Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Kha zix vs rengar - kogo kupic?

ziombel95

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Która z tych postaci według was robi lepszą robotę ? Wiadomo zaraz przyjdą spece i zaczną mi pierdolić : to zależy od Ciebie/musisz sam zdecydować/zależy od skilla - Chuj mnie to obchodzi. Ja pytam kogo kupić według waszej wiedzy i jak możecie napiszcie dlaczego jakieś argumenty za i przeciw.Według mnie kha zix chyba jest bardziej papierowy? Chociaż nie wiem dlatego pytam was.Dziękuje za wszystkie MĄDRE odpowiedzi.

Opublikowano

Kup sobie obu, ale jako pierwszego polecam ci łatwiejszego kha, Rengar jest trochę trudniejszy:

- Skok

- dobre 1 vs 1

- Top, mid, jungle

- Ewolucje

- heal

- Slow

- Przydatny pasyw

- Niewidka

- Q zadaje większy dmg samotnym enemy

- AoE w miejscu wylądowania po skoku

- Ciekawa mechanika = fun

928011413476457403957.png

Opublikowano

Kha zixa bierz

- 1v1 mocne

- skok (jeden z najdłuższych w grze po ewolucji + reset za asyste/killa)

- top/mid/jungle

- heal + slow

- niewidoczność + ms na ulcie (ewolucje do tego)

Typowy nuker

MW-800x200-banners-2013-8.jpg

Opublikowano

hmmm myślę że wezme kha zixa a potem ewentualnie rengara..jeśli mowa o trudności to z tym nie bd problemu bo gram od początku lola niemalże więc jeśli mowa o jakiejś wymagającej postaci to się tego podejme bardziej mi chodzi o to z której więcej wycisne

Opublikowano

Polecam ci Rengara, wcale nie jest go tak ciężko ogarnąć, tylko musisz mieć na względzie zbieranie furii no i musisz wiedzieć, co jaki skill robi z i bez furii. Np w 1 v 1 jeżeli przeciwnik ma przewagę warto zużyć punkty furii na heala (W)
Jeżeli ktoś ucieka to używasz E lub ulti. Warto wspomnieć że ult jest dobry do ganków jak i do escape'ów. Ponad to Rengar ma bardzo fajną pasyfkę - doskok z zarośli. W jungli prawie nikt nie ma prawa ci uciec :P

@UP może łaskawie zanim się wypowiesz przeczytasz pierwszy post autora tematu? Poproszę warna dla tego pana.

Nie chcieli mojej sygny to ją usunąłem ;/

Opublikowano

Wiec ja tez mialem ten dylemat, ale na streamie jedneo znanego gracza zobaczylem jak przy statch 1;2;2 (czyli bez feeda) zrobil triple q na majacej full hp oriannie i zabił ją. Samym triple q.
Zakochalem sie i kupilem rengara :D

gram nim troche i moge go polecic

Stun/slow, heal, Mocny burst, w miare szybka jungla, swietny i przydatny pasyw (mozna wyproawdzic przeciwnika w pole skaczac na niego 10 razy przy ucieczce) poza tym jego zadaniem jest łowienie przeciwnego adc/apc i to swietnie umozliwia mu jego ulti, niewidzialnosc + skok, biegnie na adc, burscik i po adc.

Co prawda mial nerfa i nie da sie juz zrobic triple q oraz bedzie mial reworka ale nadal moge go smialo polecic.

Jednak... uwazam ze lepszy jest kha zix :)

Po pierwsze jest latwiejszy, po drugie reset e oraz ulti pozwala mu na lepsze poruszanie sie i walke w teamfighcie, w przypadku rengara po zabiciu adc/apc na ogol padamy bo nie mamy jak uciec , a czasami nawet nie uda nam sie go zabic i dzieki nam w teamfighcie robi sie 4v5 na korzysc przeciwnika.

Takze wedle upodoban, ja wole rengara i go lubie ale osobiscie uwazam ze kha zix jest lepszy.

Do tego warto dodac ze kha zix jest wszechstronny, bo mozna nim isc na topa/mida/jungle.

W przypadku rengara mozemy isc na jungle i topa z tym ze na topie jest mocniejszy.

rYD9JSA.png

Opublikowano

A mnie huj obchodzi twoje pytanie.

Jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie. Tak czekam na moda niech da ostrzeżenie za odpowiedz na odpowiednim poziomie dla pytającego.

Opublikowano

@up reported.lamusie jak cie te pytanie nie obchodzi to nie nabijaj sobie postow,skoncz spamowac i won.zawsze znajdzie sie jakis dzieciak ktory nie wnosi nic do tematu oprocz zamieszania

kupilem kha zixa. narazie sprawuje sie bardzo dobrze i mysle oczywiscie caly czas nad rengarem....na topa darius vs rengar kogo byscie obstawiali ? mam na mysli kto sie bedzie lepiej sprawowal na tej linii ?

Opublikowano

Rengar zdecydowanie.

Utalentowany z każdej strony- Slow,heal,stun,invisiblity,burst itd.

Łatwy do ogarnięcia.

Silny w każdej fazie gry.

Op passive.

Tankowaty+bardzo silne bonusy z naszyjnika.

Po złożeniu hydry banalna farma.

4 punkty furii+aktywne Q+krzaki= 2Q jedno zwykłe jedno na furii= 1 Q 200% basic dmg 2 Q 300% Basic dmg=Kill w ok 5 sek.

Założyłem konto żeby pomagać biednym wyżeraczom z ligii i nobkom z Bronzu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...