Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Okradli mnie z konta.

Shress

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Wczorajszego dnia od pewnej osoby którą miałem w liście znajomych dostalem wiadomość z prośbą czy pomógł bym bo niby ma zalozona sprawe w trybunale i czy zaglosowalbym żeby jej nie miał. Jestem człowiekiem pomocnym i jak widać naiwnym więc postanowiłem mu pomóc. Gdy kliknąłem w ten link zostałem przerzucony na stronę która wyglądała tak samo jak strona trybunału. Trzeba było się tam zalogować swoimi passami z lola a później emaila. Po skończeniu tych procedur i zatwierdzeniu tego "glosu" skapnąłem że tam hasła nie były "szyfrowane" i pewna cześć linku nie zgadzala się. Było już za późno ta osoba zhakowala mi konto i to samo zrobila z moim emailem. Czy pisząc do supportu i podając im informacje na temat mojego konta (numer karty kredytowej np.) jest jakaś szansa że podeśla mi nowe haslo na inny email? Dodatkowo dodam ze email ktory został shakowany byl tym emailem który użyłem żeby założyć to konto.

Opublikowano

Skontaktuj się z supportem, musisz im tylko udowodnić że to twoje konto :3 Oni dadzą ci kilka pytań i potem jak poprawnie odpowiesz zmienią dane do konta.

Opublikowano

A jeżeli nie podam im tych np. PINow z psc to jest szansa ze mi oddadza? (Bosh kto pamieta takie rzeczy no cóż moze uda mi się skądś wygrzebać) i jeszcze jedno pytanie moge podac pare informacji od siebie moze pomoga w identyfikacji konta.

Opublikowano

Jasne że możesz, najlepiej napisz wszystko co wiesz o koncie. Im więcej, tym lepiej.

Budowniczy
Opublikowano

Miałem podobną sytuacje podawałem im login stare haslo e-mail gdzie konot bylo zakladane lecz nie podalem im ip z ktorego bylo logowane konto poniewaz nie bylem w stanie im podac gdy logowalem sie z 3 komputerów , u mamy, taty, babci oraz pytali o postacie jakie byly grane najczesciej oraz skiny, hehe i nie odzyskałem juz go :>

Ale myśle, że Ci się uda powodzenia !

Opublikowano

Jest bardzo duża szansa na odzyskanie konta, kiedy ja starałem się odzyskać konto wysłałem im dane jak:

1 rzecz kupiona za rp

Internet z jakiego zakładane było konto

Kilku znajomych z listy gier

Ile razy kupowane było rp

Kod jednego z paysafecardów.

Odpowiedź otrzymałem po 2 dniach z linkiem do zmiany hasła.

Opublikowano

Piszesz do supportu wpisujesz tam wszystko co możesz np. liste skinów champów jakie ostatnio kupowałeś jakie to były daty itd. najważniejszą informacją jest e-mail z którego było założone konto abyś im go podał pomimo tego że go nie masz, powinni ci oddać konto.

Podaj mi rękę, zaróbmy hajs... 

eh8pquc.jpg

Core i7- 4960X @ 4.5GHz

Asus P9X79 Deluxe

GTX 780 SC

HyperX Predator 16GB

Opublikowano

Już masz po koncie, bez e-maila na którym założyłes konto, nie masz szans odzyskać konta. Przerabialem to cztery razy, więc wiem co mówię

b_560_95_1.png

Specjalista
Opublikowano

Jest jakaś szansa na odzyskanie danych, życze ci powodzenia ostatnio też dostawałem dziwne wiadomości od ludzi ktorzy proponowali skorki i RP ale jednak odmawiałem. Powodzenia ;)

Opublikowano

Cześć, problem jest dosyć dużego kalibru. I musisz bardzo szybko interweniować.

Oto dane, które poprosi Cię support o podanie:
- Nazwa konta:
- Nazwa przywoływacza:
- Serwer na którym grasz:
- Data utworzenia konta (miesiąc i rok):
- Oryginalny adres email użyty do założenia konta:
- Data ostatniego logowania:
- Miejscowość z której założyłeś konto:
- Lista miejsc z których grałeś na tym koncie:
- Ostatni adres IP z którego logowałeś się do gry (

http://whatsmyip.net/

):
- Którego dnia miałeś ostatni raz dostęp do konta (dzień/miesiąc/rok):
- Twój dostawca internetu:
- Lista metod płatności użytych do zakupu RP:
- Inne osoby, które kiedykolwiek miały dostęp do tego konta:
- Jak uzyskałeś to konto:

Proponuje Ci jeszcze podanie wszystkich informacji, które mogą wydawać się ważne. Support nie zignoruje Twojej sprawy - nie martw się.

Życzę wszystkiego najlepszego i odzyskania konta,

Ikinoma

SUPPORT MY MENTAL HEART OR I WILL KILL YOU!

Opublikowano

Cześć, problem jest dosyć dużego kalibru. I musisz bardzo szybko interweniować.

Oto dane, które poprosi Cię support o podanie:

- Nazwa konta:

- Nazwa przywoływacza:

- Serwer na którym grasz:

- Data utworzenia konta (miesiąc i rok):

- Oryginalny adres email użyty do założenia konta:

- Data ostatniego logowania:

- Miejscowość z której założyłeś konto:

- Lista miejsc z których grałeś na tym koncie:

- Ostatni adres IP z którego logowałeś się do gry (

http://whatsmyip.net

/):

- Którego dnia miałeś ostatni raz dostęp do konta (dzień/miesiąc/rok):

- Twój dostawca internetu:

- Lista metod płatności użytych do zakupu RP:

- Inne osoby, które kiedykolwiek miały dostęp do tego konta:

- Jak uzyskałeś to konto:

Proponuje Ci jeszcze podanie wszystkich informacji, które mogą wydawać się ważne. Support nie zignoruje Twojej sprawy - nie martw się.

Życzę wszystkiego najlepszego i odzyskania konta,

Ikinoma

Dodam tylko, że nie musisz odpowiedzieć na wszystkie pytania ja odzyskując konto udzieliłem odp na ok 50% z nich a problemów nie było.

Opublikowano

Są jeszcze takie dodatkowe informacje, które możesz podać aby łatwiej odzyskać konto :)

- Poniższe informacje są dodatkowe --

Miejsca zakupów RP (Miasto i Kraj)

Daty (mniej więcej) ostatnich zakupów RP

Adres e-mail przypisany do konta Paypal

Unikatowe ID transakcji Paypala

Numer(y) telefonu, sieć oraz kraj transakcji SMS

Jakiekolwiek Piny/ID transakcji Paysafe Card

Jakiekolwiek Piny przedpłaconych kart RP

Ostatnie 4 cyfry oraz data ważności kart kredytowych użytych do zakupu RP

Jakiekolwiek potwierdzenia lub rachunki otrzymane na adres e-mail powiązany z tym kontem

Opublikowano

Trudno . ;c

Ubolewam razem z Tobą.

Śmiejecie się ze mnie bo jestem inny,

Ja śmieję się z was bo jesteście tacy sami.

tQjoKpZ.jpg

Opublikowano

Okej konto odzyskałem bez problemu z pomocą angielskiego supportu, poprosili mnie o podstawowe informacje na temat konta, poźniej spytali się na co wydałem żetony. Na samym koncu przysłali mi e-mail z prośbą żebym rozszyfrował pewny e-mail (w moim wypadku był to email mojej siostry więc nie było problemu) i żebym podał im datę mojego urodzenia. Poźniej tylko otrzymałem email, że to wystarczająca ilość informacji oraz drugi email z napisem że moje hasło zostało zresetowane, a nowy email to ten z którego używałem do komunikacji z supportem. Piszę to ponieważ może to komuś się przydać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...