Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sygnatura MRT ze statystykami z NFSTimes.

Calme

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka wszystkim,

Pomyślałem, że skoro pełnimy funkcje klanu przydałaby Nam się oryginalna sygnatura. :-)

Można też ją zastosować jako coś w stylu karty ściganta w Black List. 

W ten sposób jest możliwość stworzenia np. samo aktualizującej się tabeli i dużo, dużo więcej.

Piszę ten temat byście podali propozycje jakby ona według Was miała wyglądać. Jakie informacje miałby przedstawiać, jaki miałby mieć rozmiar, język opisów, czcionkę, grafikę itp..

Oczywiście sygnatura pobiera informacje z NFSTimes i sama się aktualizuje.

Obecnie projekt wygląda tak:

CICHYKROPKA.png

NORCZAN.png

FLINNOWATY.png

W tej chwili nie wygląda to imponująco, ponieważ nie mam grafiki odpowiedniej i pomysłu. To robiłem tylko by sprawdzić, czy będę potrafił. Robiłem to 10 minut. Taką sygnaturę trzeba napisać i wszystkie informacje jakie mają się wyświetlać muszą być zdefiniowane kodem jak czcionka, tło, wielkość napisów, kolory i ogólnie wszystko. Nie ma czegoś takiego jak "edytor wizualny".

Gdybyście powiedzieli czego oczekujecie m/w, czy dali chociażby rysunek w paincie jak waszym zdaniem miałby wyglądać będę bardzo wdzięczny. Na Forum działa grupa MPC Graphic Team, a ja jako Moderator mam dostęp do zleceń dla nich, więc o profesjonalność grafiki nie musicie się martwić, tylko muszę wiedzieć jakby to miało wyglądać...

Na takiej sygnaturze może być najlepszy samochód, jego osiągi i dużo więcej, ale tez nie można napierdzielić nie wiadomo ile.

Według mnie info, które jest powyżej jest całkowicie wystarczające. Można jeszcze dodać np. najlepszy posiadany samochód, ale do tego sygnatura musi być większa.

Jeśli chodzi o % zamiast konkretnego miejsca w rankingu, uznałem, że tak będzie lepiej to wyglądało. Zrobiłem najpierw wersję z normalnymi liczbami, ale po pierwsze za dużo tekstu, a po drugie np. jak w moim przypadku 19% to miejsce 30000+. :/

Poziom kierowcy nie jest potrzebny, bo i tak każdy ma 60...

Motto również nie widzę sensu by się wyświetlało i potrzebuje na to dużo miejsca jak ktoś ma długie to może wejść na inną zawartość i dupa.

Jeśli chcecie skorzystać z tej sygnatury wystarczy, że wpiszecie w link poniżej swój nick kierowcy.

Nie znajdziecie jej w zakładce "Graphics", ponieważ nie jest ona udostępniona.

Gdybym coś w niej zmienił, wam zaktualizuje się automatycznie.

http://g.nfstimes.com/MPCMRT/pc/NICKKIEROWCY.png

Ma to wyglądać tak:

http://g.nfstimes.com/MPCMRT/pc/FLINNOWATY.png

Później wystarczy umieścić jako obraz na forum w odpowiednich znacznikach.

Pamiętajcie, że warto zaktualizować swój profil NFSTimes.

http://nfstimes.com/

Liczę na jakieś propozycję i wsparcie Liderów MRT przy tej idei. :-) 

W finalnej wersji marzy mi się coś naprawdę zajebistego. Sygnatura nie musi być prostokątna, może mieć dowolny kształt, dowolną czcionkę, wielkość, kolor, przedstawiać różnie informacje i ogólnie można stworzyć jedyną w swoim rodzaju.

PS W finalnej wersji wywalę to "by cichy.". xD

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

1. NORCZAN, FLINNOWATY..... kogoś mi tu brakuje.

2. Nie otwierają mi się obrazki ;f

3.

Gdybym coś w niej zmienił, wam zaktualizuje się automatycznie. http://g.nfstimes.com/MPCMRT/pc/NICKKIEROWCY.png Ma to wyglądać tak: http://g.nfstimes.com/MPCMRT/pc/FLINNOWATY.png

Error przy każdym linku ;f

Więc ocenię treść (przesłanie).

Pomysł dobry, ale domyślne sygnatury z NFS times są co najmniej beznadziejne (wielkie i zapełnione niepotrzebnym, pisanym dużą czcionką tekstem), więc trzeba wykonać grafikę o rozmiarach ok. 600x200 i dobrze zagospodarować przestrzeń.

Później zapodam jakiś projekt (schemat), bo teraz mam mało czasu ;)

HB5fLf7.png

Opublikowano

1. NORCZAN, FLINNOWATY..... kogoś mi tu brakuje.

2. Nie otwierają mi się obrazki ;f

3.

Error przy każdym linku ;f

Więc ocenię treść (przesłanie).

Pomysł dobry, ale domyślne sygnatury z NFS times są co najmniej beznadziejne (wielkie i zapełnione niepotrzebnym, pisanym dużą czcionką tekstem), więc trzeba wykonać grafikę o rozmiarach ok. 600x200 i dobrze zagospodarować przestrzeń.

Później zapodam jakiś projekt (schemat), bo teraz mam mało czasu ;)

Coś pierdzielnęło. xD Naprawiłem.

Opublikowano

Nie jestem grafikiem dlatego takie byle jakie :)

1391282686-U113074.png

W miejscu audi racing teamowe auto (którego jeszcze nie mamy i nie wiadomo czy w ogóle będziemy mieli :P) razem z teamowym malowaniem (którego też nie ma :D póki co). Oczywiście obok przy rankingu i punktach ich wartości (zapomniałem dopisać xD)

Obama wie, co robisz!!!
131894.jpg                                                                                                                                                    4906167742.png

LTE Play Opole

Opublikowano

1391282686-U113074.png

W miejscu audi racing teamowe auto (którego jeszcze nie mamy i nie wiadomo czy w ogóle będziemy mieli :P) razem z teamowym malowaniem (którego też nie ma :D póki co). Oczywiście obok przy rankingu i punktach ich wartości (zapomniałem dopisać xD)

No, sygna z teamowym autem byłby dobra. Trzeba tylko wybrać model tego auta i zrobić oficjalne malowanie. :)

Opublikowano

1391282686-U113074.png

http://www.mpcforum.pl/topic/1120400-info-racing-teamowe-auto/

http://www.mpcforum.pl/topic/1124643-akcja-mrt-dla-mpc/

No, sygna z teamowym autem byłby dobra. Trzeba tylko wybrać model tego auta i zrobić oficjalne malowanie. :)

http://www.mpcforum.pl/topic/1124643-akcja-mrt-dla-mpc/

Dużego zainteresowania nie widać.

HB5fLf7.png

Opublikowano

Myślę, że o takie malowanie można prosić Roiccrx. Potem tym programem co jest w dziale ściągnąć to malowanie i udostępnić dla wszystkich. :P

Opublikowano

Myślę, że o takie malowanie można prosić Roiccrx. Potem tym programem co jest w dziale ściągnąć to malowanie i udostępnić dla wszystkich. :P

Planuję grubszą sprawę ;)

A mianowicie kilka (w przyszłości może nawet kilkanaście) aut w wersji MPC Forum, wszystkie udostępnione w jednym, podpiętym temacie w głównym dziale NFSW, z podanymi nickami autorów malowań + oczywiście obszerna fotogaleria.

Chcę, żeby była to praca zespołowa - kierowców MRT, a nie Roica (który nie jest w teamie).

Praca, którą możemy się pochwalić przed administracją i pokazać nasz wkład i chęci reprezentowania MPC.

HB5fLf7.png

Opublikowano

Gdybym miał umiejętności to od razu bym robił :) ale przy moich "pracach artystycznych" to nawet projekty dzieci z klas I-III są lepsze...

Obama wie, co robisz!!!
131894.jpg                                                                                                                                                    4906167742.png

LTE Play Opole

Opublikowano

Nic nie mówię, ale nie mogę tej sygny znaleźć, 404 i koniec tematu ;/

Opublikowano

Nic nie mówię, ale nie mogę tej sygny znaleźć, 404 i koniec tematu ;/

Bo ją usunąłem i masz info na górze tematu. ;3 

Już mi Atacamcia nowe tło nakurwia, to i będzie nowa w 2 wersjach. :P 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...