Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak ustawić sobie home w domku?

Lionwoj

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

Jak ustawić sobie home w domku?

Jak zrobić narzędzia z irona i lepsze?

Jak uzyskać jakieś oświetlenie pod ziemia bez hacka(widziałem w tym dziale)?

Opublikowano

Da się zrobić z 1 ore 1 sztabkę czy zawsze będzie trzeba 2ore na 1?

Da się jakoś tepnąć z pod ziemi na powierzchnie?

Jak uleczyć hp?

Jak uzyć basic shield?

Opublikowano

1. Nie, chyba że zmienisz wartości w plikach.
2. Nie, chyba że zmienisz wartości w plikach.

3. robiąc coraz lepsze eq
3. nie da się tego użyć, jest to jakby część HP

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Da się zrobić tak by kopać kilofem i mieć oświetlone?(bez modów)

Jak ubić UFo bosa? Mam coper eq+łuk iron. za 1 razem padałem i jak wróciłem na planetę był ten bos, zabiłem go i on w tym czasie mnie i nie dostałem dropu. Za drugim razem ubiłem bez padnięcia jakieś 3/4 HP i padłem jak wróciłem bosa nie było, proszę o pomoc jak go ubić.

Co daje wgl jedzenie?

Jaką broń najlepiej na zwykłe mobki?

Da się zrobić coś w stylu takich platform, że jak naciśnie się strzałkę w dół to się zeskakuje?

Da się naprawić kilof? Jeśli tak to jak?

Da się schować gdzieś te pixele?

W czym zrobić rafinery?

Opublikowano

1. Nie, tak jak w majnkrafcie, stawiaj pochodnie.
2. Ja nie miałem problemu z ufo, poproś kolegę (?) może pójdzie wam łatwiej.
3. Jak nie jesz, robisz się głodny, i umierasz z głodu, tak samo jak np. robi Ci się zimno, to możesz zamarznąć.
4. Ja biegam z mieczem dwuręcznym.
5. raczej nie (ale dłoni nie dam sobie uciąć)
6. Nie wiem, zawsze robiłem po 2, i nie przejmowałem się.
7. Po którymś bosie, dostajesz nowe rzeczy do craftingu, za którymś bosem (chyba 2) dostaniesz możliwość zbudowania Pixel Compressor'a (albo coś takiego) i możesz je przetopić na jakieś itemy, jednak kompresja jest dość droga (40% gdy grałem ostatnio)

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Jaka jest obecna wersja starubound? Nie ukrywając ja pobrałem za free wersje 7.1 czy to jest najnowsza czy nie? Paliwem w statku nie jest drewno, więc nie jest to jakaś najstarsza wersja W metalwork statsion nie mam steel ingot ani rafinery. Jak się teleportować na inną planetę?

Czym mogę pokonać piratów ze statku. jak zdobyć pistolet?

Opublikowano

Najnowsza jest beta v furious koala. W oryginale nie ma podanej wersji ale to coś koło 8.1.

Na inną planetę lecisz statkiem.

Piratów nie zabijaj bo u nich jest sprzedawca broni. Przed tierem 3 polecam u nich kupić snajperkę bo reszta jest słaba i nieopłacalna.

Opublikowano

Na każdej planecie jest statek piratów? I o co chodzi z tymi tierami? Większość planet pisze 1(wszystkie jakie patrzyłem:D)

Opublikowano

nie, piraci są tylko na niektórych planetach.
gra jest podzielona na sektory, Alpha, Beta, Gamma, Delta oraz X. Na każdym z sektorów masz inny poziom trudności.
Na każdym z sektorów, odblokowujesz nowy sprzęt (Tier I - Copper, itp.)

Czyli np. na sektorze Alpha, nie zdobędziesz lepszego eq niż T1 (dopiero po pokonaniu bossa T1, odblokujesz możliwość craftowania)

1394725204-U719057.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...