Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] z reloadowaniem serwera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Tym razem mam problem z reloadowaniem

więc wpisuje komende /reload

djou.png

serwer się ładnie zapisuje itd.

i po reloadzie nagle wyskakuje mi że nie mam permisji , bez wpisania żadnej komendy , odrazu po reloadzie serwera

ok następnie wpisuje np. /gm 1

i oczywiście brak permisji op mam.

żeby to naprawić po każdym reloadzie muszę wyłączać i włączać serwer.

A tak korzystając z okazji to da się jakoś zrobić że po wpisaniu /reload nie wyłączy gamemode ?

bo się zawsze wyłącza xD i trochę mnie to wkurza

@edit

zrobiłem w permissions '*' dla siebie i teraz mogę używać komend ale tylko z pluginów

po wpisaniu /reload wykakuje mi

t54g.png

"Chce­my być obec­ni w życiu in­nych ludzi, w ich roz­mo­wach, myślach, marze­niach, pla­nach. Chce­my czuć się pot­rzeb­ni i zauważani. A może po pros­tu boimy się, że nikt nie zauważy naszej nieobecności. "

Opublikowano

Jakiej wersji bukkita używasz? Najnowszej 1.7.2 0.2R?

Zbieracz warnów - Przetestowany w boju.

To co panowie. Kiedy warn za oczojebą sygnaturę? :P

Opublikowano

Op'a może masz ale zazwyczaj jeśli dałeś sobie range właściciel i piszesz /reload to po reloadzie gm nie bd Ci znikał bo masz range tez to obczaiłem :D masz opa ale nie masz rangi wiec gm znika proste:D

oDYVDfv.gif
Opublikowano

Jakiej wersji bukkita używasz? Najnowszej 1.7.2 0.2R?

Tak dokładnie tej co napisałeś :)

Op'a może masz ale zazwyczaj jeśli dałeś sobie range właściciel i piszesz /reload to po reloadzie gm nie bd Ci znikał bo masz range tez to obczaiłem :D masz opa ale nie masz rangi wiec gm znika proste:D

Ok dzięki :) może pomoże . like dla cb

"Chce­my być obec­ni w życiu in­nych ludzi, w ich roz­mo­wach, myślach, marze­niach, pla­nach. Chce­my czuć się pot­rzeb­ni i zauważani. A może po pros­tu boimy się, że nikt nie zauważy naszej nieobecności. "

Opublikowano

Tak dokładnie tej co napisałeś :)

Ok dzięki :) może pomoże . like dla cb

Mi bardzo nie podoba się ten błąd wewnętrzny, to nie chodzi o permisje (An internal error occured...), to normalne w tej wersji bukkita. Mam podobnie, tylko u mnie po reloadzie wykrzacza się cały serwer (muszę zabijać proces javy)..Nawet bez pluginów. Niektóre pluginy nie lubią reloadów.. Masz jakieś pluginy zainstalowane na serwer? A co do tego gamemoda, myślę, że to kwestia konfiguracji lub to co Easy napisał ;)

Opublikowano

Mi bardzo nie podoba się ten błąd wewnętrzny, to nie chodzi o permisje (An internal error occured...), to normalne w tej wersji bukkita. Mam podobnie, tylko u mnie po reloadzie wykrzacza się cały serwer (muszę zabijać proces javy)..Nawet bez pluginów. Niektóre pluginy nie lubią reloadów.. Masz jakieś pluginy zainstalowane na serwer? A co do tego gamemoda, myślę, że to kwestia konfiguracji lub to co Easy napisał ;)

No to jest problem :((

ja wcześniej miałem dobrze dzisiaj mi jakimiś błędami zaczeło rzucać . Ehh no trudno :P

Like dla cb

@edit

Pluginy mam

Oto lista

- automessage

- autosaveworld

- essentials wszystkie

- ghard

- lifemc

- mchat

- multiverse core i portals

- pex

- skript

- world edit

- world guard

- vault

- unlimitedrecipes - z tym też mam problem :) <--------http://www.mpcforum.pl/topic/1138573-problem-unlimitedrecipes/

Opublikowano

No to jest problem :((

ja wcześniej miałem dobrze dzisiaj mi jakimiś błędami zaczeło rzucać . Ehh no trudno :P

Like dla cb

@edit

Pluginy mam

Oto lista

- automessage

- autosaveworld

- essentials wszystkie

- ghard

- lifemc

- mchat

- multiverse core i portals

- pex

- skript

- world edit

- world guard

- vault

- unlimitedrecipes - z tym też mam problem :)

Miałem podobnie, chwilkę reloady działały i wszystko się spierniczyło.. Poczekaj aż Ekipa Bukkita ustabilizuje sprawę, ew. wgraj starszą wersję(1.7.2 0.1R, tam tego CHYBA nie było) ;)

EDIT: Z tego co pamiętam, Skript lubił się krzaczyć przy reloadach, unlimitedrecipes też i chyba ghard. Ja od tej pory stosuję: stop, start (mój serwer na linuxie działa więc mam trochę inne komendy, nie pamiętam jakie były normalnie ;) ). Zobaczę też to unlimitedrecipes :D

Opublikowano

Miałem podobnie, chwilkę reloady działały i wszystko się spierniczyło.. Poczekaj aż Ekipa Bukkita ustabilizuje sprawę, ew. wgraj starszą wersję(1.7.2 0.1R, tam tego CHYBA nie było) ;)

EDIT: Z tego co pamiętam, Skript lubił się krzaczyć przy reloadach, unlimitedrecipes też i chyba ghard. Ja od tej pory stosuję: stop, start (mój serwer na linuxie działa więc mam trochę inne komendy, nie pamiętam jakie były normalnie ;) ). Zobaczę też to unlimitedrecipes :D

No ok to poczekam po prostu na stabilną wersję albo coś bo wgrywać poprzedniej mi się już nie chce xDD a co do skript to ta często są z tym problemy ale to głównie jak się reloaduje po zmianach w nim dlatego trzeba wpisać /skript reload scripts wtedy jest dobrze i z nim problemów nie ma

a co do gharda to polecasz jakis zamiennik ?? :)

Opublikowano

No ok to poczekam po prostu na stabilną wersję albo coś bo wgrywać poprzedniej mi się już nie chce xDD a co do skript to ta często są z tym problemy ale to głównie jak się reloaduje po zmianach w nim dlatego trzeba wpisać /skript reload scripts wtedy jest dobrze i z nim problemów nie ma

a co do gharda to polecasz jakis zamiennik ?? :)

Heh to samo. Ghard nie jest już rozwijany, są problemy przez to, że plugin na wersję 1.5.x.Polecam plugin CombatLog, on też nie pozwala wylogowywać się podczas walki a działa na 1.7.x ;)

Opublikowano

Heh to samo. Ghard nie jest już rozwijany, są problemy przez to, że plugin na wersję 1.5.x.Polecam plugin CombatLog, on też nie pozwala wylogowywać się podczas walki a działa na 1.7.x ;)

xD muszę nauczyć się patrzyć na to , dla jakiej wersji mc jest plugin . zawsze zapominam xD czyli combatlog

Opublikowano

xD muszę nauczyć się patrzyć na to , dla jakiej wersji mc jest plugin . zawsze zapominam xD czyli combatlog

No to jest ważne ;). Jeszcze jakieś problemy masz z serwerem?

Opublikowano

No to jest ważne ;). Jeszcze jakieś problemy masz z serwerem?

Ojj dużo tego jest :D między innymi rangi w pex xDD

nwm czemu nie wyświetla mi wogóle prefixu

groups:
  default:
    default: true
    permissions:
    - modifyworld.*
  Wlasciciel:
    default: false
    permissions:
    - '*'
    interihance: default
    prefix: '&7Wlasciciel'

Opublikowano

Ojj dużo tego jest :D między innymi rangi w pex xDD

nwm czemu nie wyświetla mi wogóle prefixu

groups:
  default:
    permissions:
    - modifyworld.*
  Wlasciciel:
    permissions:
    - '*'
    interihance: default
    prefix: '&7Wlasciciel'

Na początek to poprzenoś interihance i prefix nad permissions:, może to coś pomoże ;). Jak nie to podeśle ci moję bez praw, i sobie dodasz :D

Albo nie. Podeślij mi swój permissions.yml, naprawię i odeślę.

Opublikowano

Na początek to poprzenoś interihance i prefix nad permissions:, może to coś pomoże ;). Jak nie to podeśle ci moję bez praw, i sobie dodasz :D

Oto gotowy szablon:

groups:

Gracz:

prefix: '&8[Gracz]&f'

permissions:

Dziewczyna:

prefix: '&d[Laska]&3'

inheritance:

- Gracz

VIP:

prefix: '&e[VIP]&3'

inheritance:

- Dziewczyna

permissions:

sVIP:

prefix: '&6[sVIP]&b'

inheritance:

- VIP

permissions:

kMod:

prefix: '&a[KidModerator]&e'

inheritance:

- sVIP

permissions:

Mod:

prefix: '&2[Moderator]&7'

inheritance:

- kMod

permissions:

kAdmin:

prefix: '&c[KidAdministrator]&9'

inheritance:

- Mod

permissions:

Admin:

prefix: '&4[Administrator]&2'

inheritance:

- kAdmin

permissions:

Wlasciciel:

prefix: '&5[Wlasciciel]&c'

permissions:

Ty dzisiaj odemnie tyle like zgarnełeś że ... xD

Ale idzie kolejny bo działa to z prefixem xDD ziomek jesteś zaje**** xD

wcześniej się męczyłem na wszystkie sposoby i za nic nie szło . w essentials chat zmieniałem jakieś gówna . za nic nie chciało ruszyć a teraz odrazu xDD

@edit

i limit lajków wyczerpany xD

Opublikowano

Ty dzisiaj odemnie tyle like zgarnełeś że ... xD

Ale idzie kolejny bo działa to z prefixem xDD ziomek jesteś zaje**** xD

wcześniej się męczyłem na wszystkie sposoby i za nic nie szło . w essentials chat zmieniałem jakieś gówna . za nic nie chciało ruszyć a teraz odrazu xDD

@edit

i limit lajków wyczerpany xD

E tam, pomoc nie jest dla likeów :D. Podaj jakie jeszcze masz problemy pomogę xD

Opublikowano

E tam, pomoc nie jest dla likeów :D. Podaj jakie jeszcze masz problemy pomogę xD

Jak coś to będe pisał na PW ok ? :)

Opublikowano

Jak coś to będe pisał na PW ok ? :)

Okej :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...