Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Do harrasu mid

dextigod

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hej! jaka postac do mocnego harrasu na midzie i mocnego pushu polecacie?

nie piszcie np, orianna, ale jest trudna ;D grałem all postaciami i wiem czy jest ława czy trudna ;D

graphic.png

Setup: GPU: EVGA GeForce GTX 970 SSC ACX 2.0+ 4GB GDDR5 256 bitCPU: Intel® Core™ i5-3330 3.00 GHz, Cooler: Intel BOX, PSU: Corsair CS550M 550W, RAM: HyperX Savage 2x8GB (16GB) 1600MHz --> 1333Mhz DDR3 CL9, MOBO: MSI H61M-P20 (G3), SSD: Crucial BX100 256GB, System: Windows 10 64bit

Gear: Monitor: Asus VG248QE 144hz 24', Mouse: Zowie FK2, Keyboard: CM Storm Quickfire TK Cherry MX Red, Mousepad: Razer Goliathus Speed Large, Headset: Steelseries Siberia v2 Red, Mouse Bungee: Zowie Camade Yellow

Opublikowano

Najlepszy harras ma chyba Swain... :) Po 6 lvl również jest dobrym pusherem. Świetnie sobie radzi w tf, może robić za tanka :)

Opublikowano

Nowy Heimer, strasznie dobry pusher, myślę że chyba najlepszy z gry :D

Opublikowano

Dobry harras? No przecież CassiOPeia! Oczywiście do postaci spamerskich ze świetnym harrasem i pushem zaliczy się także Syndra która dręczy na midzie jak mało kto :3

Opublikowano

Zed

• łatwa farma (do pushu)
  • slow
  • AoE dmg z E
  • cień powtarzający skille
  • harras
  • pasyw pomaga w walce z przeciwnikami na low hp
  • burst
  • świetne combo
  • bonus do AD z W
  • escape
  • wtapia się w ADC jak w masełko
  • manaless
  • ciekawa mechanika

928011413476457403957.png

Opublikowano

Gragas/Heimer.

Jednak ja bym wybrał Gragasa, co nie znaczy, ze Heimer jest słabszy, po prostu bardziej lubię grać Gragasem.

• Farma

• Harras

• Poke

• Escape

• Olbrzymi sustain

• Bardzo przydatny ult w tf do "rozbicia" grupy przeciwników

Jeżeli dodatkowo zakupisz na Gragasa runki pod mana regen. zwiększy to Twój sustain. Na start polecam kupić Crystalline i standardowo potki. Gragas ma jednak pewien minus, jest troszkę słaby przed 3 lvlem (bynajmniej odnoszę takie wrażenie), trzeba również umieć rzucać ulta, bo czasem zamiast pomóc w tf, tylko pogorszymy sprawę. Gragas mając swoje W może stać i stać, i stać na lanie, aż nie zostaniesz dobrze zgankowany. Jedyna bardzo potężna kontra na Gragasa, to jest Fizz, gdyż Gragas ma tylko tak na prawdę jeden spell atakujący, Fizz wciska E i Twoje Q nic mu nie zrobi, ale nie problem zbanować Fizza ;)

Obecnie mój win rate Gragasem wynosi 81% na 72 gry, czyli wygrałem nim 59 gier ;) Jeżeli dodatkowo jesteś w Bronze/Silver łatwo nim wycarrować grę, bo tam nie potrafią na niego grać :)

sygnavipek.jpg

Chętnie rozdaję Lajki za pomoc! A Ty?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...