Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak grać online?

watus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak grac online? Na poczatku zaczalem grac na mapie operacja blokada na serwerach "pistol & knife", odblokowalem wszystkie pistolety, i w tym trybie gry dobrze mi idze (kd nie spada ponizej 2.0). Chcialbym nauczyc sie grac glownie na (duzym)podboju.

Gdy wchodze do gry dla 32-64 osob w wiekszosci moich gier mam kd 5/15, 5-20. Staram sie grac taktycznie (atakowac grupa, obchodzic wroga bokiem, nie wbiegam "na Rambo"-w srodek akcji), ale przy bezposrednich potyczkach, padam. Gram szturmowcem ze SCAR-H lub wsparciem z RKM TYP 88. Macie jakies rady dla mnie? :D

Opublikowano

W grach typu CoD itd. ważną rolę odgrywa dobra mysz, połączenie internetowe itd. jednak w Battlefield najważniejszą rzeczą jest taktyczne myślenie i ogarnianie minimapy nawet na hardcore jak trzeba ją otwierać. Masz te dwie rzeczy i masz K/D 20:1. Bardzo ważną rolę odgrywa też słuch. Nawet nie chodzi o kroki przeciwnika tylko o jego wystrzały, okrzyki i dźwięk silnika. Staraj się nie pchać w środek walki tylko taktycznie zachodzić przeciwników. Jak widzisz 10 kolesi to nie zaczynaj do nich od razu strzelać, bo może jednego zabijesz, a reszta Cię dorwie. Najlepiej znaleźć wtedy osłonę i będąc za nią ukrytym prowadzić ostrzał. Dobrze jest też mieć kompanów do gry.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Dużo zależy od Twoich umiejętności .

w bezpośrednim starciu na mapach typu Locker ważna jest szybkostrzelność broni tak więc ze scarem możesz sobie postrzelać ^^

Poznaj mapy , pobiegaj na pustych serwerach , zorientuj się "co , gdzie , jak".

Zapamiętaj że nie liczy się jakieś śmieszne k/d tylko gra zespołowa.

Co z tego że Ty będziesz miał dobre k/d jak reszta teamu dostanie po dupie? ;]

jak chcesz jakieś porady co do taktyki , map itp. wal śmiało na origin Caius_21 , będzie można coś pograć

Opublikowano

po 1. nie graj na normlanych serwerach, przeciwnik z "lepszą" bronią zmiecie Cie w chooy. Graj na serwerach Hardcore ew. Custom (jeśli brak minimapy jest dla Ciebie problemem)
Po 2. skoro lubisz grać szturmowcem, bierz noob tube, w małych pomieszczeniach w HC niszczy wszystko :D
Po 3. Często spotuj (Q) nawet gdy gdzieś się ktoś campi, zobaczysz go na minimapie

Tak jak pisali, dobre słuchawki to podstawa, nieraz gdy ktoś rzuca granat, postać drze ryja tak, że słychać go z drugiego końca mapy :)

Nie wiem jak Wy, ale ja od kiedy mam M416, gram na "rambo" i KD nie spada poniżej 1.4

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Testuj różne bronie i nie patrz na ich statystyki. Wybierz tą, którą gra Ci się najlepiej. Dobrze jest też poznać mapy i myśleć. Naprawdę, myślenie to według mnie podstawa w tej grze. Masz poniżej kilka moich raportów i zobacz co może zdziałać to co wypisałem wyżej ;).

http://battlelog.battlefield.com/bf4/pl/battlereport/show/32/429266766562238912/943923774/
http://battlelog.battlefield.com/bf4/pl/battlereport/show/32/429273074237612480/943923774/
http://battlelog.battlefield.com/bf4/pl/battlereport/show/32/429277953748279744/943923774/
http://battlelog.battlefield.com/bf4/pl/battlereport/show/32/427551393856123392/943923774/
Opublikowano

W Battlefield 4 prawdziwym łatwym sposobem na punkty są czołgi, nie wiem jak wy, ale ja w nich po prostu z kumplem wymiatam. Ewentualnie graj klasą, którą lubisz w moim przypadku to Szturmowiec/Zwiadowca, więc najczęściej albo jeżdżę pojazdem lub latam albo gram moją ulubioną klasą. Na podboju liczy się rozsądek i ocena sytuacji, a przede wszystkim dobry wzrok. W BF'ie wypatrzenie przeciwnika szybciej to już 1/4 sukcesu, ocena sytuacji to już 2/4, a reszta to twój skill. Życze powodzenia w pykaniu. :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...