Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Shadery

KaoLin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, otóż mam problem. Ostatnio chciałem bardzo sobie wgrać shadery, znalazłem filmik jakiegoś kolesia, pobrałem jego shadery. No i tak, skoro nie mam bardzo, bardzo dobrego kompa troszkę mi laguje, jednak jest jeden shader gdze mam 25 fpsów i da się grać. Gdy włączyłem ten shader, to po prostu tak mi się dziwnie, ciężko myszką rusza, tak jakby na tych shaderach jakies opóźnienie o 1 sekunde. Mam ustawione Czułość na 100%. Bez shaderów ładnie mi myszka chodzi, a już z nimi to opóźnione. A, i jeszcze jeden mam problem, chciałem wgrać OptiFine, żeby mieć troszkę wiecej fpsów, włączam Mc, wchodze w świat i mam całe czarne okienko z minecrafta oraz ten plusik na środku tak miga. Nie wiem, możecie powiedzieć o co chodzi, lub polecić jakiegoś shadera na troszkę słabsze komputery i żeby był kompatybilny z OptiFine. Liczę na dobre odpowiedzi.

Opublikowano

Jeżeli piszesz, że masz opóźnienie myszki to proponuję zwiększyć czułość (max 200%) albo po prostu nie grać na shaderach, bo to one są tego przyczyna.

Co do drugiego problemu, to nie jestem pewien, ale prawdopodobnie OptiFine i shader "gryzą się' ze sobą. Spróbuj może wgrać najpierw OptiFine, a potem dopiero shadera. Może to załatwi sprawę..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...