Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tusz w drukarce

KaRRamb4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, mam drukarkę HP Deskjet 1050A. Wszystko działało, dopóki mi się czarny tusz nie skończył. Wziąłem go do napełnienia ), zapłaciłem 50zł, wracam do domu, wsadzam do drukarki i komunikat: Powyższe pojemniki z tuszem (Czarny) nie są przeznaczone do tej drukarki w obecnej jej konfiguracji. Mysląc, że to coś z tuszem dałem go do reklamacji, napełnili na nowo i dalej ten sam komunikat. Na necie niz nie znalazłem. Co radzicie? Kupić nowy? np, stąd:

http://allegro.pl/tusz-hp301-xl-czarny-ch563ee-wroclaw-wysylka-24h-i3852819546.html

czy to drukarka się zepsuła?

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Opublikowano

tusze startowe nie nadają się do napełniania (tak wygooglowałem). znalazłem, że czarny źle napełniony może mieć problemy z drukowaniem, jak się nie zna budowy. oddaj do sklepu i zażądaj wymiany na działający oraz żeby zobaczyli w sklepie. tusz powinien drukować.

Opublikowano

Na moim canonie też pokazuje ciągle stan tuszu 0. Chociaż pięknie drukuje.

Te 1 tusze da się napełnić, w moich dziurka była.

Na nieoryginalnych tuszach jakość wydruku była tragiczna, kupiłem teraz oryginałki za 110zł (22f) wydruk o niebo lepszy.

graphic.png
  • 4 lata później...
Opublikowano

Nie zgodzę się ze wszystkimi wypowiedziami. Czy tusz zamienny w drukarce HP będzie działał, zależy od jej wieku. Nowsze drukarki HP blokują tusze zamienne! Tusz bez odpowiedniego chipa nie będzie widoczny w drukarce!!! 

Czy zamówiony tusz oryginalny działa poprawnie? 

Ja HP miałem wcześniej i nie byłem zadowolony - tusze drogie. Teraz mam drukarkę Brothera i płaciłem za tusz ok. 15-20 zł. Niedawno znalazłem ten artykuł o mojej drukarce  i bardzo tanich tuszach do niej - po 4 zł za tusz zamienny!

Już zamówiłem!
Wiem, że w mojej drukarce Brother tusze zamienne działają bez zarzutu. Oryginalnego jeszcze nie używałem :P

• Aive zmienił(a) tytuł na Tusz w drukarce

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...