Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Formacja ma wpływ na grę drużyny ?

TaDa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Gram w Fifę od 14 stycznia. Grałem formacją 4-4-2 lecz gdy doszedłem do 3ligi postanowiłem kupić mocniejszych zawodników i wybrałem np. Pedro oraz Ville jak pewnie wiecie są to stoperzy (LS,PS) więc trzeba było mi zmienić formację. Były wygrane, przegrane i od dziś nie mogę wygrać ani jednego meczu od rana moje mecze wyglądały tak: Wbiłem gola cały mecz prowadzę i jest 80min. meczu oni wbijają mi 2 gole już chyba 3 raz z kolei tak jest nic wygrać nie mogę... Zawodnicy marnie wystawiają się na pozycje.

Pytanie do Was: Czy formacje mają wpływ na grę zespołu ?

I jak byście mi polecili grać bo już sam nie wiem.

Opublikowano

Ma i to duży. Zawodnicy inaczej się ustawiają, wychodzą na pozycje itp. Villa i Pedro to skrzydłowi xD (PS - prawy skrzydłowy), a nie stoperzy. Jak chcesz dalej grać 4-4-2 bo tak gra Ci się najlepiej, to kup Ville i Pedro na PP i LP. Też tak możesz zrobić.

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Opublikowano

Ma i to duży. Zawodnicy inaczej się ustawiają, wychodzą na pozycje itp. Villa i Pedro to skrzydłowi xD (PS - prawy skrzydłowy), a nie stoperzy. Jak chcesz dalej grać 4-4-2 bo tak gra Ci się najlepiej, to kup Ville i Pedro na PP i LP. Też tak możesz zrobić.

Ok dzięki ale zauważyłem, że praktycznie nie ma Villi i Pedra na pozycjach PP/LP. Chyba zostanę przy tych "skrzydłach" ale spróbuję zmienić formację.

Macie jakieś sprawdzone na których gracie ? ;)

Opublikowano

Formacje pod hiszpańską ligę to najlepiej 4-3-3(2) i 4-3-3(4) najpopularniejsza formacja to 4-1-2-1-2 ale tutaj masz LP i PP, a nie PS i LS ;d. Ja grałem tą formacją hiszpańską lige, to słabo grali, a po 4-3-3 to cisłem wszystko i wszystkich.

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Opublikowano

Twoje formacje będę próbował wieczorem. ;)

Macie jakieś sprawdzone formacje aby były dobre na ataku ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...