Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Poradnik: Jak poprawnie "obrobić" ss przed dodaniem na forum

Pitagoras333

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, Postanowiłem to napisać, bo nie udolność niektórych graczy zaczyna mnie dobijać. Więc tak:

1) Otwieramy naszego ss za pomocą programu paint. (to chyba potraficie jeżeli będą problemy to dodam ss)

2) Wycinamy ze zdjęcia potrzebny fragment. W tym celu zaznaczamy go i klikamy ikonę wytnij:

post-962895-0-21555100-1391025989_thumb.jpg

3) Po wycięciu otwieramy nowy dokument programu paint:

post-962895-0-05283800-1391026041_thumb.jpg

4) Następnie wklejamy tam wycięty obraz:

post-962895-0-52552300-1391026080_thumb.jpg

Duża część użytkowników poprzestaje na tym kroku, przez co na ss zostaje białe tło.

5) Kolejnym krokiem jest zapisanie pracy jako obraz jpeg.

post-962895-0-12248600-1391026281_thumb.jpg

6) Po ponownym otworzeniu pracy, mamy możliwość zmniejszenia tego białego tła, aby tego dokonać chwytamy za fragment zaznaczony na poniższym zdjęciu, i regulujemy według własnej potrzeby:

post-962895-0-94586200-1391026499_thumb.jpg

Po zmniejszeniu białego tła do wielkości obrazu otrzymamy pożądany efekt :D

PS. To tylko jeden z dziesiątek możliwych sposobów, ale jestem pewien, że niektórym użytkownikom pomoże :D

Opublikowano

@up Nie, właśnie, że kilku graczy ma z tym problem, więc postanowiłem im pomóc, ale zrobisz jak chcesz

Może do gry nie nawiązuje ale jest z nią związany.

@RallyPlayFew Po co mam sobie zagracać kompa jakimiś niepotrzebnymi programami, skoro mogę uzyskać ten sam efekt przy pomocy painta ?

PS. Generalnie to tego tuta zrobiłem specjalnie dla pawelka, więc mam nadzieje że się od wdzięczy :D

@down Tak, 1-3 graczy miało z tym problem więc zaszalałem, poświęciłem 20-30 min swojego cennego czasu aby im pomóc.

Opublikowano

Po co tyle razy nowy dokument? Starczy raz wkleić, zaznaczyć obszar, skopiować, zmniejszyć rozmiar okna do minimum i wkleić. Samo się dostosuje do rozmiaru obrazka.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Widzę że ktoś tu odkrywa painta, zawsze lepiej późno niż wcale.

@Antywarn,

Polecam programy tj. lightshot, screenshooter, scr.hu, tam jednym przyciskiem wybrać kąty obrazka i od razu umieścić je w internecie.

Opublikowano

O kurde wiesz jakie mi to potrzebne !?

Tak naprawde jaki idiota nie umie wycinac zdjecia ;_;

Znajdzie się ogrom takich ludzi.

Tak samo z pisaniem dużej litery na początku zdania. Zdawałoby się, że wszyscy o tym wiedzą a 1/3 po prostu tego nie robi.

Życie nie ma sensu, lecz śmierć tym bardziej

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...