Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Po 30 LVL - skąd wziąć broń?

3BlackCats

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Przejrzałem całe forum ale nie znalazłem odpowiedzi na swoje pytania więc pisze wątek, może ktoś z bardziej doświadczonych graczy podzieli się doświadczeniem.

Do 30 levelu gra była prosta - wiedziałem co trzeba robić. Teraz się nieco skomplikowała, głównie dlatego, że muszę się mocno domyślać o co chodzi. Zbieram Marks of Tryumf na lepsza zbroję i praktycznie już udało mi się dociągnąć całą do CR 44 (brakuje mi naszyjnika i jeszcze jakiegoś wisiora).

Sęk w tym,że zieloną zbroję miałem całkiem mocną i w misjach w mieście zupełnie nieźle dawała radę. Niestety w alertach zielone elementy są wyłączane i zostaje mi goły, bardzo słaby zawodnik. Po zebraniu lepszej zbroi w alertach niestety nadal nie jest dobrze, bo w statystyce zdrowie spada z 5000 do 2500, a do tego nie mam groni i wale gołymi łapami, przez co w praktyce nie da się przejść żadnego alertu samodzielnie. Wszystkie moby leją mnie niemiłosiernie.

Gdzie można znaleźć jakąś lepszą broń? - na giełdzie nie kupie, bo moje zasoby oscylują wokół max 15 tys. a tam są ceny po 200 tys.

Będę wdzięczny za jakieś wskazówki dotyczące dalszego postępowania w grze, bo idzie jak po grudzie.

Opublikowano

po pierwsze zielona zbroja ktora kupiles jest dobra do pvp (player vs player) czyli do potyczek pomiedzy graczami. niestety wogole nie nadaje sie do gry pve (player vs environment) czyli innymi slowy do potyczek z przeciwnikami komputerowymi (challange/duosy/alerty).

zeby odroznic jedna zbroje od drugiej wystarczy zwrocic uwage na staty - jezeli zauwazysz w statach defence bedzie to oznaczalo ze ta zbroja nadaje sie do pve, jezeli zamiast defence zbroja ma toughness i duzo wiecej health'a to jest to zbroja do pvp. niestety tak to jest, ze jako swiezak nie masz wypasionych statow i troche sie trzeba nameczyc zeby cos ugrac :) ale spokojna glowa - z czasem zdobedziesz lepsza zbroje i bedzie pier*alniecie ;)

jezeli masz zbroje z cr44 to mozesz zaczac chodzic na mocniejsze challange/duosy/alerty - tzw T2. za ich ukonczenie dostaniesz wiecej markow i bedziesz mogl szybciej zarobic na kolejna zbroje (teraz powinienes odnalezc vendora sprzedajacego zbroje T2 i zaczac kupowac u niego kolejne elementy). przy cr 44 mozesz tez juz zaczac chodzi na pierwsze raidy (khandaq lub bc1/2/3). raczje nie wchodz na nie przez 'on duty' bo ciezko bedzie o grupe zeby to ukonczyc - raczej skup sie na zakladce LFG i tam szukaj innych graczy na raidy (8players w zakladce 'onduty').

bronia sie nie przejmuj jesli masz slaba - dostaniesz na jakims alercie

/edit widze ze wogole nie masz broni - oprocz AH (auction house) mozesz kupic u ktoregos vendora na jakims z posterunkow lub klubow (w zaleznosci czy jestes heros, czy villain)

ps. grasz na pc, czy na ps3?

Opublikowano

Gram na PC, heroes

Pierwsza zbroja (zielona) dociągnęła mi zdrowie do 7 tys, a defence było w okolicy 1 tys. Po zmianie na fioletowe wyposażenie mam niecałe 5 tys zdrowia, ale defence poszło mi prawie pod 3 tys. Wiec ta zbroja jest teoretycznie dobra do raidów. T2 jeszcze jest dla mnie niedostępne (pewnie jest od CR 46). Ale jak wejdę do jakiegoś alertu to i tak łomot dostaję straszny i samodzielnie nic nie ugram. Natomiast jak wejdę do takiego 2 lub 4 osobowego, to w statystykach na koniec zawsze mam ostatnie miejsce z wynikiem w najlepszym razie 2 razy gorszym od przedostatniego. Leadouty zmieniałem kilka razy, moce i skile dobierałem wg wytycznych i nadal jakoś nie idzie :-(

Vendorzy w posterunkach mają tylko zieloną broń - ona jest nieaktywna na raidach, a na aukcjach nie ma jak koloru broni sprawdzić :-(

a, jeszcze jedna rzecz - ciut fajnego i taniego wyposażenie można dostać od vendorów frakcji ale punkty mi stanęły przed poziomem friendly i za nic nie mogę znaleźć misji która poprawi ten stan :-(

Opublikowano

jezeli miales 7k healtha i 1k defence to znaczy ze miales mieszana zbroje (pve/pvp) bo w pvp wogole nie wystepuje defence.

T2 jest dostepne od cr43 - tautaj masz liste vendorow wszystkich zbroji

http://dcuniverseonline.wikia.com/wiki/Iconic_Battle_Suits

idz i szukaj :)

misje odblokowujace poszczegolne levele frakcji to glownie challange

nie zastanawiales sie, ze pewnie oni maja duzo lepsza zbroje od Twojej? jestes na poczatku kariery - nie przywiazuj tak wielkiej uwagi do tabeli wynikow. bedziesz sie tym przejmowac jak bedziesz mial najlepsza zbroje, albo jak non stop bedzie Cie wyprzedzal troller albo healer to trzeba bedzie sie zastanowic co robisz zle ;) alertu sam nie przejdziesz. jezeli dostajes lomot na challanges to musisz po prostu robic ich wiecej i potrenowac. btw bez broni nie masz co wchodzic bo Twoj dmg bedzie baaardzo slaby a mocami nie zdzialasz zbyt wiele bo kiedys Ci sie skonczy power...

jak grasz na pc to niewiele Ci pomoge osobiscie w grze bo ja jestem na ps3, ale moze ktos tutaj sie odezwie i wytlumaczy o co chodzi, pomoze w duosach, alertach... dzisiaj jak wroce do do mu to Ci sprawdze czy gdzies oprocz aukcji mozna kupic jakakolwiek bron. na pewno leca na duosach/alertach takze kup byle co do pve i idz walczyc - moze sie poszczesci ;)

Linki zewnętrzne umieszczamy w code.

/peter711

znowu to zrobilem :( sorrry - postaram sie nie zapomniec nastepnym razem

/luc

Opublikowano

Udało mi się samemu znaleźć odpowiedź - otóż nie wszystkie zielone elementy są nieaktywne podczas instancji i innych atrakcji. W ten sposób udało mi się metodą prób i błędów znaleźć działające rękawice i broń. Teraz jestem już w stanie przechodzić solowe misje i myślę, że od tej pory jakoś już pójdzie :-).

Opublikowano

no oczywiscie nie wszystkie - tylko bron jest zablokowana (i moze pierscionki, naszyjniki itp). niestety bez defence'a daleko nie zajdziesz, dlatego w miare rozwoju zmieniaj zbroje pvp na pve zeby podolac dalszym wyzwaniom i zeby nie wywalali Cie z grupy jak przejza Twoj ekwipunek (ja zawsze wywalam ludzi w zbrojach pvp, albo na odwrot - w zbroji pve gdy robimy areny pvp).

btw. jakby ktos szukal broni w przyszlosci to znalazlem vendora na posterunku w diamond district ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...