Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Email od 'Blizzarda' z informacją o prezencie.

Timezpl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie mi się wydaję teraz że to fake.

Otóż dostałem 27 stycznia email. Dzisiaj go odczytałem nie zdając sobie sprawy ze to mogą być też jacyś oszuści ale email był 'blizzardowy'.

A więc wszedłem na ten link później zalogowałem się na swoje konto wpisałem jakieś question (byle co wpisałem) i wkleiłem tam ten cd-key i kliknąłem akceptuj. i wyświetliła się taka informacja : After you get your number, you can pre-install Diablo III Reaper of Souls profiles, so that on 2014.03.25 12:00 noon when the game is released, you can start the game directly. O co z tym chodzi.. Zmieniłem hasło i przeniosłem konto na inny email. A wy jak myślicie może to być fake ?

post-1098013-0-36058700-1391024641_thumb.png

Opublikowano

Według mnie to jest jakiś fake. Na forum ogólnym battle nawet o tym piszą. Najlepiej nie wpisywać żadnych cdkay'ów "aktywacyjnych" na swoje konto.

Kilka tematów oficjalnych, w których osoby piszą, że takowe maile dostały i że to FAKE.

http://eu.battle.net/d3/en/forum/topic/9051917142
http://eu.battle.net/d3/en/forum/topic/9318261859
http://eu.battle.net/d3/en/forum/topic/9052167254

Dobrze, że od razu zmieniłeś dane do konta.

1395260643-U652798.jpg

554731419262342652798.jpeg
Opublikowano

Czyli jeden 'WIELKI' Fake dziwne że Blizzard jeszcze nic z tym nie zrobił...

No niestety włamali mi się na konto i jakimś cudem złamali moje hasło.. Ale na email'a mi się nie włamali. Rozpocząłem odzyskiwanie konta i wszystko zakończyło się sukcesem. Wszystko mam na swoim miejscu.

Opublikowano

Dobrze, że szybko zareagowałeś i byłeś na tyle rozsądny, żeby zmienić dane do konta. Prawdopodobnie do Battle było włamanie i jakimś cudem udało im się wykraść emalie, na których ludzie rejestrują konta, a później wysyłali taki spam. Z pewnością dużo osób się złapało na taki darmowy prezent :D

1395260643-U652798.jpg

554731419262342652798.jpeg
Opublikowano

z blizzardowego maila czyli ? jeśli nie jest to [email protected], to jest to ściema, i nawet czegoś takiego nie otwieraj.

A SC2 Starter to jest właśnie takie jakby demo, nie masz single, a grać możesz jedynie w multi nie rankingowe chyba

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

z blizzardowego maila czyli ? jeśli nie jest to [email protected], to jest to ściema, i nawet czegoś takiego nie otwieraj.

A SC2 Starter to jest właśnie takie jakby demo, nie masz single, a grać możesz jedynie w multi nie rankingowe chyba

nie masz multi i możesz grać tylko singla jedną rasą/klasą czy co to tam jest :P

Opublikowano

nie masz multi i możesz grać tylko singla jedną rasą/klasą czy co to tam jest :P

hmmm... jak pytałem na chacie podczas live, to ludzie mówili właśnie to co napisałem.

anyway, jest to demo ;D

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Cześć,

100% Fake, ale to zostało już udowodnione.

Po pierwsze. Jest pełno stron, które oferują 'false emaile'.

Większość użytkowników, nabiera się na to udostępniając swoje dane do banków itd.

Zadając sobie pytanie: musi być jakiś sposób, żeby to rozpoznać! I jest.

Pamiętajmy o tym, żeby ignorować pole [OD], czyli od potencjalnej osoby, która wysyła meil. Bardzo łatwo jest tam wrzucić np. [email protected]

Takie e-maile rozsyłane są na masową skale do ofiar.

Jak wiadomo większość firm NIGDY nie zapyta o hasło swoich użytkowników. Kierować się zdrowym rozsądkiem proszę!

I pamiętać, że jeżeli ma się wątpliwości napisać na główny @mail supportu jakiejś gry.

Pozdrawiam,

SUPPORT MY MENTAL HEART OR I WILL KILL YOU!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...