Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kilka pytań, jestem troche zielony :D

Matkimen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, czy można zdobyć xp przez czołgi premium/elitarne nie sprzedając ich?

CZy leopard 1 jest dobrą dziesiątką?

Czy PZ 3/4 jest dobrym czołgiem?

Co lepiej zbadać: stug 3, kv 1, t-34, czy wolverine?

To chyba wszystko, z góry dzięki za odp :D

Opublikowano

Leopard 1 jak dla mnie średni.

Pz 3/4 dobry,

Zależy czym wolisz grać, medy, ciężkie czy niszczyciele.

x4Ctt7j.png

LONG.LIVE.A$AP !

Opublikowano

1. Jak masz czołg premium/elitarny i nabijesz na nim trochę expa musisz zamienić je na wolne doświadczenie za złoto. 1 złoto = 25 free expa

2. Ta, ale są lepsze.

3. Ujdzie, ale dla mnie zwykły free frag.

4. kv-1 - bardzo dobry pancerz, dobry dpm jedna z najlepszych 5t

ps Zielony to dobry gracz ;) Mów że czerwony, czołgiści prędzej zakumają o co chodzi ;p

Opublikowano

1. Jak masz czołg premium/elitarny i nabijesz na nim trochę expa musisz zamienić je na wolne doświadczenie za złoto. 1 złoto = 25 free expa

2. Ta, ale są lepsze.

3. Ujdzie, ale dla mnie zwykły free frag.

4. kv-1 - bardzo dobry pancerz, dobry dpm jedna z najlepszych 5t

ps Zielony to dobry gracz ;) Mów że czerwony, czołgiści prędzej zakumają o co chodzi ;p

Haha okej, a czy musze mieć zloto zeby miec te wolne xp czy jak?

Opublikowano

Haha okej, a czy musze mieć zloto zeby miec te wolne xp czy jak?

Ta, złoto i exp na czołgu prem/elit

Opublikowano

Czyli nie moge od tak wymienić xp na prem/elit jak troche nimi pograłem?

Czy jak sprzedam czołg ELITARNY to dostane xp?

Nie, jak sprzedasz czołg to XP na nim zostaje i możesz go użyć przy kupowaniu za złoto. Zdobyłeś np. 1k expa na 1 czołgu i go sprzedałeś i 2k na 2 i dalej go masz, to możesz wymienić 3k expa (oczywiście za złoto).

Opublikowano

A co wg Was lepsze z czołgów wymienionych powyżej według wszyskich zalet i wad?

Aha jeszcze jedno pytanko, czy ten czołg po tym PZ 3/4 jest w miare dobry?

Opublikowano
Co lepiej zbadać: stug 3, kv 1, t-34, czy wolverine?

Stug - Dobre działo, znośne camo, nienajgorsza mobilność, pancerz zdarza się dingnąć.

Kw-1 - Dobry pancerz, dobre działo o dobrej celności, wystarczającej penetracji i świetnym rld, ale za to wolny i jak to HT słabe camo.

T-34 - Słaby pancerz, znośne działko, które w sumie większych szkód nie zrobi, najnajgorsze camo, ogólnie (dla mnie) słaby. Free frag.

Wolverine - Nie najgorsza mobilność i działo, dobre camo, wieża, czym prędzej się go przejdzie, tym lepiej, bo potem jest op HellCat.

Opublikowano

Stug - Dobre działo, znośne camo, nienajgorsza mobilność, pancerz zdarza się dingnąć.

Kw-1 - Dobry pancerz, dobre działo o dobrej celności, wystarczającej penetracji i świetnym rld, ale za to wolny i jak to HT słabe camo.

T-34 - Słaby pancerz, znośne działko, które w sumie większych szkód nie zrobi, najnajgorsze camo, ogólnie (dla mnie) słaby. Free frag.

Wolverine - Nie najgorsza mobilność i działo, dobre camo, wieża, czym prędzej się go przejdzie, tym lepiej, bo potem jest op HellCat.

StuG ma świetne działko camo mobilność a pancerz tragiczny

KW-1 - HT zasadniczo nie potrzebują camo

T-34 - nie wiesz jak kątować przodem?

Wolverine - czołg iście epicki, bardzo mi się spodobał. Działko deklasuje wszystko, fajne camo, wieża, nawet nawet pancerzyk, dużo zbadane od razu czego nie można powiedzieć o Hellcacie(że dużo zbadane i wszystkie działa poza top tragiczne)

Opublikowano

Mówię, że jestem zielony, więc nie wiem co to jest camo, rld i ht, więc prosze nie używaj skrótów.

t-34 nie jest zły, bo przecież dzięki pochylonemu pancerzowi więcej pocisków się odbija dlatego ma taką a nie inną grubość pancerza, tak jest w realu, t-34 był chyba najlepszym średnim czołgiem... ale w Wocie jak jest?

a jeśli chodzi o stuga, przedni pancerz ma dobry, bo 80 mm (chyba), więc dlaczego taki słaby?

Opublikowano

T-34 w odróżnieniu do całej reszty nie grałem. Gdy jest moim wrogiem, gdy ja gram np. Hetzerem lub kv-1 traktuję go jako free exp. Ja nim nigdy nie grałem, ale gdy tylko go widzę, to wiem że licznik fragów wzrośnie.

Camo - Kamuflaż

Rld - reload - Czas przeładowania

HT - Heave Tank - Czołg ciężki

t-34 nie jest zły, bo przecież dzięki pochylonemu pancerzowi więcej pocisków się odbija dlatego ma taką a nie inną grubość pancerza, tak jest w realu, t-34 był chyba najlepszym średnim czołgiem... ale w Wocie jak jest?

W realu Tiger był najlepszym czołgiem 2 wojny światowej, w WoCie jest... No nie najlepszy.

Stugiem bardzo dawno nie grałem i często go na polu bitwy nie spotykam, ale do najlepszych 5t nie należy. Pancerz dinga od 3/4, od 5 już rzadziej (czyt. w ogóle).

Hellcat jest op i to trzeba przyznać :) Op działko, mobilność, camo... dużo tego wymieniać. I ta magiczna osłona działa :)

Opublikowano

Tiger był najlepszym CIĘŻKIM czołgiem, a nie ogólnie najlepszy a to jest różnica :D

Najlepszym czołgiem. (Chyba) To nie zmienia faktu, że w grze jest kupą. T29, czy nawet IS jest dużo lepszy od niego (oczywiście można się nie zgadzać)

Opublikowano

Tiger był najlepszym CIĘŻKIM czołgiem, a nie ogólnie najlepszy a to jest różnica :D

Niestety w Wocie Tiger nie jest najlepszym siódmym tierze. Jest o wiele lepszy od niego czołg, który ma wieże, dobre działo oraz potrafi coś tam odbijać, a nazywa się T29.

Tiger to bardziej snajper, ponieważ ma działo celne z dobrą penetracją oraz szybko ładuję i do tego ma znośne obrażenia.

Jeżeli chodzi o czołgi wyżej to najlepszym czołgiem jest KW-1 (Juri wymienił zalety).

Stug jest miękki, wiec dla nowych graczy nie jest dobrym rozwiązaniem.

To samo się tyczy tamtych czołgów, a moim zdaniem nie warto badać czołgu, którym się pogra kilka bitew i się zaczyna nową linię od początku.

Bierz KW-1 i grzej do IS-7. :P

Opublikowano

Najlepszym czołgiem. (Chyba) To nie zmienia faktu, że w grze jest kupą. T29, czy nawet IS jest dużo lepszy od niego (oczywiście można się nie zgadzać)

No tak. Ale w realu jak Tygrys się pojawił na polach bitew to alianci mieli do dyspozycji jedynie T-34, KW-1 oraz M4... A te niewiele mogą zrobić Tygrysowi nawet w WOT :)

Pozdrówki

Seba

Opublikowano

Powiem tak:
Odnośnie tych czołgów o które się pytałeś:

1. Leopard 1 jest świetnym czołgiem, lecz nie dla początkujących. Jest to scout (czytaj czołg do wykrywania innych czołgów)= bardzo trudny w opanowaniu.
2. Pz 3/4? Jak dla mnie gówno. Mobilność spoko niby, ale działo wali kartofle, pancerz nie powala.
3.
StuG III: Najlepszy kamuflaż z TD (Niszczyciel czołgów) T5 (Tier 5), świetne, snajperskie działo z dobrym reloadem (jeżeli grasz jak snajper), lub troll (krótkie działo dużego kalibru, które ładuje się pociskami HE [Odłamkowo-burzące]), Świetna mobilność oraz pancerz potrafiący coś dingnąć.
T-34: Fajny med. Dosyć mobilny, po skątowaniu (sidecrap= kątowanie bokiem) potrafi dingnąć. Do tego świetne działo 57mm (nabiłem 9 fragsów na nim ^^ ). Dobry do ogarnięcia dla początkującego gracza. Camo dobre (jak na meda nawet bardzo).
KW-1: Dobry pancerz boczny do sidecrapu (patrz T-34), dobry pancerz wieży - można stosować hulldown (chowanie kadłuba i wystawianie wieży), działo... Sądziłem, że działo 85mm jest lepsze. Ładuje nawet szybko, fajne obrażenia, penetracja na T5 wystarcza, ale skupia wieki i celność nie powala. Mimo wszystko dobry czołg ciężki do rozpoczęcia zabawy z HT (HT = czołg ciężki)
Wolverine: Takie to trochę nijakie. Mobilność nie powala, pancerz też. Działem nie posnajpisz. Mimo wszystko działko jak na T5 fajne, do tego niezłe camo (camo= kamuflaż) i wieża (jego największy plus jako TD).

Polecam iść do nich w kolejności:
KW-1>T-34>StuGIII>Wolverine

Opublikowano

No tak. Ale w realu jak Tygrys się pojawił na polach bitew to alianci mieli do dyspozycji jedynie T-34, KW-1 oraz M4... A te niewiele mogą zrobić Tygrysowi nawet w WOT :)

Pozdrówki

Seba

Czy ty siebie słyszysz?

Alianci nie dysponowali t-34 i kw-1, przecież to ruski je produkowali i mieli...

Kw - 2 to chyba jest slabe, wolne gunwo co nie? I wysokie dosyc...

A poza tym dziękuje za wyczerpujace opowiedzi :D

Opublikowano

Czy ty siebie słyszysz?

Alianci nie dysponowali t-34 i kw-1, przecież to ruski je produkowali i mieli...

Kw - 2 to chyba jest slabe, wolne gunwo co nie? I wysokie dosyc...

A poza tym dziękuje za wyczerpujace opowiedzi :D

Ech.... Alianci czyli Amerykanie, Anglicy i Rosjanie.... Jako koalicja antyhitlerowska...

Pozdrówki

Seba

Opublikowano

Ah, właśnie, jeszcze jedno pytanko, jak sprzedam czołg premium (LTP) dostane wolne doświadczenie jak bede miał na nim XP?

Nie. Aby otrzymać wolne doświadczenie, musisz zapłacić złotem. 1 złoto = 25 free exp.

Opublikowano

Ale pamiętam, ze sprzedałem czołg, już nie pamiętam jaki i dostałem xp... Może sie mylę...

To jaki jest pożytek z czołgów premium? Jak dostać wolne doświadczenie?

Opublikowano

Ale pamiętam, ze sprzedałem czołg, już nie pamiętam jaki i dostałem xp... Może sie mylę...

Pożytek z czołgów premium jest taki, że zarabiają dużo więcej od normalnych. Niestety tą różnice dopiero widać od +/-5t.

Wolne doświadczenie otrzymujemy za każdą bitwę, jako 3% normalnego lub przy wymianie z czołgów elitarnych/premium.

Opublikowano

Mylisz się.

Jak pisze kolega Juri zarabiają więcej. Oprócz tego od razu są elitarne więc można natychmiast zacząć wymieniać expa/szkolić załogę. Ale za to nie da się iść dalej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...