Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Niedziałający wentylator

Uszaty koxu

Pytanie

Opublikowano

Witam wlaczylem jakieś 2h temu komputer i cos pierdzi + tylni wiatrak nie pracuje tak jakby cos go blokowało. Niedawno gdzies w listopadzie byl w serwisie i zostal wyczysZczony z kurzu + nalozenie pasty na grafike i procek. Jakies rady? Będę wdzieczny

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Komputer sie wlacza normalnie tylko caly czas pierdzi mam zasilacz codegen 350w czytalem ze to czarna lista moze to cos z nim? Patrzylem na allegro nowy 20zl. Odczulem ze wlasnie cos mam z grafika literki byly nie wyrazne takie jakby rozmazane ale np cs1.6 dobrze dzialal bez lagow. Jakby co mam jeszcze do maja na nia gwarancje. Tylko co mam kupic? Popecacie jakis zasilacz zeby byl nie drogi bo to stary komp z celeronem 2.4 ghz i 2gb ramu a grafa 256mb

P.S Czy podszedl by mi ten procek? allegro.pl/ShowItem2.php?item=3890273435 bo chcialbym wymienic i nie wiem czy zasipacz da radę. Z góry dzieki za pomoc

Opublikowano

może się SPALIŁ !, jak coś pierdzi to np. silniczek jest wyposażony w zwoje zmieniające kierunek prądy elektro-magnetycznego na przeciwny z kierunkiem magnesu, CZYLI - 1 zwój spalony = BZZZZZZZZZZZ, oczywiście możliwe, że GPU tak pierdzi, cooler do wymiany.

http://allegro.pl/chlodzenie-i-tuning-chlodzenie-kart-graficznych-45902

LUB !!!

Wyczyść cooler z kużu, możliwe, że serwis nie wyczyścił grafiki i otwory wentylacyjne są zajebane mułem , wypnij grafikę połóż ją coolerem do góry, weź wacik, sprężone powietrze ( jeśli masz ) i przeczyść, powyjmuj koty z coolera, ja też tak miałem, ale z AMD, który się może spalić, po wyczyszczeniu śmiga jak nowa sztuka.

sygna.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...