Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Samsung galaxy s3 wydajność

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otóż kupiłem 4 dni temu SGS3 i co prawda jestem zadowolony ale jak na ten telefon zauważyłem czasami delikatne przycięcia, więc czy są jakieś aplikacje lub cokolwiek co by mogło jeszcze bardziej zwiększyć wydajność telefonu? Wgrałem roota i mam androida 4.3 ściągnąłem program clean master, ale cały czas nie o to mi chodzi. Poza tym prosiłbym o jakieś przedstawienie co dzięki temu rootowi mogę zyskać bo nie do końca jestem uświadomiony :D

+ Jeśli Pomogłem : ]   THE TRUE ELO HELL IS IN THE GOLD.

Opublikowano

nic nigdy nie zyskujesz od roota bo sam rot nic nie robi w systemie, to jest tylko dla aplikacji które wymagają do działania większych praw niż mają

usuń wszystko co śmieciowe i nie używasz, nawet aplikacje systemowe to ci może przyspieszy

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Jak masz roota to ściągnij AnTuTu CPU Master Pro - w nim ustawisz profil taktowania procesora z ondemand na conservative - dzięki temu, kiedy telefon jest wyłączony, CPU pracuje na najniższych taktiwaniach (bateria dłużej trzyma), ale podczas użytkowania będziesz wykorzystywał 90% mocy procesora (bez OC) co zaowocuje płynniejszym interfejsem itp. oraz krótszym czasem baterii podczas działań.

graphic.png

RANK - THE GLOBAL ELITE - 1028H

PROFIL STEAM → CLICK

Opublikowano

Osobiście polecam Ci, NQ Android Booster.

Łatwy w obsłudze a fajnie przyśpiesza działanie telefonu, świetnie sprawdził się na moim SII 4.1.2 JB z Touchwizem.

Głownym problemem jest właśnie launcher Touchwiz. Możesz sciągnąć np. Nova launcher czy coś, co w większości powinno usunąć te mikrolagi.

Innym wyjściem jest jeszcze usunięcie animacji bądź maksymalne ich przyśpieszenie; Ustawienia > opcje developera czy coś takiego > Animation Scale > i ustaw je wszystkie na 0.5 albo off.

Pierwsza osoba, w historii MPC Forum.pl która przekroczyła kamień milowy 100d online.

32Aef.png

By Alicexcullen

"So many people will idolise, while their own success is in their reach... Don't forget, you're able to design your own universe."

Opublikowano

Osobiście polecam Ci, NQ Android Booster.

Łatwy w obsłudze a fajnie przyśpiesza działanie telefonu, świetnie sprawdził się na moim SII 4.1.2 JB z Touchwizem.

Głownym problemem jest właśnie launcher Touchwiz. Możesz sciągnąć np. Nova launcher czy coś, co w większości powinno usunąć te mikrolagi.

Innym wyjściem jest jeszcze usunięcie animacji bądź maksymalne ich przyśpieszenie; Ustawienia > opcje developera czy coś takiego > Animation Scale > i ustaw je wszystkie na 0.5 albo off.

Bardzo szybkim Launcherem jest Lightning Launcher (wersja PRO była kiedyś w przecenie za 99 centów), jest także darmowa. Na Screenach wygląda brzydko, ale taki nie jest :) Sam przesiadłem się z TouchWiz z SGS3.

https://play.google.com/store/apps/details?id=net.pierrox.lightning_launcher&hl=pl

Spróbuj także LagFix, może pomoże :)

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...