Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Corasir VS450 - dobry zasilacz?

SosPomidorowy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Więc tak na swięta w tamtych roku (2013) czyli nie dawno dostałem zasilacz Corsair vs 450w podłączyłem go z tatą tak wiem może śmieszne ale prawie wgl sie na tym nie znam :) i zaczęło piszczeć przy obciążeniu o tak:

i teraz nwm czy dostałem uszkodzony zasilacz czy co? z starym FEEL III 350W tak nie piszczało :c. Chciałbym bardzo podłączyć ten zasilacz tylko boje sie o kompa.

PROCESOR: AMD ATHLON 2x64 5400+ 2.80Ghz STANDARD CHŁODZENIE.

Płyta główna: GA-MA78GM-S2H

DYSK: 500GB BARAQUDA bodajże.

RAM: 3GB

GRAFIKA: MSI GT630 4GB

I takie pytanko ta płyta główna i procek jak wyglądaja w oc chodzi o to czy procek mniej wiecej do oc dobry czy nie jakiś z "czarnej listy" i czy płyta nadaje sie do OC.Tak wiem zasilacz FEEL III to g@wno i jest z czarnej listy dlatego chce podłączyć corsair.

Opublikowano

Może cewki piszczą, to w pewnym sensie normalne i z tego co wiem nie podlega gwarancji, może Ci w sklepie uznają. Jeśli jesteś w miarę rozgarnięty zalej klejem albo ogarnij jakiś WD40 dla nich (drugi sposób z neta, nie wiem czy działa)

Opublikowano

Cewki jak one wyglądaja?

a i mam obudowe stara jak siwiat i w tej obudwie jest takie na samym dole w kształcie loda kulkowego że wafelek i kólka nad tym nie da sie tego opisać na dole trójkąt na górze połkoło połączone są 2 swiatełka:

CZERWONE H.D.D i to jest od dysku i Zielone power to czy komp jest off/on i tak od tego idą kable to podstawy obudowy ona jest prostokątna i do dołu tam gdzie idą te kable jest przymocowane takie dziwne do opisania coś i do tego idą 2 kable czerwone i czarny i jak piszczało to to coś drżało i z tego chyba dzwięk sie wydobywał (nie jestem pewien) 3 miechy przed zasilaczem wymienialismy na procku paste termoprzewodząca.Pózniej zamontowalismy zasilacz i chciałem troszkę podkręcić procka i wtedy zaczęłe nwm czm piszczeć ale wyjołem baterie biosu reset all biosu sie zrobil i był normalny zegar procesora czyli 2.80Ghz ale dalej piszczało. Więc powiedziałem tacie że ten zasilacz jest jebięty( nie dosłownie :D) i wymontowalismy go przeokazji sprawdzając paste pod radiator i na procku okazało się że jakoś beznadziejnie zapieliśmy procka i przylepił sie do radiatora tak wiem może śmieszne poprostu jak na klej był więc tata wziąl nóż i można powiedzieć przeciął tą paste wytarlismy radiator i procka pozniej spirytus pozniej nowa pasta i do obudowy zamienilismy zasilacz i po problemie więc 99% że to zasilacz.Nwm co wy o tym myślicie? czy ten procesor mógł to powodać? a i wyżej podałem płyte główne i sprawdzam co jakiś czas procka jakies tydzien/2 i on jest nwm czemu przyklejony tak jak opisałem powyżej więc zsuwam go i wkładam i blokuje taką maluteńką wajcha aż będzie pstryk i znowu pózniej tak jest nwm czemu co z tym jest?

Opublikowano

To są cewki:

10.jpg

A tak wygląda ich zaklejanie:

1.jpg

Jednak jeśli zasilacz jest na gwarancji spróbuj oddać, może jest coś uszkodzone. Jak rozkręcisz zasilacz, wtedy tracisz gwarancje.

Opublikowano

W takim razie oddaj do jakiegoś serwisu jak nie masz gwarancji lub zrób to sam. To prawdopodobnie cewki. Jeśli ich zalanie nie poskutkuje to znaczy że coś innego jest winne. Tak na początek możesz spróbować zatrzymać wentylator, jeśli z nim są problemy to pisk powinien uniknąć

Opublikowano

podłączyłem zasilacz i testowałem prime 95 i nic teraz gram w te gry tak samo i nic więc chyba ten przylepiony procesor to była wina tego piszczenia.

A na tym zasilaczu teraz ile zrobie OC?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...