Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Trance

Gabrielek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Brakuje mi tu tego tematu. Możemy tutaj ponarzekać na brak Trance w Trance i że starzy dobrzy producenci tego gatunku odchodzą w stronę progressive house. Oprócz tego mam nadzieję że znajdzie się ktoś kto słucha prawdziwego trance i nie mówię tu tylko o Uplifting,Progressive, bo to jest najbardziej popularne ale o Tech-Trance i Psy-Goa Trance. Zapraszam do dyskusji ;)

Tylko proszę mi nie mówić że Tiesto gra trance i że ostatnio Armin zrobił dobrą trensową płytę z 2 piosenkami, które można nim nazwać :P

sAGxRQg.jpg

Super usuwanie sygnatur bez info.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

@up, gdzie ty tu trance słyszysz? :O W ogóle tu przecież melodii 128-155bpm nie słyszę :x

sAGxRQg.jpg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Joł, widzę że mamy tu eksperta, więc skorzystam z okazji. Jestem komplenie zielony w trance i ogolnie w muzyce (słucham wszystkiego co mi sie spodoba- jazz, trance, techno, pop- niezły rozrzut :D od will.i.am, ktorego jestem wielkim fanem po starsze kawałki Guetty i smooth jazz :p) i chciałbym sis spytac czy znasz coś w stylu Benny Benassi- Satisfaction? Czyli- sam bas, rytmiczny i szczątkowy wokal i ciekawy bit? Dam ci like :P

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Satisfaction jest to utwór typowo w klimacie House, Progressive House. Nie słyszę w tym utworze w ogóle breaku, a nawet jeżeli to nie odróżnia się od reszty utworu. Jak już chcesz cokolwiek w stylu Bena ale jako Trance to mogę Ci zaproponować kilka utworów.

1. Chodź bardziej bym to zaliczył pod House, ale co mi tam.

2. Więcej melodii, wokal bez słów, ale za to po breaku się wkręca(podkreślając że tez podpada pod House)

3. Bez wokalu, podobne do nr. 2 ale też się wkręca.

4. Ewentualnie coś takiego, także bez wokalu.

5. Mocniejsze brzmienie, trochę melodii, to już jest tech-trance ale daje czadu.

Nie zapominajmy że Trance to w głównej mierze break, na którym opiera się sama magia tych utworów. Tu wokale, urozmaicają i podnoszą te utwory, chyba że grają 1 planową rolę. :)

sAGxRQg.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...