Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Jinx vs Draven

KonanPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!
Kogo polecacie z tych dwóch championów? Oczywiście jako ADC. Posiadam już Vayne i Varusa. Gra mi się nimi wyśmienicie. Gra jako ADC sprawia mi najwięcej radości :)
Jinx vs Draven
Przepraszam. Pomyłka w temacie. Chodziło mi o Dravena :x

Wróciłem ;]

Opublikowano

W sumie to Jinx była by troszkę lepszym wyborem

3 stun z E

Pasywa do puszowania wiez i dobry zasięg z Rakietek

global ult

Całkiem dobry poke z W i haras :p

c848.jpg

[10]-Postów    [80]-Postów     [640]-Postów
[20]-Postów    [160]-Postów   [1280]-Postów
[40]-Postów    [320]-Postów   [2560]-Postów

Opublikowano

Jinx

- Klatka

- AoE stun

- Ujawnienie

- global ult

- AS na minigunie

- Range na armatce

- AoE AA z armatki

- AoE dmg z ulta

- dobry pasyw

- Świetne 1 vs 1

928011413476457403957.png

Opublikowano

Draven. Wpada na ciebie katarina i jinx jej może... Draven moze przerwac jej ulta, gdy jinx nie trafi z E to dobranoc, a w dravena daje mu więcej speeda. Do tego jest do przodu z goldem i ma większy dmg.

Opublikowano

Draven jest kozacki i potrafi miażdżyć na lini ale trzeba umieć nim grać! Wystarczy, że opanujesz łapanie maczet(?) i nie musisz się martwić w early o attack speed, dlatwgo kupujesz sobie trochę dmg. Co do Jinx to jest jedna z na prawdę łatwiejszych postaci i jak dla mnie szybko się nudzi :F

Nie chcieli mojej sygny to ją usunąłem ;/

Opublikowano

Osobiśćie polecam Ci Dravena. Jest to mój ulubiony champion, grałem trochę Jinx, ale nie podoba mi się. Dravenem musisz poćwiczyć łapanie toporów, jeżeli to opanujesz to zniszczysz każdego. Draven może łapać dwa topory, jeżeli to wyćwiczysz to ciąglę będziesz miał aktywne W. Cooldown W redukuje się w przypadku złapania toporu. Mając aktywne 2x Q praktycznie W nie ma cooldowna :). Również jak ktoś już wcześniej powiedział Draven może zatrzymywać niektóre umiejętności np.

- Q lee sina, który leci do Ciebie

- Ult katariny

- Ult nunu

Także ja Ci radzę Dravena :) Powodzenia.

Opublikowano

Dokładnie, Dravenem zniszczysz większość champów 1vs1, nawet w lategame jeśli umiesz łapać topory.

Co prawda wymaga to chwilki by się tego nauczyć, jednak zdecydowanie warto.

Pamiętam jak sam się kiedyś dziwiłem, jak to możliwe że Draven utłukł w lategame moją Vayne i supporta 1vs2 :3

Opublikowano

No i cholerka mam dylemat :/ Wezmę może Jinx, bo jest łatwiejsza do ogarnięcia, a Dravena następnego ;)

Wróciłem ;]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...