Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ruter

Dzeki Czan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Dzisiaj będę zamawiać rutera ,bo mój stary modem jest za wolny do mojej prędkości wcześniej miałem 1,3 mb neta a tera mam 10 mb i mój stary modem nie wyciąga mi prędkości tej co mam.Teraz mam neta 10 mb i chce zamówić ruter 10 mb i tu pytanie czy wziąć jakiś trochę większy ,żeby cyrków nie było ,że o kilka set kb będzie za mało ,bo nie wiem czy mam 10 z kawałkiem mb ,na umowie pisze ,że mam 10.I tu pytanie moje czy jak będę dzwonić i powiem niech mi coś sprzedadzą pod prędkość 10 mb czy będzie prawidłowo działać ,bo nie zdziwiłbym się jak by bylo np 10,3 mb.

Jeszcze się zapytam czy jak kupie ruter to modem nie będzie mi potrzebny???Mi się wydaje ,że ruter zastąpi modem.

1373701876-U969346.jpg

Opublikowano

Router, bo tak się to chyba pisze, modom w sumie zastąpi. Będziesz mieć taką skrzyneczkę z internetem, najlepiej połóż ją na środku domu, aby był dobry zasięg. 10mb, to chyba każdy nowszy router da radę, sam mam tyle. Modem chyba możesz zabrać gdzie chcesz, a router zawsze musi zostać w domu, podpięty.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...