Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PS4 - karta graficzna

Mixerr

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

i tak za cienka do ps4

nie ma co nawet porównywać grafiki z ps4 aż 256 Mb RAM do pierdylionów RAM w normalnych grafikach , trochę bez sensu temat a autor jak widać nawet pojęcia nie ma o czym pisze

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

powiem ci tak najprościej

komputerowa grafika, oczywiście ta tania dla graczy w granicach 2000-4000 zł za kartę osiągnie podobne możliwości co grafika w PS4 dopiero w produktach które będą oiagalne w sprzedaży w przyszłym roku

aktualnie by mieć podobne osiągi musiał byś kupić profesjonalne grafiki za minimum 10 tys

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Rekrut
Opublikowano

Mam pojęcie -.- pytałem z ciekawości. Myślałęm ze karta w ps4 byłą wzorowana na jakiejś z pctów

Grafike masz 8 Rdzeniowe cacko AMD x86-64 zintegrowane (APU)

Opublikowano

komputerowa grafika, oczywiście ta tania dla graczy w granicach 2000-4000 zł za kartę osiągnie podobne możliwości co grafika w PS4 dopiero w produktach które będą oiagalne w sprzedaży w przyszłym roku

aktualnie by mieć podobne osiągi musiał byś kupić profesjonalne grafiki za minimum 10 tys

hahaha very funny :D

Za 2500 euro kupisz bez problemu komputer który będzie mocniejszy od ps4 panie specjalisto od siedmiu boleści, ps4 na chwilę obecną jest słabszy od komputerów a graficznie nawet nie dorównuje pc.

963711463719651277415.png

|<|®Krzysztofa®|>|

Opublikowano

hahaha very funny :D

Za 2500 euro kupisz bez problemu komputer który będzie mocniejszy od ps4 panie specjalisto od siedmiu boleści, ps4 na chwilę obecną jest słabszy od komputerów a graficznie nawet nie dorównuje pc.

Wystarczyło napisać "zł" zamiast euro :). W zapowiedzi chyba pisali, że układ graficzny wydajnościowo w okolicach Radeona 7850 za 600zł.

Za 10 kafli IMHO nie warto kupować komputera pod gry (a już na pewno nie pod jeden monitor).

Od kiedy karty dla graczy zaczynają się od 2.000zł ? Za tyleto można kupić High-End GTX780, za 3tysiące 780Ti, za 4 może 2x780 ? : )

Przeciętny gracz zadowoli się R9 270 za 650zł (taki przykład, ale nie ma gry, która na tym nie odpali).

Opublikowano

aleś zrobił porównanie, to jak polskiego fiata do mercedesa jadących z tą samą prędkością

chodziło o możliwości samej grafiki, w PC nie osiągniesz takiej jakości grafiki i dynamiki jak na konsoli, do tego trzeba wliczyć jeszcze dobry procesor bez którego karta nie będzie działać

porównaj sobie samą moc obliczeniowa grafiki w PS4 do PC i wyjdzie ci przy tych zwykłych kartach ( no dobra dobrych kartach dla gracza ) ponad 50% różnicy na korzyść PS4

tak samo porównać trzeba same możliwości i efekty dostępne z grafik dlatego podałem profesjonalne karty dla grafików z niedostępnymi opcjami czy efektami dla zwykłych graczy które po prostu nie są używane w grach

zresztą jakby nie patrzeć PS4 ma grafiką zrobiona na wyrost, gry obciążają ją w stosunkowo niewielkim stopniu do chyba ok 60-70% max i mało która gra w pełni używa wszystkich możliwości tej grafiki, np BF4 94%\

p.s.

pajac z góry jak zawsze swoje trzy grosze dołoży nie mając kompletnie pojęcia nawet o budowie ze strony elektronicznej.

porównujemy GRAFIKĘ a nie sprzęt jak całość no chyba że nie zrozumiałem, model kompa kupiony w Wypierdkowie np. taki jak u Krzysztofa będzie całkiem inny niż kupiony u nas w Polsce, zawsze inny, a konsola PS4 kupiona gdziekolwiek na świecie będzie praktycznie zawsze taka sama

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

aleś zrobił porównanie, to jak polskiego fiata do mercedesa jadących z tą samą prędkością

chodziło o możliwości samej grafiki, w PC nie osiągniesz takiej jakości grafiki i dynamiki jak na konsoli, do tego trzeba wliczyć jeszcze dobry procesor bez którego karta nie będzie działać

porównaj sobie samą moc obliczeniowa grafiki w PS4 do PC i wyjdzie ci przy tych zwykłych kartach ( no dobra dobrych kartach dla gracza ) ponad 50% różnicy na korzyść PS4

tak samo porównać trzeba same możliwości i efekty dostępne z grafik dlatego podałem profesjonalne karty dla grafików z niedostępnymi opcjami czy efektami dla zwykłych graczy które po prostu nie są używane w grach

zresztą jakby nie patrzeć PS4 ma grafiką zrobiona na wyrost, gry obciążają ją w stosunkowo niewielkim stopniu do chyba ok 60-70% max i mało która gra w pełni używa wszystkich możliwości tej grafiki, np BF4 94%\

p.s.

pajac z góry jak zawsze swoje trzy grosze dołoży nie mając kompletnie pojęcia nawet o budowie ze strony elektronicznej.

porównujemy GRAFIKĘ a nie sprzęt jak całość no chyba że nie zrozumiałem, model kompa kupiony w Wypierdkowie np. taki jak u Krzysztofa będzie całkiem inny niż kupiony u nas w Polsce, zawsze inny, a konsola PS4 kupiona gdziekolwiek na świecie będzie praktycznie zawsze taka sama

Co przez to rozumiesz? To już dawno mamy za sobą.

Przecież grafika konsolowa w grach jest okrojona w stosunku do PC, chyba że mówisz o pecetowym low -,- A moc obliczeniowa jest sporo mniejsza, chyba że przez "dobre karty dla gracza" rozumiesz GT 630... To dlatego taki BF4 wygląda na konsoli gorzej (+/- pecetowe medium), a i tak są poważne dropy do 30 klatek. Nie wiem, dlaczego i po co chcesz usprawiedliwiać konsolowe GPU, ale to nie ma sensu.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Dla niektorych 30 fps to wystarczajaco a dla niektorych 60 fps to za malo.

Co nie zmienia faktu, że grafika dostaje po dupie.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

wy porównujecie wygląd a nie jakość jaka prezentuje grafika, porównajcie sobie od strony prezentowanych efektów i możliwości jakie udostępnia procesor graficzny

wyraźnie napisałem że karty graficzne do PC będą miały dopiero wbudowane takie same możliwości wyświetlania efektów co karta w PS4 bez obciążania procesora , aktualnie mają to tylko karty profesjonalne typu Nvidia Quadro , AMD FirePro

jak by nie było jedne gry działają lepiej na PC inne na PS4 a to tylko zależy jak producent gry postarał się zrobić engine i z jakich efektów zrezygnował na korzyść wydajności gry

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Ale jakie efekty mi powiedz, skoro gry na PS4 nie wykorzystują praktycznie ani jednej technologii niedostępnej dla PC?

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Konsole mają dobre niskopoziomowe API, które odciąża CPU. Tego PC nigdy nie będzie miało, a to "API Mantle" można o kant dupy rozbić, bo działa jedynie na kartach AMD z GCN

Opublikowano

Robem gówno wiesz jak widać wszyscy przyznają rację, że jesteś zwykłym debilem który myśli, że rozumy pozjadał.

Komputery PC były, są i będą najwydajniejszym i najbardziej rozwiniętym technologicznym sprzętem do grania a na pewno wydajniejszym od konsoleczek.

963711463719651277415.png

|<|®Krzysztofa®|>|

Opublikowano

Konsole mają dobre niskopoziomowe API, które odciąża CPU. Tego PC nigdy nie będzie miało, a to "API Mantle" można o kant dupy rozbić, bo działa jedynie na kartach AMD z GCN

BF4 ma od kilku dni wspieranie tego Mantle. Ja mam geforce, i mantle nie będę miał ;c, a chciałbym zobaczyć czy jest jakaś różnica.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...