Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Co według Ciebie powinno się znajdować na najlepszym serwerze Hardcore?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Heja ;D

Tak wiem, pytanie się o taki rzeczy jest dość nie oryginalne w dodatku świadczy o braku wyobraźni. Nie nie, tak nie jest. Chcę tylko wiedzieć co dzisiejsi gracze tego typu serwerów, sobie cenią, czego im na takich serwerach brakuje. Tak więc propozycje piszcie w komentarzach ;) Z góry dzięki ;)

[]Ps. Piszę pluginy, nie gadać o skryptach.

10732745374541468291.png

Opublikowano

Questy, bossy, jakieś fajne skrypty + mapka ;)

Questy to chyba bardziej na RPG Prawda ?

@topic

Na Hardcore powinny być, Ban na kilka dni po śmierci polecam LifeMC :) , Przy spawnie jedzonko , Brak warpów itd. Hardcore . Znacie te pojęcie ?? Chyba nie bo piszecie o questach które moim zdaniem wogóle nie pasują do hardcore . Mile widziany pl na gildie ( np. factions )

I tak jak pisał kolega kilka postów wyżej własne receptury

"Chce­my być obec­ni w życiu in­nych ludzi, w ich roz­mo­wach, myślach, marze­niach, pla­nach. Chce­my czuć się pot­rzeb­ni i zauważani. A może po pros­tu boimy się, że nikt nie zauważy naszej nieobecności. "

Opublikowano

Questy to chyba bardziej na RPG Prawda ?

@topic

Na Hardcore powinny być, Ban na kilka dni po śmierci polecam LifeMC :) , Przy spawnie jedzonko , Brak warpów itd. Hardcore . Znacie te pojęcie ?? Chyba nie bo piszecie o questach które moim zdaniem wogóle nie pasują do hardcore . Mile widziany pl na gildie ( np. factions )

I tak jak pisał kolega kilka postów wyżej własne receptury

Na serwerze nie będą używane gotowe pluginy prócz WorldEdit i WorldGuard. (Które i tak po pewnym czasie wylecą, bo mam w trakcie prac odchudzone mocno swoje Edity.), więc proszę Mi nie polecać pluginów typu factions co jest słabe, i lifemc, które pisze się max. 30 minut samemu, z podpięciem pod bazedanych i strone.

Autorska mapa jak najbardziej, z początku byłem źle nastawiony do terrain control ale gdy zobaczyłem możliwości doszedłem do wniosku że debilizmem jest pisanie własnego generatora mapy.

Ban na 1h to idiotyzm. Hardcore, ban na godzine ? lol to bardziej medium survival ;d

Questy, bossy fajna sprawa, coś wykombinuje, napewno drop z bossów, bedzię adekwatny do ich poziomu :)

Nowe receptury czego? Nie chcę robić żadnych różdżek na spawn, czy innych tego typu rzeczy bo to nie pasuje do klimatu hardcore, na spawn z buta i tyle. (Nether będzie otwarty.)

Co do questów polegaly by one bardziej, np na stworzonych npc, (villagerów) u ktorych dostawalo by się ksiązki z opisem misji. Np. zabij ileś czegoś tam, zdobądź bla bla bla ;d

10732745374541468291.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Na serwerze nie będą używane gotowe pluginy prócz WorldEdit i WorldGuard. (Które i tak po pewnym czasie wylecą, bo mam w trakcie prac odchudzone mocno swoje Edity.), więc proszę Mi nie polecać pluginów typu factions co jest słabe, i lifemc, które pisze się max. 30 minut samemu, z podpięciem pod bazedanych i strone.

Autorska mapa jak najbardziej, z początku byłem źle nastawiony do terrain control ale gdy zobaczyłem możliwości doszedłem do wniosku że debilizmem jest pisanie własnego generatora mapy.

Ban na 1h to idiotyzm. Hardcore, ban na godzine ? lol to bardziej medium survival ;d

Questy, bossy fajna sprawa, coś wykombinuje, napewno drop z bossów, bedzię adekwatny do ich poziomu :)

Nowe receptury czego? Nie chcę robić żadnych różdżek na spawn, czy innych tego typu rzeczy bo to nie pasuje do klimatu hardcore, na spawn z buta i tyle. (Nether będzie otwarty.)

Co do questów polegaly by one bardziej, np na stworzonych npc, (villagerów) u ktorych dostawalo by się ksiązki z opisem misji. Np. zabij ileś czegoś tam, zdobądź bla bla bla ;d

Nie napisałbyś Factions, a co dopiero WG, WE. Mruczek znam cię, nie znasz wielu metod. Można to wywnioskować po pluginie myJoin.

Factions to dobry plugin, simpleclans też, ludzie ich nie lubią bo za dużo serwerów ich używa.

Opublikowano

Po pierwsze to zrób coś by był Enderchest jako kit czy coś. Po drugie możesz zrobić płatne gildie i dodać rangę, która ma te przedmioty na gildię (też jakiś kit ale tylko dla tej rangi). Możesz zmniejszyć czas bana po śmierci na jakiś 1 dzień, bo jeśli serwer okarze się słaby to możesz stracić graczy. Dodaj tez drop głów zabitych graczy no i komendy pokazujące coś np. /stone pokazujący drop (do tego polecam MyCommands)

Opublikowano

Co do questów polegaly by one bardziej, np na stworzonych npc, (villagerów) u ktorych dostawalo by się ksiązki z opisem misji. Np. zabij ileś czegoś tam, zdobądź bla bla bla ;d]

Warto tez dodac plugin LIFEBAN gdzie kazdy ma 3 zycia , jedząc diaxy je powieksza odbanowac mozna kolege zwyczajnie koemnda wydajac na niego diaxa

Opublikowano

Coś takiego - po dednięciu gracza twój czas bana ( po zgonie ) jest krótszy o np. 10-30 minut . Jest to dodatkowa motywacja dla gildii . Też chciałbym zobaczyć "zaawansowany drop" czyli wg. mnie zależny od godziny ( od 22 do np. 6 nad ranem drop jest większy o 0.5% , jest to motywacja do nocek , może tą 22 zmieniłbym na 23 ) . 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...