Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Postać do mainowania

Fananis

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie, Jaką postać opłaca sie mainować, chodzi mi o taką którą trudno skontrować, na topa lub mida.

Play to have fun, not to win.

Opublikowano

Shyvanka na topa oraz Kayle na mida. Kayle ogarnięta gniecie wszystko i wszystkich w mniej niż sekundkę zabije carry, a tanka w półtorej<oczywiście z dobrymi itemkami>, a Shyv to...poprostu Shyv, która bije dużo i wytrzyma sporo :>

Opublikowano

Na mid'a dobrym pickiem w obecnej mecie jest gragas,early ma świetne a w late ma bardzo wysoki,obszarowy DMG oraz jest przydatny dla team'u.

Opublikowano

Każda postać jest dobra, jeśli się nią ogarnia :D

Aczkolwiek polecam Ci Kayle, świetny pick, dobry roamer, a co najważniejsze dużo robi w team fighcie.

279981407253602336505.png
Opublikowano

Polecam Ziggsa na mida ;p

Ogarniętego Ziggsa bardzo ciężko skontrować, poke z Q co 3s, dobre obszarowe ulti, bardzo popularna postać teraz.

Opublikowano

Poppy, mało ludzi nią gra, przez co ludzie nie potrafią grać przeciw niej. Dmg ma świetny, dość tankowa, tylko dość niedoceniana postać.

Opublikowano

Polecam mainować Syndrę lub Zeda.

Syndra. . mało ludzi nią gra, mało o niej wie, a ta postać to jeden z najlepszych midderów. Burst kosmiczny, combo, enemy padają jak muchy.

Co do Zeda, też mocny pick, ciężki do skontrowania, mobilny z ciekawą mechaniką gry.

Obie postacie są dla początkującego ciężkie do ogarnięcia, ale jak już będziesz wiedział co jest pięć, to mocnych na Ciebie nie ma.

2rp9q8l.jpg

Opublikowano

Na mid'a dobrym pickiem w obecnej mecie jest gragas,early ma świetne a w late ma bardzo wysoki,obszarowy DMG oraz jest przydatny dla team'u.

Nie żeby coś, ale dobrało mi Gragas'a z Gold'a III do teamu przeciwnika, to grając na niego Katą, to koleś się farmić nie mógł xD Jak dla mnie, łatwo go skontrować.

@Top Kayle jest świetnym pickiem, albo jak wyżej wymieniona przeze mnie Kata. Jedynym minusem Katariny wg mnie jest brak CC jakichkolwiek, co może być często problemem. Kayle CC, AoE "E", Ulti dające nieśmiertelność, heal, taniutka postać, zasięgi z "E", może być suppem, na solo topa się też nada. Postać wielofunkcyjna.

Na topa to pewnie Renekton/Jax/Shyvana. Z tych, to Rene i Jax'em mi się najprzyjemniej gra. Wszystko zależy od Ciebie : )

Opublikowano

Nie żeby coś, ale dobrało mi Gragas'a z Gold'a III do teamu przeciwnika, to grając na niego Katą, to koleś się farmić nie mógł xD Jak dla mnie, łatwo go skontrować.

Więc to był boostowany Gold. Gragas spokojnie zjada Kate.

@top:

Renek/Riven - top; Kayle, Orianna - mid; Vayne, Lucian - adc

Opublikowano

@Up Od jego beczki Shunpo pod niego W + R i pół hp Graga mniej... Nawet zareagować nie dał rady + Lee u mnie na jungli. Outfarma kompetne xD Wiedziałem, że coś jest nie tak, że ja mam 22 lvl (Wtedy 22, teraz 24) że mam 110 farmy w 15 minucie, a gold 40+ w tej samej : O

Co do Vayne, niektórzy mówią, że jest poza obecną metą.

Opublikowano

Co do Vayne, niektórzy mówią, że jest poza obecną metą.

Nie sądzę żeby poniżej diamentu był powód żeby się przejmować metą, jeśli wymainujesz postać.

Na topa Renekton, Riven

Na mida Orianna, Syndra, Diana

Na junglę Jarvan, Elise

Na supporta to w sumie nie wiem.

Na adc Vayne

Don't touch me, bitch I'm famous

Opublikowano

Gram z kolegą co gra Kayle i powiem tyle... sieka następnie polecam Gragas bardzo dobry pick. Ostatnio dużo widzę Renektona, Shyvanę i Mundo również się zastanów.

ZIELONO MI O_o

Opublikowano

Zdecydowałem się na vayne, znudziła mi sie po 80 grach, ale jak wczoraj zacząłem próbować inne dziwne buildy, lub grać nią jako top/mid to jest fun z gry :>>

Play to have fun, not to win.

Opublikowano

Najlepiej mainować postacie, które są teraz w mecie i odpowiadają twojemu

stylowi gry. Może być to np. Skyvana na top/jungle albo Ziggs na mida.

Opublikowano

Do main'owania postaci odnoszę się tak

Top - Opłaca się main'ować Mundo/Olaf/Nasus Mundo harras z tasaka dość duży tankowaty Ult przywraca dużą ilość Hp więc na Tf ciągle stoi Nie posiada many Olaf True dmg z E więc opyla się maksować Ls duży harras z siekiery :D Ult odpiera wszystkie CC dość mobline daje pancerza i oczywiścię Nasus na stackowany działa cuda :D

Jungle - Jarvan 4 ładne gangi

Mid - Polecam Zed/Syndra Zed fajna mechanika gry duży Fun ładny Dmg dość trudne Combo fajne ucieczki slow z W-E Syndra małe Cd na q stun potrawi wszystkich ze stunować ;D stawisz 4 kulki + ult nie ma nikogo

Adc - Jinx slow stun prędkość ruchu przy zabójstwach podobno i assystach skill w pare celów ult do dobijania

Supp- Leona dużo CC jak i Thresh mobilne postacie

2pqvmzs.jpg

Opublikowano

Gragas jak najbardziej worth do mainowania na mida teraz, nie dość że zawsze był mocny, to jeszcze zbuffowali mu w ostatnim patchu ulta i to baaardzo mocno imo ^^ Syndra - przyjemna postać na mida, ogarnięta jest trudna do gankowania i ma zabójcze combo. Na topa takie picki jak nasus/renekton ostatnio rozpieprzają, może shyvana.

LoL Platinum noob | osu! #39k | http://youtube.com/user/DelterYT

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...