Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Wyjscie z bronzu.

Therd aka Front

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka

Tak sie zdarzylo ze...
Po grach promujących na poczatku sezonu 4 wylądowałem w bronzie 1 :)
Na poczatku moj internet nie chcial wspolpracowac a potem bylem tak zly ze nie myslalem co robie i ... nie wazne.

Poszukuje jednego/kilku championow ktorymi latwo bedzie mi samemu wygrac gre. W przenosni i doslownie.

To musi byc cos dosc tankowatego, z dobrym dmg, takim ktorym bede mogl zainicjowac teamfight ( bo na ogol jak gram czyms papierowym to nikt sie nie wbija i teamfight zaczyna sie gdy caly nasz team zostal obity do polowy hp), cos czy w razie niepowodzenia bede mogl w miare sprawnie uciec.

Cos czym bede mogl w dosc latwy sposob wycerrowac gre :)

Ogolnie nie lubie traktowac rankedow w ten sposob, bo to nie powinno tak wygladac, chcialbym dojsc wysoko grajac na ulubionej pozycji i ulubionym champem, ale niestety w bronzie sie nie da...

Jakies rady co do champa/champow?!?!? Help!

rYD9JSA.png

Opublikowano

Jax ? Renekton?

Dobre tanki, inicjujące temfighty i łatwo wycarryować.

//Czasami lubię zamknąć się w szafie i udawać, że jadę windą.

Opublikowano

Czy ktoś w końcu zrozumie, źe do wychodzenia z bronzu nie liczy się champion, tylko skill? Ok, rozumiem, że niektórzy championi są nadzwyczajnie mocni ( meta ), ale jako tako nie ma postaci, która jest maszynką do farmienia elo. Jeśli masz skilla to na topa będziesz mógł zabrać np. Jayca, kha, riven, lee, nasusa i tak czy siak wygrasz linię. Jesteś w bronzie to masz poziom bronzu, jeśli masz poziom silvera/golda to powinno Ci to walić co pickniesz bo twoje zdolności mechaniczne i generalne na temat tej gry pozwolą Ci z łatwo

ścią wyjść wyźej. Skoro nie moźesz wyjść to nie jest wina teamu tylko twoja. Moźemy pogadać na temat winy teamu kiedy będziesz w platce lub diamencie. Zagrasz jeszcze ze 100 gier w bronzie to moźe podszkolisz swoją prędkość reakcji, moźe zajmie Ci to 10, a moźe 50. Jedyne co Ci mogę polecić to championi z aoe dmg np. Grag, wukong itd.

Diss_Stream.png

Opublikowano

@up
Stary źle mnie rozumiesz.

Chodzi o to ze zawsze gralem po trochu jakas postacią i kupowałem nową przez co nie mam maina i na rankedzie czesto pickuje championy ktorymi gralem pare razy.

Chce sobie wymainowac 4/5 champow i nimi grac na rankedach.
Dlatego zastanawiam sie ktore to maja byc, a jesli juz mam wybor to chce dobrze wybrac tak zeby bylo w pewien sposob latwiej, rozumiesz?

rYD9JSA.png

Opublikowano

Yasuo - brawo Riot dla Ciebie za stworzenie tego potwora...masakra

Nasus - Naucz się stackować i gg easy

Katarina - na brązach nie wiedzą co to CC

Vayne - nie muszę pisać dlaczego

MW-800x200-banners-2013-8.jpg

Opublikowano

Polecam Vayne, możesz mieć w early 0/5 i przegrać linie a w late i tak robisz miazge, 1v1 Vayne prawie zawsze wygrywa, sam jestem w Bronzie 3, zagranych gier jako Vayne mam 6, 5w 1l, na koniec gry mam staty 10+/1/6, Vayne według mnie trudna nie jest, musisz tylko ogarnąć pozycjonowanie w TF'ach i przybijanie do sciany, w bronzie niektórzy nie grali Vayne i nie wiedza że ona może przybijać więc se beda przy scianach lazić. ;>

Poleca Vayne.

Opublikowano

Polecam Vayne, możesz mieć w early 0/5 i przegrać linie a w late i tak robisz miazge, 1v1 Vayne prawie zawsze wygrywa, sam jestem w Bronzie 3, zagranych gier jako Vayne mam 6, 5w 1l, na koniec gry mam staty 10+/1/6, Vayne według mnie trudna nie jest, musisz tylko ogarnąć pozycjonowanie w TF'ach i przybijanie do sciany, w bronzie niektórzy nie grali Vayne i nie wiedza że ona może przybijać więc se beda przy scianach lazić. ;>

Poleca Vayne.

Być 0/5 early, mieć 150 cs max (na brąz) 40min i być gównem całą grę :')

Na wyjście z brązu bierz assasinów typu kha, zed itp.

Talon nie był ani razu nerfiony (jedyny assasin, który przeżył sezon bez nerfów), więc polecam Ci go kupić/mainować.

+Silnice

+slow

+Aoe dmg z W / R

+System escape

Nie graj by wygrać...

Graj by stać się lepszym .

Opublikowano

Yasuo - brawo Riot dla Ciebie za stworzenie tego potwora...masakra

Nasus - Naucz się stackować i gg easy

Katarina - na brązach nie wiedzą co to CC

Vayne - nie muszę pisać dlaczego

W brązie nie wiedzą co to CC?? ;P Nie mam 30 Lv, mam 25 i robię miazgę z Katariny z ramką Golda/Silvera. Wystarzy wziąć Gragaska, rozwala system. Kata ulti, ja ulti i po Katy ulcie ;P A w dodatku dednie ;))

Wracając do tematu, GRAJ JAXEM, na jungli lub na topie, Xin, Rene, Gragas, Riven, Darius, Lee Sin, Ziggs, Zac, Vi

Opublikowano

Katarina, wystarczy nie przegrać jakoś bardzo lini, najlepiej duo z kimś kto będzie tanky ( Top/Junngle najlepiej ), jeśli uda ci się w early kille złapać to gg, jeśli nie to złapiesz je w teamfightach i też gg :3

Poza tym aby wyjść z brązu wystarczy grać, i nie przejmuj się tym że przegrasz czasami, staraj się tylko mieć więcej wygranych gier i przegranych. Pamiętaj, że nie wszystko da się wygrać.

Opublikowano

Tzn jak team chociaz w malym stopniu wie co to lol i nie ma flameu od poczatku gry to jakos sie ugra i na ogol udaje mi sie wykerowac, ale czasami sie przegrywa jestem tego swiadom.

Chcialem tylko spytac bardziej doswiadczonych graczy jaka postac/linia/typ postaci najlepiej sie sprawdzi w takich podbramkowych sytuacjach

rYD9JSA.png

Opublikowano

Głównie to top (ad/ap offtanki) w brązie mogą wycarrować mecz, bo mają i hp i dmg przez co focus na nafeedowanego topera kończy się zrobieniem miazgi z enemy teamu przez ap/ad carry a nie focusowanie kończy się robieniem miazgi z enemy teamu przez topera.

846331404756772371599.jpeg
Opublikowano

Graj jungle lee sinem strasznie mocny carry niestety jak go nie ogarniasz to chuja też ugrasz generalnie to kwestia tylko i wyłącznie twojego skilla.

Opublikowano

Tzn jak team chociaz w malym stopniu wie co to lol i nie ma flameu od poczatku gry to jakos sie ugra i na ogol udaje mi sie wykerowac, ale czasami sie przegrywa jestem tego swiadom.

Chcialem tylko spytac bardziej doswiadczonych graczy jaka postac/linia/typ postaci najlepiej sie sprawdzi w takich podbramkowych sytuacjach

Głównie to top (ad/ap offtanki) w brązie mogą wycarrować mecz, bo mają i hp i dmg przez co focus na nafeedowanego topera kończy się zrobieniem miazgi z enemy teamu przez ap/ad carry a nie focusowanie kończy się robieniem miazgi z enemy teamu przez topera.

xD Napisał przecież, że bardziej doświadczonych :D Haha xDDDDDD W sumie nie ma jakoś w brązie linii, która się najlepiej sprawdzi ale wg. mnie to mid a nie top i to zdecydowanie i wiem to z doświadczenia. Jeszcze zależy o jakiej postaci mówisz ale i tak mid. Gosh i znowu to samo... jak ktoś wszcześniej pisał nie ma żadnej postaci, która by się lepiej sprawdziła... każda jest taka sama. Jest oczywiście trochę różnicy między niektórymi champami ale i tak nie robi to aż tak dużego wpływu na wina. Dla mnie mogą się flejmić, nie wiedzieć co to lol a i tak na 99% to wygram bo tak takie gówniaki grają jak np. eve w jungle bez itema to jungli, bez butów, która rushuje hextecha i guinsoo xD Nawet jeżeli ktoś ma feeda to i tak oni nie potrafią tego wykorzystać. A najlepsze zawsze jest jak enemy jungler przychodzi na ganka i tylko ginie xD A kogo sobie zmainujesz to w sumie obojętnie, bo tam każdym bohaterem fajnie się niszczy i każdym możesz wygrać ^^ Ew. trafić na mnie w lobby to też wygrasz xD

E6c9g1v.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...