Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z grą

Snadzial

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak sie loguje do gry cały czas pisze Łączenie moze ktoś wie jak to naprawić :D Jak czekałem 3godziny to gra sie jeszcze nie włączyła

Opublikowano
https://eu.wargaming.net/support/Troubleshooter/Step/View/10

Prawdopodobne rozwiązanie

Zawiesza się podczas synchronizacji ze sklepem w grze / kręcąca się zębatka

Zawieszenie się podczas synchronizacji ze sklepem w grze może mieć wiele przyczyn.

Poniżej opiszemy kilka najczęstszych

1. Miminalne wymagania systemowe nie zostały spełnione
  2. Nieprawidłowe lub uszkodzone ustawienia WOT
  3. Uszkodzone pliki WOT
  4. Nieaktywna dedykowana karta graficzna
  5. Przestarzałe sterowniki karty graficznej

1. Minimalne wymaganie systemowe nie zostały spełnione

Jak wiele innych gier, WOT posiada minimalne wymaganie systemowe, które muszą być spełnione aby móc korzystać z gry.

• Procesor (CPU): 2.2GHz
  • Karta Graficzna: GeForce 6800GT z 256 MB RAM / ATI X800 z 256 MB RAM, DirectX 9.0c
  • Więcej informacji można znaleźć tutaj.

UWAGA: Nie spełnienie minimalnych wymagań systemowych może powodować nieprawidłowe działanie gry, a samo spełnienie tego minimum nie umożliwa korzystania z wszystkich ustawień graficznych. Sugerujemy, aby twój komputer przekraczał wymagania minimalne co pozwoli uzyskać lepsze wrażenia z gry.

2. Nieprawidłowe lub uszkodzone ustawienia WOT

Problemy związane z ustawieniami gry, moga powodować problemy z jej uruchomieniem.

Prosimy wykonać poniższe kroki aby rozwiązać problem

• Ściągnij program, który usunie twoje ustawienia World of Tanks oraz cache
  • Prosimy udaj się tutaj i poeksperymentuj z ustawieniami graficznymi.

3. Uszkodzone pliki WOT

Uszkodzone pliki gry mogą skotkować niepowodzeniem załadowania gry. Mogą być także odpowiedzialne za dziwne zachowania klienta gry jak i jego wyłączanie się.

Prosimy wykonać poniższe kroki aby rozwiązać problem

• Odinstaluj grę.
  • Ściągniej grę ponownie stąd.

4. Nieaktywna dedykowana karta graficzna

Jeśli używasz laptopa, który posiada zintegrowaną kartę graficzną (prawdopodobnie Intel) wraz z dedykowaną karta graficzną (Nvidia lub AMD/ATI), upewnij się, że twój system wybiera kartę dedykowaną jako standardową.

W zależności od producenta karty, skorzystaj z pomocy poniższych linków

5. Przestarzałe sterowniki karty graficznej

Producenci kart graficznych tacy jak Nvidia i AMD/ATI zazwyczaj cyklicznie wydają nowe sterowniki. Pozwala im to na utrzymywanie kompatybilności ich produktów z nowymi usprawnieniami systemowymi. Zwróć uwagę, że posiadanie najnowszych steroników karty graficznej może drastycznie polepszyć doznania związane z grą.

Jako że World of Tanks jest bardzo często aktualizowana, zalecamy utrzymywanie aktualnych sterowników karty graficznej.

Strony producentów ze sterownikami do pobrania

Jeśli twoje sterowniki są aktualne, spróbuj pozmieniać ustawienia graficzne. Aby to zrobić udaj się pod ten link i poeksperymentuj z mniejszymi ustawieniami i sprawdź czy zwiększy to twoją ilość klatek na sekunde.

UWAGA: Niektóre laptopy mogą być aktualizowane tylko za pomocą narzędzia aktualizucjącego, które jest zintegrowane z systemem operacyjnym lub poprzez pobranie sterowników ze strony producenta sprzętu.

Opublikowano

Dobra napisze tu mój sprzęt i co robilem

System operacyjny Microsoft Windows XP Professional

Procesor Intel® Core i3 CPU 550 @ 3.20GHz (4 CPUs)

Pamięć 1974mb Ram (musze dokupic z 5gb :D)

nwm co więcej napisać to raczej wystarczy

z odinstalowaniem i zainstalowaniem nie testowalem

a w pkt 2 druga kropka to nwm czy to w patchu mam ustawic bo gra mi sie nie wlacza tam gdzie mam czolgi

tylko wpisze email haslo i pisze Łączenie nic wiecej i jeszcze w pkt 2 pierwsza kropka to sciaglem i czy to trzeba do folderu z gra ?

Opublikowano

Dobra napisze tu mój sprzęt i co robilem

System operacyjny Microsoft Windows XP Professional

Procesor Intel® Core i3 CPU 550 @ 3.20GHz (4 CPUs)

Pamięć 1974mb Ram (musze dokupic z 5gb :D)

nwm co więcej napisać to raczej wystarczy

z odinstalowaniem i zainstalowaniem nie testowalem

a w pkt 2 druga kropka to nwm czy to w patchu mam ustawic bo gra mi sie nie wlacza tam gdzie mam czolgi

tylko wpisze email haslo i pisze Łączenie nic wiecej i jeszcze w pkt 2 pierwsza kropka to sciaglem i czy to trzeba do folderu z gra ?

w 2 punkcie chodzi o całkowity reinstall gry. Usuń całość i zainstaluj od nowa

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...