Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak wyłączyć trawę

bartek91122121

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka wiecie może jak wyłączyć tą trawę lub liście ? (wiem to jest podobno nie legalne za to można bana wyłapać ) ale potrzebuje

bo średnio mam po 10-19 fpsow kiedyś miałem po 26-31

i oto jest pytanie da się jakoś wyłączyć tą trawe?

nawet hack może być który posiada taką funkcje (jednego hacka takiego znalazłem ale Punkbuster wykrywa i wyłancza gre

proszę o jakieś dalsze informacje. (lub poprostu coś by zwiększyć fps)

szczegóły Laptopa

Procesor: Intel® Pentium® CPU B940 @.2.00GHz 2.00Ghz

Pamięć ram: 4GB

windows 7 home premium 64bit

karta Graficzna

Amd Radeon HD 7470M

szybkość neta 15mb's

podstawę chłodzącą mam temperatura kompa 50-65 Dopuszczalnie mam max 85 wiec w miare temperatura ogarnia. :C

niee pisać mi typu Pobierz game booster /razer booster czy jakos tak bo próbowałem to i nic. nawet 2-3+ fpsów nie było a jeśli chodzi czy komputer jest zasmieczony to nie jest codziennie go czyszczę CCleaner +

Malwarebytes skanuje (defragmentuje też dysk ) na pulpicie mam pare ikon 320gb wolnego z 420

i opcje z menadżerem urządzeń(piorytet) tez nie pomaga. ;C wszystko powyłanczane(zbędne programy itd) więc prosiłbym o jakieś informacje jak zwiększyć fps'y

Opublikowano

kiedyś był sobie taki sposób z local.ini, gdzie dodawało się kilka linii kodu i można było całkowicie wyłączyć trawę. No i po tym faktycznie liczba fps była troszkę większa. Był to sposób legalny i w sumie dalej można sobie taki plik utworzyć, ale, że wszyscy korzystali sobie z tego pliku i tej przewagi to twórcy całkowicie usunęli możliwość wyłączenia sobie manualnie trawy. Potem był jeszcze cheat survivez, który dawał możliwości całkowitego wyłączenia trawy i wyłączenia liści drzew (zostawały tylko same gałęzie), ale niestety cheat nie jest już aktualizowany i na dzień dzisiejszy jest przestarzały.

Podsumowując: Nie da się wyłączyć trawy i liści. Jeżeli jednak jest taka możliwość proszę o napisanie tego w tym temacie.

Zwiększyć fps raczej w Twoim przypadku się nie da. Jedyna opcja to zmniejszenie rozdzielczości

Opublikowano

patrzałem jak to będzie to poza miastem na 640x480 mam po 18-21fps (ale gdzieś w malutkich miasteczkach lub na polu) gdy z odleglosci dosc sporej patrze np na campos fps'ow mam 9-14 jestem ciekaw czy jest jakiś sposób :c jak sądze naprawdę nie tylko mi się przyda

Opublikowano

Trawy całkowicie nie da się wyłączyć, ale w opcjach w menu ustaw sobie grafikę na Custom i wybierz tam na liście w Environment quality na Low. Wtedy masz ograniczoną trawę o promieniu tak około 50m i może coś ci trochę to da.

Opublikowano

Niestety trawy nie da się wyłączyć. Nawet nie wiem czy płatne cheaty takie coś mają.

Napisałeś że chcesz też fpsy powiększyć polecam:

-Zmniejszyć rozdzielczość

-Dać priorytet na wysoki

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Opublikowano

nie oszukujmy się, masz laptop i do grania komfortowo potrzeba dobrych podzespołów. Ty takowych nie masz. Ludzie na stacjonarkach mają problemy i nic nie są w stanie zrobić (między innymi ja). Kiedyś optymalizacja była lepsza, bo nie było takiego oświetlenia i trawy. Teraz wymagania zostały zwiększone, więc nie da się już nic wycisnąć. Musiałbyś edytować i grzebać w plikach gry i coś zmieniać, ale pb od razu Cię zbanuje. Priorytet nie działa u Ciebie, bo pewnie procek nie wyrabia z utrzymaniem systemu i jednocześnie gry. Spróbuj odpalić sobie Warz na zewnętrznym nośniku np pendrive.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...