Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Praca zaliczeniowa program assebler

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam potrzebuje napisac program - Torpado Game jako prace zaliczeniowa musi ona byc napisana w jezyku asemblera , w AVR Studio 4, urzadzenie Atmel ATmega8535. Chcialbym dodac ze nie mam zielonego pojecia o tym jezyku programowania. Chcialbym rowniez o komentarze do kodu, jak i wytlumaczenie mi przez skype krok po kroku jak to wszystko dziala , wiem ze sa tam jakies rejestry itp bede musial to zrozumiec jak to wszystko gra. Prosze o kontakt, projekt mam wykonac w ciagu 5 tygodni.

Gra polega na tym ze mamy statki ktore sa reprezentowane przez diody na przelaczniku swiatel - switch light box, statki moga podrozowac od lewej strony do prawej albo od prawej do lewej. Statkami moga byc kolejno: Niszczyciel 1 dioda, Okret wojenny 2 diody, Lotniskowiec 3 diody. Statki moga pojawiac sie on wyswietlaczu LED w przypadkowej kolejnosci i kierunku a takze w dowolnym czasie. Uzytkownik odpala torpede z kazdego jednego przycisku z 8 przyciskow, tylko jedna torpeda moze byc odpalona na jeden statek. Niszczyciel jest warty 3 punkty , Okret wojenny 2 punkty a lotniskowiec 1 punkt. Punktacja jest wyswietlana na Siedmio segmentowym wyswietlaczu jako Szesnastkowy system liczbowy/ hexadecimal. Za kazdym razem kiedy gracz otrzyma punkt , buzzer wydaje dzwiek i szybkos statkow przyspiesza. Gra restartuje sie kiedy uzytkownik nie trafi 3 razy.

GG:5200025, email [email protected]

Opublikowano

Za darmo nikt ci tego nie zrobi. Po za tym nie prosimy o gotowce.
Po co idziesz na uczelnię, skoro masz zamiar olewać to, czego was tam uczą?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...