Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mało FPS w grze a laptop dosyć dobry.

Magnum123321123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Już od prawie 3 miesięcy gram w wota na początku wszystko było pięknie FPS trzymały się w granicach 70. Lecz od pewnego czasu FPS jakby zniknęły obecnie z 70 fpsów zmieniło się na ledwo 30 przy minimalnej grafice. Gram na laptopie tutaj podaje specyfikacje laptopa:

HP Pavilion dv6-6150ew

:Procesor
:: Pamięć
4096 MB, Hynix DDR3-1333, 1x 4 GB, dwa gniazda, maks. 8 GB
:: Karta grafiki
AMD Radeon HD 6770M - 2048 MB, DDR5, dodatkowo Intel HD Graphics 3000, 8.830.6.1000
:: Dysk twardy
Seagate Momentus 7200.4 ST9500420AS, 500 GB 7200 obr/min Seagate ST9500420AS
:: Karta dźwiękowa
IDT 92HD81B1X @ Intel Cougar Point PCH - High Definition Audio Controller
:: System operacyjny
Microsoft Windows 7 Home Basic 64 Bit
Dodam że laptop bardzo się grzeje. Po 1h gry idzie się oparzyć, obecnie nie posiadam podkładki chłodzącej. Proszę o pomoc czy wiece jak mogę z tym sobie poradzić żeby fpsów było nie więcej nie zależy mi na ładnej grafice lecz na wydajności gry. Jestem w stanie wykonać format komputera. Dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam.

Opublikowano

Przy rozpoczęciu gry, zaraz po włączeniu komputera, gdy jest jeszcze zimny masz 30 fps, czy jest normalnie? Jeśli normalnie, to wiadomo czego wina - kup podstawkę chłodzącą.

Na tym sprzęcie powinieneś na średnich mieć z 50 fpsów.

Opublikowano

Sterowniki, jeżeli masz win 7,8 to daj na najprostszy styl pulpitu i ważna tez prędkość neta tak z 5-10mb nie instaluj wot twekera czy jakoś tak bo tylko ci za muli i tekstur skompresowanych tez nie instaluj miałem podobny sprzęt ustaw na najprostsza grafikę i bd śmigać.

signature.png

Opublikowano

Przecież powiedział, że przy starcie systemu, na chłodnym lapku jest dobrze i gdy się nagrzewa to laguje. Na 100% wina przegrzewania się podzespołów. Podaj jeszcze dla pewności temperatury, ale jestem pewny, że to tego wina.

Opublikowano

Nie wiedziałem że to jest możliwe ale sprawdziłem temperatura procesora przy grze sięga prawie 90 stopni. Nie wiem co z tym zrobić ale czytałem o tej serii laptopów i chyba oddam go na gwarancje z powodu przegrzewania się.

Sterowniki, jeżeli masz win 7,8 to daj na najprostszy styl pulpitu i ważna tez prędkość neta tak z 5-10mb nie instaluj wot twekera czy jakoś tak bo tylko ci za muli i tekstur skompresowanych tez nie instaluj miałem podobny sprzęt ustaw na najprostsza grafikę i bd śmigać.

Problem w tym że WOT na najniższych ustawieniach graficznych wyciąga ledwo 30 FPS.

Opublikowano

A może laptop poprpstu odpala gre z integry ?

W laptopie mam opcje ustawienia gry na wysoką wydajność która jednak coś daje ale przez to że ustawiam tę opcje laptop chodzi jak suszarka i jest gorący. Co skutkuje tym że ta opcja nic nie daje ponieważ jak laptop się nagrzeje wszystko zaczyna sić mulić

Opublikowano

Mam lapka Asusa R500V. I3 2x2.4GHZ,12gb ramu, karta GT 635M 2gb i też mało fps'ów.

Temperatura procka do 72stopni dochodzi jak gram. FPS'y skaczą od 30-60 na minimalnych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...