Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Plugin na sprzedawanie własnych itemów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Chciałbym na swoim serwie zrobić tabliczkę jak na nią nacisnę to będę mógł kupić swój item który zrobiłem za pomocą komendy /enchant lecz nie wiem jak :>

Przez plugin Essential mogę tak zrobić ale kupie na przykład kilof zwykły bez tych encahntów.

Proszę o pomoc : >

Opublikowano

Spróbuj wpisać id tego przedmiotu zenchantowanego na tabliczce np. adminshop. Jak nie zadziała to spróbuj poszukać pluginu na enchantowanie przedmiotów za pieniądze.

Opublikowano

jak wpisze takie id wyskakuję mi, że jest złe id ... a pluginu na enchant za kase nie szukam bo tego nie chce ;/ chciałbym mieć tak... Kliknę na tabliczkę zabiera mi kasę i dostaje jakiś tam np: kilof z ubreaking 10 etc napewno jest taki plugin :>

Edit

Może troche inczej to wytłumaczę zenchatowałem sobie kilof na unbreaking 10 etc... i chce teraz zrobić tak, żeby kązdy gracz mógł go kupić (robi to się tak)

1 [buy]

2 1

3 ide itemy w tym przypadku jest to 278 czyli id kilofa diamentowego

4 $ za jaką kase

Nie było by z tym problemu gdyby mój kilof którego sam zenchantowałem nie miał takiego samego id jak ten zwykły i teraz moje pytanie brzmi.

Czy jest np jakiś plugin dzięki któremu możemy zrobić własny item z innym id ? lub Czy da się inaczej zapisać to na tabliczce ?

owjr.jpg

To jest przykład z innego serwera

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Pobierz plugin do sprawdzanie id przedmiotow , zenchantuj kilof trzymaj go w reku i wpisz komende do sprawdzania id i ci wyskoczy enchantowana nazwa ja tak robilem na serwerze jak gralem enchantowalem ksiazki wtedy

Opublikowano

Wgraj ChestShop, potem (trzymając ten przedmiot z enchantem) wpisujesz /iteminfo (i tam będzie np. 278#2 - to jest ID tego itemu.) Następnie kładziesz tabliczke i w 1. linijce wpisujesz: AdminShop w 2. linijce ilosc itemu (np. 2), w 3. linijce wpisujesz cenę sprzedaży (np. s 30), a w 4. linijce wpisujesz ID tego przedmiotu. Powinno wyglądać to tak:
AdminShop

1

s 100

278#2

Mam nadzieję, że pomogłem ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...