Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ]Support

NeczollPB

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie , potrzebuje na rankedziki jakiegoś supporta , i więc tak , zastanawiam się nad:

Thresh

Blitzcrank

Nami

Leona

Joanna

Morgana

Sona

czy mógłby ktoś przedstawić wady i zalety tych champów?

wiem że tutaj na pewno 80% poleci mi thresha ale np minus jego taki że jak jestem na końcu w kolejce pickowania to albo ktoś go już picknie z enemy teamu przede mną , albo jest banowany ... a np. leona jest bardziej tanky , a wiadomo że supp tanky się bardziej przyda nie? ...

za fajne odpowiedzi , z których coś zrozumiem dam plusiki ;3

Opublikowano

Najlepszym wyborem będzie Leona i Taric , gram głownie supportami i coś o nich tam wiem ;D

Taric:

- leczenie

- stun z dość sporym zasięgiem

- wymaxowane W zadaje dużeee DMG , nawet jeśli budujesz się pod tanka

Leona:

- x3 stun

- dobra w teamfightach ze względu na ulta

- dobra w każdej fazie gry

Liczę na like ;d

Opublikowano

Leona

- 2x stun (z Q i R, nie wiem jak up liczyl ze mu 3 wyszly ;) )

- Shield z W

- Dash z E

- passive

- tanky

Taric

- stun

- heal

- shield

- tanky

Sona

- stun

- heal

- boost ms

- boost ad

- boost mr/arm

Janna

- Shield

- Boost ad

- Podbicie

- slow

- heal+odrzut

- passive

Thresh

- latarenka (escape + shield dla teamu)

- stun

- dash

- ult

- passive

- tanky

Blitz

- grab

- silence

- podbicie

- shield

- niski cdr na ult

co do Nami i Morgany sie nie wypowiem, bo nie gralem nimi, a na podstawie tylko tego, co widzialem, trudno cos powiedziec. ;)

Opublikowano

Czyli pod uwagę brać leone i thersha

tak btw. wyjaśni mi ktoś z tą latarnią thresha , bo jeszcze nie ogarnąłem... jak był on w rotacji i nim grałem to rzucałem latarnie i czasem wyrzuciłem ich do mnie a czasem nie, co mam kliknąć by ich zabrać jak mają low hp?

Opublikowano

To tak nie działa.

Rzucasz latarnie, oni klikają w te kółko i do Ciebie lecą. :)

Według mnie lepszym wyborem będzie Leona. Świetne combo ze stunami.

Opublikowano

Morgana lepiej sprawdzi sie na midzie. Osobiście polecam Thresh'a, mój ulubiony champ na suppa :] Ma świetne skille(każdy może uratować dupe sojusznikowi)+przyjemny passyw który sprawia że po uzbieraniu trochę dusz dostajemy ładne bonusy do pancerza i ap^^ Brakuje mu jedynie coś w stylu leczenia itp.

Dobrym supportem jest też Leona i Taric. Leona posiada masę CC,tanky, bardziej ofensywna. Taric posiada ulta, który dodaje bonusy twoim sojusznikom, target stun, heal, w porównaniu do leony bardziej defensywny.

Z czegoś bardziej papierowego-Nami! Dobre ulti do TF, bańka(1.5sekundy ogłoszenia), leczenie, buffy do ataku dla sojusznika i krótki slow na enemy

snikersproject1.png
Opublikowano

Thresh

+ grab

+ podrzut

+ meega slow z ulta

+ dobre enegage

+ pasywka stackująca armor

- nie znam

Leona

+ dash do enemy

+ stun

+ tarcza dająca resy armor bijąca duży dmg

+ mega ult do teamfightów

+ jeżeli złapie w stuna enemy adc nasz carry pna 80% ma killa

+ tanky

- także nie znam.

Opublikowano

Thresh,

koledzy wyżej ci napisali plusy i minusy,

Annie,

nikt jej nie wypisał mimo że jest ona całkiem niezłym supportem, insta-stun połączony z faktem zbuffowania przez Riot CD Tibbersa powoduje że aplikowanie miśka jest czystą przyjemnością, problemem u niej jest tankowatość, a raczej jej brak, jest to mag więc przeciw tankowatej Leonie może mieć problem.

Fiddlestick też jest dobry, ale zauważyłem że coraz mniej grany, po zmianach raz nim zagrałem, czuję że Riot zrobił Fiddle'owi jakiegoś sneaky-nerfa, bo mimo zmniejszenia czasu trwania feara grałem nim o wiele gorzej.

Janna, bardzo dobry pick, ale trzeba ją ogarnąć, musisz wiedzieć gdzie stawiać Q, kiedy ultować i wgl.

Co do Morgany, moim zdaniem tylko mid, szczególnie po zmianie W, który daje dużo na midzie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...