Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Toolbar Eazel - jak usunąć

DJprecelXD

Pytanie

Opublikowano

Witam!

Po ściągnieciu jakieś gry, wpadłem w łapska wirusa który się nazywa Eazel.

Eazel to jest taki wirus który zastampia google lub inną przeglądarke. Nie da się go wyłączyć i trzeba kombinować, czytałem na jakiś innych stronach ale jak dla mnie było to zbyt skomplikowane i musiałem pobierać jakieś programy.

Moje dotychczasowe kroki to:

1.Usunięcie z dodaj/usuń programy, tego wirusa

2. Usunięcie z chrome

3. coś tam robiłem z ADWcleaner.

po resecie nadal to g*** było, i miałem wqurwa niesamowitego.

Powieście mi jak usunąc tego wirusa w taki sposób jakbyście mieli to tłumaczyć szympansowi, bo inaczej nie zkumam :)

trBdJKP.png

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wciśnij przycisk menu w przeglądarce Google Chrome, zaznacz Narzędzia -> Rozszerzenia. Tutaj znajdź rozszerzenie Search.eazel.com i pozbądź się go klikając ikonę kosza na śmieci. Ponadto, kliknij ikonę klucza, wejdź w ustawienia i wybierz ‘Zarządzaj wyszukiwarkami’. Zmień wyszukiwarkę z powrotem na gogle lub inne i usuń Simplyfwd.com z listy. Potem przejdź do sekcji „Przy uruchamianiu” I upewnij się, że przy otwieraniu nowej karty pokaże się pusta strona.

Pobierz Dr web cure it i załącz pełne skanowanie, pobierz MBAM i to samo. po skanowaniu podaj log który utworzy ci MBAM. podeślij log z adwcleaner'a.

Opublikowano

1. kliknij na link http://adwcleaner.pl/wp-content/uploads/program/adwcleaner.pl%203.018.exe

2. uruchom co ci się pobrało

3. Kliknij "szukaj", a po zakończeniu wyszukiwania kliknij "Usuń"

4. Komp ci się zrestartuje i wyświetli ci się dziennik co zostało usunięte

5. Zrób skan kąpa i usun wirusy i jeszcze raz sprubuj z adw

5. MASZ CZYSTĄ PRZEGLĄDARKĘ !

Pomogło ? DAJ +

sygna.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...