Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Ahri vs Ziggs vs Talon vs Riven vs Yasuo

ProRafi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oh to już wszystko zależy od Ciebie, wszystkie te postacie są dobre do carrowania, ale jak powiedziałem wcześniej, wszystko zależy od Ciebie.

Medium_eune_59_5_text.png

Opublikowano

Oh to już wszystko zależy od Ciebie, wszystkie te postacie są dobre do carrowania, ale jak powiedziałem wcześniej, wszystko zależy od Ciebie.

ale żeś pomógł..

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

No więc tak:

• Ahri - True damage z Q (jak wraca) dobre na tanki, taunt z E, mobilna, wyccarujesz, polecam.
  • Ziggs - Teraz jest bardzo dobry, ale niestety ma dostać poważnego nerfa na DMG i coś tam jeszcze... (nie wiem dokładnie ;/)
  • Talon - Jedyny assasin, który nie dostał nerfa, jest OP, jego minuj, na pewno zrobisz miazgę.
  • Riven - po nerfie dalej mocna, bardzo dobry escape, tarcza, stun, dobre early jak i late
  • Yasuo - prawdziwy potwór, 2 itemy i robisz miazgę, dobre early jak i late, do carrowania w sam raz.

Podsumowując - Jeśli idziesz na top'a - Talon, Riven, jeżeli na mida - Yasuo, Ahri, Talon, Riven ;)

Opublikowano

Jak umiesz trafiać skillshotami to bierz Ahri, jeden z najlepszych midderów imo.

Bardzo mobilna, łatwo zabić najważniejsze cele w teamfight, po 6 ciężko ją nawet zgankować bo idzie ultem uciec :)

Opublikowano

Jak na moje to Ziggs
- Piekielnie dobry ult do ft
- Poke / harras
- Slow
- Trzeba pamiętać/patrzeć ciągle na pasywkę czy już się załadowała i jak najlepiej ją wykorzystać (jak wiesz, że nie ma przeciwnika to lasthituj miniony)
- Escape - dobrze rzucone W pozwoli ci przejść przez ścianę ;) Ew uciec, i odepchnąć przeciwnika
- Z pomocą W można "wyciągnąć" na krótki czas przeciwnika spod tureta (najlepiej połączyć to z E)
- Na plus mogę dodać duuży zasięg ulta (dobrze wykorzystany np jak widzisz, że na topie twój przegrywa, to możesz przeważyć szalę zwycięstwa na twoją stronę ;) )
- Ult ma jakby 2 pola rażenia - środek i obrzeża. Gdy przeciwnik jest w samym środku zadaje 250/375/500 (+90% AP), a na obrzeżach ult zadaje 200/300/400 (+72% AP)

Ale jak chcesz z mida cerować grę to tylko, jeżeli przeciwnicy stoją pod twoimi turetami, bo inaczej uciekną pod swoje :C Mam nadzieję, że pomogłem ;)

Nie chcieli mojej sygny to ją usunąłem ;/

Opublikowano

Yasuo

- Podwaja szansę na kryta

- ściana blokujaca skille

- Tarcza z pasywa

- Dociagniecie z niskim cd

- Ult do inicjacji

- Dobre 1 vs 1

- Świetny dmg z Q

928011413476457403957.png

Opublikowano

No więc tak:

• Ziggs - Teraz jest bardzo dobry, ale niestety ma dostać poważnego nerfa na DMG i coś tam jeszcze... (nie wiem dokładnie ;/)

Skad ty to niby wiesz? Nie mieszaj chlopakowi w glowie.

Bierz Ziggsa

Don't touch me, bitch I'm famous

Opublikowano

Skad ty to niby wiesz? Nie mieszaj chlopakowi w glowie.

Bierz Ziggsa

Z PBE może?

Zigsa polecam

+harras

+poke

+łatwa farma

+aoe ult

+cc

+burst

Opublikowano

Z PBE może?

Ale to chyba o niczym jeszcze nie świadczy?

Poza tym poprawcie mnie jeśli się mylę, ale zmiany dla Ziggsa cofnięto na PBE

Don't touch me, bitch I'm famous

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...