Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dlaczego zostałem oskarżony o wyspotowanie sojusznika.

beq1993

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Dzisiaj grając sobie w Wot'a rzuciło mnie na mapę Malinówka (bitwa standardowa) czołgiem S35 CA. Na samym początku misji pojechałem sobie w pozycje nr 1 (zdjęcie w załączniku), ale po pewnym czasie zacząłem obrywać od td przeciwnej drużyny więc musiałem zmienić pozycje. Pojechałem tak jak wskazuje strzałka w pozycje nr 2 żeby mieć dobry widok na obszar 4 i 5. Ale w krzakach (nr 3) stał Jagdpanther II. Gdy tylko zająłem pozycje zostałem przez niego wyzwany od noobów i że złoży na mnie report że go wyspotowałem, a ja tylko stałem nawet strzału nie zdążyłem oddać. Co zrobiłem źle? Pytam żeby wiedzieć na przyszłość bo nie chce działać na niekorzyść własnej drużyny.

post-786094-0-71881900-1390995900.jpg

Opublikowano

Wyspotować, to znaczy wykryć ^^ Chyba chodzi o team kill czyli strzelanie do swoich

O bana w wocie ciężko, także nie masz o co się martwić, możesz spokojnie grać.

Opublikowano

Nie chodzi o to ze boje sie bana tylko o to że poprostu nie chce szkodzić własnej drużynie. Napewno chodziło o wykrycie bo napisał: "F**k noob in S35 CA. He is spoot me" no i później jeszcze kilka bluzg.

Opublikowano

On mnie spotuje coś takiego. Nie zwracaj uwagi na pomidory, na randomach i tak nie ma strategii. Ty masz zrobić dobry wynik, jak jest pomidor i do tego cie wyzywa to miej go w...

Opublikowano

Moze chodzi ze przeciwnik strzalal do Ciebie ale ze stales za sojusznikiem to on oberwal tym co mialo trafic Twoj czolg.

Najprawdopodobniejsza teoria.

Po za tym widzę że nawet w tym temacie zawitał wątek effa. Koleś założył temat aby się dowiedzieć co żle zrobił a wy wyjeżdżacie ze statami. Tylko uważajcie bo wam e-penisy zmaleją.

76561198001815076.png
Opublikowano

Ok już wszystko wiem. Prawdopodobnie dostał pestke którą to ja miałem niby dostac i sie wkurzył. Wyzwiskami staram sie nie przejmować.

Żeby nie zakładać nowego tematu to zapytam w tym.

O co chodzi z tym eff bo mam pobranego moda na statystyki sesji i dziś zagrałem 15 bitew z czego 14 wygranych, co jest chyba dobrym wynikiem, 70% trafien i 1500 przyjętych obrazeń na 4500 zadanych ( gram głownie na 5 tierach) a eff miałem 675, to chyba mało i co zrobic żeby mieć lepszw eff?

Opublikowano

675 to mało effi, żeby go więcej zdobyć musisz lepiej grać. Akurat effi jest jednym z gorszych wyznaczników skilla, ponieważ najwięcej daje za przejmowanie bazy i decapa. Patrz na WN8.

Opublikowano

Ok. Narazie nie mam najlepszych wyników bo do tej pory grałem, jakby to powiedzieć dla zabawy nie patrząc na wyniki. Dopiero od niedawna zacząłem na to zwracać uwage.

Opublikowano

Ok. Narazie nie mam najlepszych wyników bo do tej pory grałem, jakby to powiedzieć dla zabawy nie patrząc na wyniki. Dopiero od niedawna zacząłem na to zwracać uwage.

Jak nie zamierzasz dołączyć do jakiegoś prestiżowego klanu, to graj dla zabawy, gdy z czasem się nauczysz grać, to same one urosną. A w klanie i tak patrzą zazwyczaj na WN z ostatniego miesiąca/60 dni.

Opublikowano

Aha właśnie ostatnio tak pomyślałem że fajnie by było się dostać do jakiegoś klanu, ale i tak na razie nie mam odpowiednich czołgów i mam za niskie WN więc dlatego staram się grać coraz lepiej :).

PS. Jak sprawdzić swoje WN z ostatniego miesiąca?

Opublikowano

Najprawdopodobniejsza teoria.

Po za tym widzę że nawet w tym temacie zawitał wątek effa. Koleś założył temat aby się dowiedzieć co żle zrobił a wy wyjeżdżacie ze statami. Tylko uważajcie bo wam e-penisy zmaleją.

Chciałbyś dostawać pestki grając td za jakiś pomidorów ? Ja nie, dlatego większość gram 7/42 bo ogarnięta drużyna.

DMG, SPOT i FRAGI, najważniejszy czynnik wn8.

UggNk9.gif

ExMod WoT SP  ExLider MMT exMentor

http://www.twitch.tv/jugensik

Opublikowano

Aha właśnie ostatnio tak pomyślałem że fajnie by było się dostać do jakiegoś klanu, ale i tak na razie nie mam odpowiednich czołgów i mam za niskie WN więc dlatego staram się grać coraz lepiej :).

PS. Jak sprawdzić swoje WN z ostatniego miesiąca?

http://www.noobmeter.com/

wpisujesz swój nick i masz all.

Opublikowano

A może było tak, że stałeś w krzakach koło jakiegoś TD-ka i podczas Twojego wystrzału krzaki w promieniu iluś tam metrów straciły swoje właściwości maskujące i tego TD-ka ktoś wykrył (kolesiowi się mogła żarówa zajarać). I o to miał pretensję, ze fajną miejscówę stracił...

Pozdrówki

Seba

Opublikowano

Ja tak zgaduję żę moglo mu też chodzic o to ze kradniesz mu podswietlonych przeciwników. - ale to tak nnaciagajac.

A co do tych wspolczynikow to lepiej nie za dlugo siedzieć na niskim poziomie / nie grac ciagle bo potem więcej czasu zajmuje polepszenie np. "Wspolczynika skilla" i bardziej trzeba sie natrudzic zeby to potem podniesc

signature.png

Opublikowano

Chodzi o to że :

Jak stoisz koło sojusznika to postrzale znika camo tobie i jemu :) w odległości 15 m to działa więc jak sie ustawiasz to 15m od ziomka bo każdy twój strzał będzie działał tak jakby on strzelał , i tak samo jego strzał będzie ciebie i jego pokazywał na mapie wrogom .

Troche zagmatwane ale chodzi o to że okrąg o promieniu 15 m wokół czołgu po strzale traci kamuflaż , nie ważne czy strzeliłeś ty czy ktoś inny , oczywiście są TDeki które mogą strzelać bez obaw o wykrycie (mały kaliber i wysoka szybkostrzelność) lub takie które po strzale od razu sie świecą (są wykryte) (duży kaliber , duze obrażenia mała szybkostrzelność).

Klan W-I-R Rekrutuje !

Wymagamy co najmniej jednej IX ale dobrze by było jakby ktoś miał dyszke :) Mamy własny TS3 i świetną atmosferę . Więcej info na priv .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...