sam YT oferuje fajną, obszerną, darmową bibliotekę muzyczną, która zapewnia podkład pod dowolny film.

- jak już ktoś Ci wspomniał w komentarzu, jeśli już KONIECZNIE musisz pisać, a nie mówić - nie rób tego w notatniku, bo wygląda to skrajnie nieprofesjonalnie. Zastanów się jednak - naprawdę masz aż tak zły głos, żeby nie móc powiedzieć tych kilku rad? Taka forma poradnika jest wielokrotnie bardziej atrakcyjna i przystępna.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...