Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] fiora i zed

z1xeN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Co sądzicie o tych postaciach ? Zamierzam kupić je obie, ponieważ posiadam 14k IP . Gram głównie na topie i podobają mi się takie champy, które szybko mogą wyeliminować przeciwnika.

Co możecie mi o nich napisać ?

Opublikowano

zed bardziej na mida

+harras

+escape

+ pasywka świetna do farmienia i nie tylko
+manaless
+ściąga na combo
+przydatny(praktycznie nieuchwytny w teamfightach

Fiora only top

+doskok

+speed attack i ms z e
+odbicie hita z w
+op ult w teamfight
+pasywka świetna na topa
+dobre 1vs 1

ogólnie polecam zeda , bynajmniej mi się lepiej nim gra :)

Opublikowano

Imo Fiora jest lepsza na topa... w brązie, bo jakby nie patrzeć łatwo ją skontrować, ma baaardzo długi cd na Q (podwójny doskok) i wystarczy poczekać, aż zużyje go na miniony i masz +/- 15 sec żeby ją sobie bić :P Ale to w early, bo potem jeżeli przetrwa i dojdzie do ulta to potrafi być niebezpieczna ;] Zed bardziej pasuje na mida, jednak grając normala to nie widzę przeszkód, żeby nim nie iść na topa. Dobry poke w early pozwala na łatwiejszą farmę i odgania przeciwnika od jego farmy, co dobrze działa na późniejszą fazę gry ;) A skoro i tak masz zamiar kupić obie postacie to zagraj sobie raz zedem na midzie, raz na topie to zrozumiesz, że jego skille można lepiej na midzie wykorzystać.

Pozdro

@Up Proszę Cię... Nie jestem jakimś ********* grammar nazi, ale naucz się różnicy między słowami "przynajmniej", a "bynajmniej". "Bynajmniej" - zaprzeczenie, "przynajmniej" - synonim słowa "chociaż".
Np. "-I co? znowu bania z maty, bo się nie uczyłeś? -Bynajmniej. Uczyłem się 2 godziny na ten sprawdzian." Drugi przykład: "-I co mi kradniesz fraga?! -Ja przynajmniej go dobrze wykorzystam." Dziękuję.

Nie chcieli mojej sygny to ją usunąłem ;/

Opublikowano

Oczywiscie polecam Ci zeda.

Ma fajne dmg a mozna nim robic super plejsy :D

Np escape, biegniesz w jungli na low hp a goni Cie ktos na full, przebiegajac obok krzakow zostawiasz tam cien, biegniesz dalej, przeciwnik jest juz przy tobie, znaczek odleglosci od cienia zapala sie na zolto, klikasz cien i jestes w krzakach a przeciwnik komlpetnie nie ma pojecie gdzie zniknales :D

Oczwyscie na high elo kazdy zna zeda i nie jest to juz tak efektywne ale jednak nadal pozostaje dobry.
Pickują go nawet na lcs wiec... Zdecydowanie zed.

rYD9JSA.png

Opublikowano

Wiesz, generalnie fiora bardzo ciśnie zeda, ale to nie znaczy, że jest lepszym pickiem. Zedem bardzo dobrze gra się mida topa nie za bardzo, natomiast fiora to full ad top pick, więc to normalne że na top lane fiora zniszczy zeda, a co do tematu, to kupiłbym zeda ze względu na jego mega mechanike, pasywke do farmienia oraz op ultimate.

Wiesz, generalnie fiora bardzo ciśnie zeda, ale to nie znaczy, że jest lepszym pickiem. Zedem bardzo dobrze gra się mida topa nie za bardzo, natomiast fiora to full ad top pick, więc to normalne że na top lane fiora zniszczy zeda, a co do tematu, to kupiłbym zeda ze względu na jego mega mechanike, pasywke do farmienia oraz op ultimate.

Opublikowano

Mam obie postacie Zed na mida Fiora Top ale nie bierz fiory bo jest dosyć nudna kup np Kassadina + Le blanc obie są ostre szybko wyeliminują przeciwnika :D

2pqvmzs.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...