Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kiedy wyjść do czytania

AnonPoland

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema mam dość nie typowe pytanie mianowicie dostałem czytanie z księgi proroka Malachiasza i pytanie brzmi kiedy mam wyjść czytać jest to pierwsze czytanie po jakich słowach ponieważ nigdy nie przywiązywałem do tego znaczącej uwagi plis :D a i jeszcze jedno jak zaczynam czytać to mówię "czytanie z księgi proroka malachiasza i czytam oto ja wyśle anioła.... itd ??

oabpsw.png
Opublikowano

Emm.. Katecheta nie powinnen powiedzieć kiedy? Ja zawsze mam mówione, że wychodzę i tyle.

Opublikowano

Siema mam dość nie typowe pytanie mianowicie dostałem czytanie z księgi proroka Malachiasza i pytanie brzmi kiedy mam wyjść czytać jest to pierwsze czytanie po jakich słowach ponieważ nigdy nie przywiązywałem do tego znaczącej uwagi plis :D a i jeszcze jedno jak zaczynam czytać to mówię "czytanie z księgi proroka malachiasza i czytam oto ja wyśle anioła.... itd ??

Tak, właśnie tak czytasz.

Co do wejścia, Twój katecheta powinien dać Ci jakiś "znak". Ustalcie coś razem.

Opublikowano

Powinieneś się szykować na słowa "Módlmy się" coś tam ksiądz będzie gadał i jak jest "Amen" to powinieneś być już przy ambonce, więc najlepiej wyjść podczas tej kokekty.

Opublikowano

Spytaj księdza ;_;

Emm.. Katecheta nie powinnen powiedzieć kiedy? Ja zawsze mam mówione, że wychodzę i tyle.

Jak mam spytać księdza :P jak ja czytam na mszy ;)

Jak mam spytać księdza :P jak ja czytam na mszy ;)

kurwa troche dziwnie to zabrzmiało ale chodzi o to że nie mam jak się go zapytać

oabpsw.png
Opublikowano

@up Przed mszą to są anale w zakrystii xD

@AntyWarn

Umów się z katechetka aby dała cu znak :D

Opublikowano

Okej juz wiem kiedy wyjść i mam jeszcze 1 pytanie na koncu tekstu piszę ''OTO SŁOWO BOŻE'' mam to powiedzieć????

oabpsw.png
Opublikowano

Wychodzisz jak ludzie pierwszy raz zaczną siadać, ksiądz też usiądzie.

Nie czytaj tego:

Drugie czytanie, lub pierwsze czytanie.

Zawsze czytaj "Czytanie z księgi...."

Tak, masz powiedzieć "Oto słowo Boże".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...