Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Mam problem z command blockiem ,

a dokładniej z komendą summon

wpisuje komende przykładowo

summon Cow ~ ~1 ~

Powinna się zespawnować krowa lecz nie działa :(

inne komendy działają typu say , time set day.

na singleplayer sprawdzałem działa bez zarzutów :(

"Chce­my być obec­ni w życiu in­nych ludzi, w ich roz­mo­wach, myślach, marze­niach, pla­nach. Chce­my czuć się pot­rzeb­ni i zauważani. A może po pros­tu boimy się, że nikt nie zauważy naszej nieobecności. "

Opublikowano

1. @rresz w commandblocku nie trzeba /.

2. Na bukkicie ta komenda nie działa, /setblock również.

3. Na zwykłym serwerze powinno działać.

Moje projekty:

Opublikowano

1. @rresz w commandblocku nie trzeba /.

2. Na bukkicie ta komenda nie działa, /setblock również.

3. Na zwykłym serwerze powinno działać.

i nie ma opcji żeby coś takiego zrobić ?? :( bo chciałem zrobić że spawnuje mi moby na coordach jakiegos miejsca gdzie jedzenie ma być . a było by nie widoczne . spawnery widać i dispenser niestety też :(

"Chce­my być obec­ni w życiu in­nych ludzi, w ich roz­mo­wach, myślach, marze­niach, pla­nach. Chce­my czuć się pot­rzeb­ni i zauważani. A może po pros­tu boimy się, że nikt nie zauważy naszej nieobecności. "

Opublikowano

Jedyna odpowiedz wg mnie:

1. Czekac na update bukkita na 1.8, mysle ze komendy dojdą z pewnym opóznieniem.

2. Napisac lub poprosic kogos o napisanie (mnie nie pros, jestem w tym zielony) takiego prostego skryptu lub pluginu.

Pozdrawiam

Moje projekty:

Opublikowano

@miki2010 tez mozliwe ale chyba taki glupi nie jest, zresztą napisal ze time set day lub say mu dziala wiec musi miec wlaczone.

Nie , nie jestem :)

A spróbowałeś w proporties dać komand block true ?

Tak mam na true skoro mogę time set day . Ktoś napisał że na bukkicie ta komenda nie działa :P

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jak juz napisalem w innym temacie, robie ci skrypt na spawnowanie.

variables:
    {pos.spawn} = (0,0,0) //kordy na ktorych ma sie spawnowac.

on rightclick on sign:    // przy parwym kliknieciu na tabliczke
    if line 1 is "spawn"  // warunek - pierwsza lnijka na tabliczce musi brzmiec spawn
        spawn nazwa-zwierza at {pos.spawn}  // zespawnowanie moba na podanych koordach (zmienic nazwa-zwierza na wlasciwa nazwe, np cow lub pig)

Stworzylem cos takiego, nie testowalem.

Moje projekty:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...